החיתוך הספירלי

בימים אלו חברת 'כרמל דיירקט' מרחיבה את סדרת המוצרים תחת המותג SLICER ומשיקה מוצר חדשני בתחום קיצוץ ירקות:  

ירקות ממולאים

לכל אחד ישנו הסגנון שלו, אבל בסופו של דבר כולם נפגשים באותה נקודה עם הממולאים שלהם: בריח, בתחושה ובסיפור של בית ומשפחה.   הממולאים מתחברים אסוציאטיבי

ראשי » מתכונים » מאפים » מאפה ממולא עלי סלק

מאפה ממולא עלי סלק

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

מאפה ממולא עלי סלק
קטגוריות: מאפה בצק, מאפים, מתכונים

תגיות: סלק



פסקל פרץ-רובין


 

מתכון נפלא של כיסני בצק ממולאים  בעלי סלק תפוח אדמה  ומתובל בזעתר ומרווה.

 

מתוך הספר: צמחי בר למאכל של אורי מאיר –צ'יזיק

 

לבצק:

 

 

1/2 כוס מים חמימים

 

2 כפות שמרים טריים

 

½ כף סילאן (דבש  תמרים)

 

½ כוס קמח מלא אורגני

 

1 כוס קמח כוסמין אורגני

 

1 כוס קמח מלא אורגני

 

½1 כפות שמן זית אורגני מכבישה קרה

 

½ כפית מלח ים טבעי אורגני

 

כ- 1/4 כוס מים

 

למלית

 

צרור עלי סלק מצוי  או עלי תרד או מנגולד קצוצים דק

 

אזוב טרי – זעתר  קצוצים לפי הטעם

 

מרווה  קצוצה  לפי הטעם

 

מלח לפי הטעם

 

1-2 כפות שמן זית

 

1-2 תפוחי אדמה או בטטה מבושלים  קלופים ומעוכים או חתוכים לקוביות קטנות

 

להברשה:

 

1 חלמון ביצה טרוף  היטב עם כף מים

 

לבזיקה :

 

1-2 כפות גרגרי שומשום

 

1 כפית קצח

 

 

מערבבים את המים השמרים הסילאן וחצי כוס קמח מלא אורגני בקערה וממתינים עשר דקות.

 

מוסיפים בהדרגה  תוך כדי ערבוב ולישה את סוגי הקמח האחרים, שמן הזית ,המלח והמים . לשים על משטח מקומח היטב (בקמח מלא), עד לקבלת בצק חלק ולא דביק.

 

מניחים  את הבצק בקערה  ומכסים בניילון נצמד או במגבת לחה  משהים במקום חמים  כ- 45 דקות.

 

מניחים בקערה את  עלי הסלק הקצוצים מוסיפים לפי הטעם את עלי  האזוב המצוי-זעתר, המרווה , המלח, שמן הזית, תפוח האדמה המרוסק או החתוך לקוביות מערבבים .

 

מניחים את הבצק  על משטח עבודה מקומח, מוציאים ממנו אוויר ומחלקים בעזרת סכין חדה ל־16 חלקים שווים.

 

מרדדים את חתיכות הבצק עד שהן דקות מאוד. מניחים במרכז כל עיגול מרודד מעט מהירק הקצוץ. מקפלים כל עיגול לשניים ומהדקים בעזרת מזלג או מצבט.

 

מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים עליה את עיגולי הבצק הממולאים.  מברישים את כיסני הבצק הממולאים בחלמון הביצה ומפזרים מעט שומשום ומעט קצח.

 

אופים בתנור שחומם מראש לחום  C220,  (לא טורבו)  כ- 13 דקות או עד להשחמה.





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

מהו המרק שלכם ביום חורף קר?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ