קפה יפו, אוכל ותרבות

 קפה יפו בלב השוק – "מי שנגעה בו יפו פעם אחת, יאהב אותה לנצח".   מקום מפתיע ומפנק שלא כדאי

כל הסודות והכללים לעוגת גבינה מוצלחת

מה לא נאמר על עוגות גבינה, גבינות, מעדנים, שמנות, אחוזי שומן איכות גבינה ועוד...כל שנה לקראת שבועות מתחיל המרוץ אחר עוגת הגבינה המוצלחת ביותר, הטעימה ביותר, הגב

ראשי » מתכונים » מאפים » לחמניות הפתעה ממולאות

לחמניות הפתעה ממולאות

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

לחמניות הפתעה ממולאות
קטגוריות: לחמים, מאפים, מתכונים




פסקל פרץ-רובין


נתקעתם עם שאריות של מיני גבינות שנשארו במקרר מחג השבועות? לא לזרוק.

 

אפשר להכין לחמניות שמרים ולהסתיר בתוכן מלית גבינות ממפנקת ונמסה בפה.

 

פתרון יעיל, יצירתי וטעים לשאריות החג. לחמניה ממולאת בגבינה

 

כשילדי היו צעירים, נהגתי לחפש  אחר פתרונות יצירתיים  כדי לחבב עליהם מאכל כזה או אחר.

 

זכור לי במיוחד הפתרון  שמצאתי במחלקת הלחמים והלחמניות, והפך ללהיט  במשפחתי:  בטרם כניסתן של הלחמניות לאפייה בתנור, שילבתי בתוכן טעמים ותוספות מגוונים.

 

כך למשל, צבעתי את הלחמניות באבקת קקאו מתוקה, ובפעם אחרת הוספתי חופן או שניים של נטיפי שוקולד ( שוקולד צ'יפס ).

 

כשהם מהרו לחוגים, דחסתי ללחמניות מלית בשרית או צמחונית. איני יכולה לתאר לכם  את קריאות השמחה שלהם,כשהם נגסו בלחמנייה הפושרת והממולאת.

 

ימים אלו של אחרי חג השבועות מאופיינים בחשיבה והרצון להיות יצירתיים ולמצוא פתרונות יעילים ובעיקר טעימים לכל אותם עודפים ושאריות של מיני  גבינות שנותרו מיותמות במקרר.

 

החיפוש אחר פתרונות אלו החזירו אותי באחת לתקופה בה הכנתי מבחר לחמניות ממולאות, וחשבתי שגם הפעם יהיה זה נכון לשלב בין הלחמנייה לגבינה.

 

מדובר בלחמניות שמבוססות על בצק שמרים מאוד בסיס שבתוכו מסתתרת מלית  גבינה מפנקת ונמסה בפה.

 

 

 קבלו מתכון וגם הדרכה צעד אחר צעד בסרטון

 

לבצק:

 

 

4 כוסות קמח, מנופה

 

25 גרם שמרים טריים

 

1 כפית סוכר

 

1/4 כפית מלח

 

1 כף חמאה או מחמאה

 

4 כפות שמן קנולה

 

1 ביצה

 

1/4 1 -1/2 1 כוסות מים

 

למלית:

 

250 גרם גבינה צפתית 5% שומן מפוררת

 

3 כפות בצל מטוגן, מסונן

 

2 כפות בזיליקום קצוץ דק

 

150 גרם גבינה צהובה מכל סוג,מגוררת

 

1 ביצה

 

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

 

להברשה :

 

1 ביצה טרופה

 

1/2 כפית שמן

 

לבזיקה:

 

1/2 כוס גרגרי שומשום

 

 

שמים בקערה רחבה את הקמח, ומוסיפים את השמרים הסוכר, החמאה,השמן והביצה, מפזרים  סביב את המלח ושלים תוך

 

הוספת המים עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מכסים ומניחים לתפוח עד שיכפיל את נפחו.

 

מערבבים בקערה את כל חומרי המלית, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם. מחלקים את הבצק ל – 24 חלקים שווים ויוצרים כדורים.

 

משטחים בכף היד כדור בצק ,מניחים במרכז הבצק כפית מלית וסוגרים את הבצק על המלית. או יוצרים גומה  במרכז כדור הבצק,

 

ולתוכה מכניסים כפית מהמלית או יותר לפי הקוטר של כדור הבצק. סוגרים היטב ומעצבים ככדור. מניחים ברווחים בתבנית אפייה משומנת היטב או מרופדת בנייר אפייה.

 

מברישים את הלחמניות בביצה טרופה עם השמן ובוזקים גרגרי שומשום על  הלחמניות.

 

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות צ' כ – 40 דקות. מגישים חם.

 

 

 

בואו לראות סרטון קצר: איך עושים לחמניות ממולאות צעד אחר צעד

 

טיפסקל לשימוש בשמרים

 

אפשר להשתמש בשמרים טריים קובייה או בגרגרים. מספיק לערבב את גרגרי השמרים בקמח,

 

אין צורך להמיס בנוזל  ואו להתסס אותם קודם לעבודה.

 

50 גרם שמרים טריים = 2 כפות גרגרי שמרים יבשים.



חזרה




סקרים בטעם

לכבוד שבועות מה תעדיפו להכין?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ