ספר – סלטים

ספר בישול חדש נחת על שולחני סלטים - רפי כהן  צילום עטיפת הספר מיוחדת ולא שגרתית לא עוד שלל מנות של סלטים מביטים אלי דרך הכריכה

ניצול שאריות ממשלוחי מנות

אחרי שפורים חולף, אנו מוצאים את עצמנו מתמרנים בין ערימות ממתקים ועוגות שהגיעו במשלוחי המנות. לפניכם רעיונות יצירתיים לניצול שאריות החג  

ראשי » מתכונים » מאפים » לחם ביתי בטעמים

לחם ביתי בטעמים

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

לחם ביתי בטעמים


פסקל פרץ-רובין


ללחם הביתי אין תחליף – עוד לפני הביס הראשון, הניחוח שלו ממלא את הבית ומקבל את בני המשפחה בחום ובאהבה . כל כך פשוט להכנה, כל כך טעים בפה

 

בילדותי הייתה הבחנה אחת ברורה: כיכר לחם כהה וכיכר לחם לבן. הגיוון נשמר בעיקר לקראת שבת עם הופעתן של החלות והלחמניות.

 

המבחר הגדול של הלחמים שלהם אנחנו נחשפים בשנים האחרונות לא היה קיים אז. ההתפתחות הזאת מבורכת. הרבה סוגים של לחמים בצורות שונות ובטעמים ייחודיים.

 

גם לחמים נטולי גלוטן לא קופחו. הלחם עשוי מבצק כל כך בסיסי, אבל הוא יכול להכיל מנעד תוצרים מפתיע ומגוון. העבודה מתנהלת סביב עיקרון פשוט: מניחים בקערה קמח, מים ושמרים.

 

לישה נמרצת, התפחה, עיצוב – ולתנור. רוצים לשדרג או לשנות? משחקים עם סוגי הקמחים. בהתאם לנדרש משפרים עם תוספות. מעצבים לפי מיטב היצירתיות, מברישים ומצפים לפני אפייה.

 

אני מסתפקת בהברשה קלה של ביצה טרופה. אחר כך מעטרת בגרגירי שומשום או בשלל פיצוחים וגרעינים: גרעיני חמנייה או דלעת, גרגירי פשתן, שומשום, פרג ועוד.

 

ללחם הביתי אין תחליף – עוד לפני הביס הראשון. הניחוח שלו ממלא את הבית ומקבל את בני המשפחה בחום ובאהבה. אמצו לכם נוהג לפחות פעם בשבוע.

 

טוב, פעם בחודש. לפנק את בני הבית בלחם חמים היישר מהתנור הביתי שלכם.

 

 

מתבלים בשומשום, קצח, מלח גס ועוד

מתבלים בשומשום, קצח, מלח גס ועוד

 

 

500 גר' (½3 כוסות) קמח, מנופה אפשר לשלב בכל מיני קמחים

25 גר' שמרים טריים

1 כפית מלח

1 כף סוכר

3 כפות שמן

1-½1 כוסות מים

 

למלית:

1/4 -1/2 כוס של תוספות שונות ממה שנשאר- זיתים ,עגבניות מיובשות,פירות מיובשים,אגוזים או נטיפי שוקולד ,צימוקים וכו'

 

להברשה:

1 ביצה

1 כף מים

מלח גס, זעתר, פלפל שחור גרוס, פלפל אדום יבש גרוס, שומשום, קצח, רוזמרין קצוץ

 

 

 

מערבבים בקערת מערבל עם וו לישה קמח ושמרים. מפזרים מסביב מלח, סוכר ושמן.

 

לשים ומוסיפים בהדרגה מים, עד קבלת בצק אחיד הניתק מדפנות הקערה. – כמות המים יכולה להשתנות בהתאם לסוגי הקמחים ששולבו בבצק .לכן יש להוסיף את המים בהדרגה ואם צריך מוסיפים עוד ולשים עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מוסיפים את התוספת למלית אותה בחרתם ולשים שוב.

 

מכסים ומשהים במקום חמים להתפחה כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

 

מחלקים את הבצק ל-4-3 חלקים. לשים ומרדדים כל חלק לגליל בקוטר 3 ס"מ, ומסדרים ברווחים בתבנית מרופדת בנייר  אפייה.

 

טורפים ביצה ומים ומברישים בתערובת את הבצק. בוזקים מעל תבלינים לפי הטעם, מכסים ומשהים להתפחה כ-20 דקות נוספות.

 

אופים כ-25 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שקיסם הננעץ בלחמים יוצא נקי ויבש.

 

החומרים ל-4-3 לחמים דקים

 

 

מתבלים בשלל פיצוחים

מתבלים בשלל פיצוחים

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה אגוזים תעדיפו במתוקים שלכם?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ