חידושים וטעמים

לפניכם מבחר מוצרים חדשים, ובטעמים מעניינים שכדאי לנסות אצלכם במטבח ולגוון בין יתר המוצרים במטבח.  

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » מתכונים » מרקים » מרקים חמים » מרק שעועית

מרק שעועית

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

מרק שעועית


פסקל פרץ-רובין


אני אוהבת  את התקופה הזואת בשנה. מזג האוויר מתחלף לו באיטיות. שעון החורף כבר כאן אבל עדין לא ממש חורף.

 

הימים מתקצרים, ופה ושם חווינו רוחות וגשמים. גם המטבח משתנה:  מתחילים לעשות סדר במזווה ולהצטייד במצרכים בעלי חיי מדף ארוכים, שטוב שיהיו בבית הם מבטיחים הכנת תבשילים ומרקים מנחמים בספונטניות.

 

בסדנאות או בהרצאות שאני מעבירה, אני מקפידה להסביר שכשמכינים מרק או תבשיל הדורשים בישול ממושך על הכירה לא חייבים  בהכרח להיצמד למתכון  מסוים. אפשר  לתת ליצירתיות שלנו לפרוץ, או יותר נכון לנסות, להעיז ולא לפחד.  

 

כשניגשים לבישול  בלי חשש אפשר להגיע לתוצאות מעניינות. למשל, לשלב בין דגנים לקיטניות לקבלת  מרק עשיר במרקם סמיך.  

 

אפשר להשתמש ללא חשש בירקות שמצויים במקרר ולהעשיר את המרק בתוספות מעניינות , כמו קולרבי, לפת, עלי חורשף ובקיטניות

 

כמו: גרגרי חומוס, שעועית לכל סוגיה (אדומה, מנוקדת, חומה ועוד) עדשים בצבעים שונים, גריסים, גריסי פנינה, חיטה, אפונה יבשה ואורז מסוגים שונים. כל אלו יתקבלו בברכה בכל מרק ותבשיל.

 

המרקים מקבלים בחום גם תוספות מעשירות ומשביעות של  פתיתים, אטריות ופסטה בצורות שונות אם אתם מבשלים עבור הילדים, השתדלו לגוון בפסטה בצורות מעניינות, כדי שתמשכו את תשומת לבם ותעודדו אותם לטעום דברים חדשים

 

ואי אפשר בלי מלה על התיבול. ניתן, כמובן, להסתפק בתבלינים בטעמים מוכרים, אך שילוב של תערובות תבלינים יעשה פלאים לתבשיל.

 

אתם  יכולים להכין בעצמכם תערובות תבלין , אבל כיום אפשר למצוא אותן בקלות בחניות התבלינים ובמרכולים.  תופתעו איך תערובות תבלינים אתניות מעניקות טעם ייחודי למרקים, כמו בהרט וחוואיג'. אם אינכם משתמשים בתבלין כלשהו באופן יומיומי שמרו אותו במקפיא.

 

מרק שעועית עשיר ונפלא בבישול איטי (כאן אינני ממליצה על קיצורי דרך). למרק בשרי הוסיפו 3-2 עצמות מח.

 

  

500 גר' (3 כוסות) שעועית לבנה, מושרית יום קודם ומסוננת

10 כוסות מים

1 בצל גדול, קצוץ דק

2 גזרים, חתוכים לחצאי פרוסות

2 גבעולי כרפס, חתוכים לקטעים של 3 ס"מ

3 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות קטנות

2 כפות גדושות רסק עגבניות

6 כפות שמן זית

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1 כפית סוכר

2 כפות אבקת מרק עוף

2 כפות אבקת מרק בצל

4 עלי בזיליקום

עלי פטרוזיליה או בזיליקום לקישוט

 

 

 

מניחים את השעועית בסיר רחב וגבוה, יוצקים מעל מים ומביאים לרתיחה על אש בינונית. מסירים את הקצף שנוצר.

 

מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים ומביאים לרתיחה שנייה. מנמיכים את האש לקטנה ביותר ומבשלים כשעתיים וחצי עד שלוש.

 

מעטרים בעלי פטרוזיליה או בזיליקום ומגישים לצד לחם כפרי.

 

החומרים ל-8-6 מנות

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איך אתם אוהבים את המשמשים?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ