קפה GREEN

גרין פוד קפה-מסעדה  GREEN ממוקמת בעיר אשקלון מול הקריה האקדמית.   כשמגיעים לאזור שום דבר לא

ירקות ממולאים

לכל אחד ישנו הסגנון שלו, אבל בסופו של דבר כולם נפגשים באותה נקודה עם הממולאים שלהם: בריח, בתחושה ובסיפור של בית ומשפחה.   הממולאים מתחברים אסוציאטיבי

ראשי » מתכונים » מאפים » פיצה אמיתית לאפייה עם הילדים

פיצה אמיתית לאפייה עם הילדים

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

פיצה אמיתית לאפייה עם הילדים


פסקל פרץ-רובין


הילדים (מגיל 13) מוזמנים להכין פיצה ממש כמו מבוגרים: להכין בעצמם את הבצק והרוטב, לחבר יחד ולאפות. אם ילדכם מעולם לא עבדו במטבח – אתם חייבים להיות איתם ולהדגים להם איך לשים, חותכים ואופים. אם זו לא הפעם הראשונה שלהם במטבח – צפו בהם מרחוק ותנו להם ליהנות מהעצמאות. הנה החומרים לשתי פיצות גדולות:

 

לבצק:

 

1/2 ק"ג קמח מנופה

1/2 כפית מלח

3 כפות שמן (או 50 גר' מרגרינה)

25 גר' (1/2 חבילה) שמרים לחים

1/4 1 כוסות מים

 

לרוטב:

3 כפות שמן זית

1 בצל גדול, קצוץ דק

5 שיני שום כתושות

2 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות קטנות

100 גר' רסק עגבניות

מלח לפי הטעם

פלפל שחור לפי הטעם

2 כפיות אורגנו מיובש

3/4-1 כוס מים

לגיוון: 1/2 כוס פטריות פרוסות משומרות מסוננות או טבעות זיתים

1 כוס גבינה צהובה מגוררת

 

 

לבצק:

שמים את הקמח בקערה רחבה ובוזקים סביבו את המלח. צרים גומה במרכז הקמח ולתוכה מכניסים את השמן. מוסיפים את השמרים ויוצקים את המים תוך לישה עד שמתקבל בצק גמיש ורך.

 

מניחים את הבצק בקערה, מכסים במגבת ומשהים להתפחה במקום חמים עד שהבצק יכפיל את נפחו.

 

מקמחים משטח עבודה. חוצים את הבצק ומרדדים אותו לעיגול. מניחים את הבצק על תבנית אפייה משומנת. משמנים בשמן זית כס"מ משולי הבצק.

 

לרוטב:

מחממים את השמן, מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום הכתוש. בוחשים ומטגנים עד לקבלת גוון זהבהב. מוסיפים את קוביות העגבנייה והרסק, מערבבים ויוצקים את המים. מתבלים ומכסים. מביאים לרתיחה ומוסיפים עוד כחצי כוס מים. בוחשים ובודקים את סמיכות הרוטב. טועמים ומתקנים תיבול.

 

יוצקים מחצית מהרוטב על פני הבצק ומשטחים. בדרך זו מכינים את יתר הבצק. אפשר לפזר על בצק אחד רק פטריות ועל השני רק זיתים, או לשלב ביניהם. מפזרים מעל  שתי הפיצות את הגבינה הצהובה.

 

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה של 180 מעלות במשך כ- 25 דקות. מגישים חם.

 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

מהו המרק שלכם ביום חורף קר?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ