בקיצור...

  • הכנת בצק
  • הכנת מלית
  • מלוי וגלגול הבצק
  • חיתוך לעוגיות ואפייה
  • בישול בסירופ

קפה יפו, אוכל ותרבות

 קפה יפו בלב השוק – "מי שנגעה בו יפו פעם אחת, יאהב אותה לנצח".   מקום מפתיע ומפנק שלא כדאי

ניצול שאריות ממשלוחי מנות

אחרי שפורים חולף, אנו מוצאים את עצמנו מתמרנים בין ערימות ממתקים ועוגות שהגיעו במשלוחי המנות. לפניכם רעיונות יצירתיים לניצול שאריות החג  

ראשי » מתכונים » עדות » תוניסאי » עוגיות סולת ותמרים / מַקְרוּט או מַקְרוּד

עוגיות סולת ותמרים / מַקְרוּט או מַקְרוּד

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

עוגיות סולת ותמרים / מַקְרוּט או מַקְרוּד


פסקל פרץ-רובין


עוגיות מסורתיות מהמטבח התוניסאי והטריפוליטני לכבוד פורים. לעוגיות אלו גרסאות שונות ומגוונות ודרכי עיצוב מעניינות, וזו הגרסה האהובה עלי במיוחד.

 

ברוח התקופה כשכולם מחפשים אחר מתכונים בריאים קלילים ודלי קלוריות. בחרתי להגיש מתכון להכנת עוגיות מסורתיות אלו בדרך קלילה, במקור עוברות העוגיות הללו טיגון כאן הן נאפות.(כמובן שאתם יכולים לטגן את העוגיות בדרך המסורתית)

 

 

לבצק:

 

1 ק"ג סולת

3 כוסות קמח, מנופה

1 כוס שמן חם

1 כפית אבקת סודה לשתייה

1/2 2 – 3 כוסות מים

 

למלית:

1/2 -3/4 כוס מים

1 חבילה תמרים מעוכים (500 גרם)

1 כפית קינמון טחון

1/2 כפית ציפורן טחונה

קליפה מגוררת מ-2 תפוזים בינוניים

 

לסירופ:

3 כוסות מים

2  כוסות סוכר

מיץ מ-1/2 לימון

1 כפית עמילן תירס (קורנפלור)

 

לעיטור:

1/2 כוס סוכריות צבעוניות, או זרעי שומשום, או שילוב של שניהם

 

מעט שמן לרידוד הבצק

1/2 כוס שמן לשימון התבניות

 

 

לבצק-  שמים את הסולת בקערה רחבה, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב. צרים גומה במרכז ויוצקים לתוכה את השמן החם.

 

בוחשים את התערובת לאט, בכף עץ. מוסיפים את אבקת הסודה לשתייה, לשים תוך הוספה הדרגתית של המים, וממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש לעבודה.

 

למלית – מחממים בסיר את המים. מוסיפים את התמרים המעוכים, הקינמון, הציפורן וקליפת התפוזים.

 

מערבבים לעיסה אחידה, סמיכה וחלקה. (במידת הצורך, אפשר להוסיף מעט מים כדי לקבל מרקם אחיד.)

 

מחלקים את הבצק ל-4 חלקים. משמנים קלות משטח עבודה ומרדדים כל חלק בצק לעלה דק בעובי 1/2 ס"מ.  מחלקים את המלית ל-4 חלקים שווים. מורחים חלק אחד של המלית על כל עלה בצק בשכבה אחידה.

 

מגלגלים את עלה הבצק מהצד הקרוב אליכם כלפי הצד המרוחק מכם. בדרך זו מכינים את יתר הבצק והמלית. מקבלים 4 גלילות, אותן פורסים לפרוסות אלכסוניות ברוחב 1/2 1 -2 ס"מ.

 

יוצקים 1/4 כוס שמן לתבנית ומשמנים אותה היטב. מסדרים את עוגיות המקרוט – כ-25 יחידות בכל תבנית – ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 צ') כ-25 דקות, או עד שהן מזהיבות וצדן התחתון השחים מעט.

 

במשך האפייה  פותחים מדי פעם את התנור ומרטיבים בכף את המקרוט בשמן שבתבנית. בדרך זו אופים את יתר המקרוטים. מניחים להצטנן.

 

לסירופ – שמים בסיר את המים, הסוכר ומיץ הלימון ומבשלים על להבה בינונית כ-20 דקות, עד שמתקבל סירופ צמיג. מוסיפים בבחישה את עמילן התירס לסירופ וממשיכים לבשל עוד 5 דקות.

 

שמים בכל פעם כמה עוגיות בתוך הסירופ ומבשלים אותן בסירופ כ-2 דקות מכל צד. מוציאים למסננת, לניקוז הסירופ המיותר. מסדרים אותן בכלי הגשה ומפזרים מעליהן סוכריות צבעוניות או זרעי שומשום.

 

החומרים לכ-50 עוגיות.

 

 

 

טיפסקל 

להכנת מקרוד/מקרוט מהיר ובגרסאות שונות

 

* גרסה לממהרים: מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים. משטחים חלק אחד על תבנית מלבנית, מורחים עליו את המלית ומכסים בבצק שנותר. חותכים למעוינים או לריבועים ברוחב 4 ס"מ. אופים, יוצקים מעל את הסירופ החם ומעטרים בסוכריות ובזרעי שומשום.

 

* יש המכינים את המקרוט על בסיס סולת בלבד ומשתמשים ב-1 ק"ג סולת, ללא קמח כלל. יש הממירים את אבקת הסודה לשתייה ב-1 -2 שקיות אבקת אפייה. המקרוט המתקבל הוא טוב אך מרקמו דחוס מעט, בגלל הסולת. כן אפשר לגוון ולהמיר 1/2 1 כוסות מים (מתוך ה-3) במיץ תפוזים.

 

* לגיוון מלית התמרים, אפשר להוסיף כ-3 כפות שמן במקום מים. אפשר גם להשתמש בתמרים מרוסקים הנמכרים בגביעים, אך במקרה זה  אין להוסיף נוזלים בעת בישול התמרים, אלא מערבבים את כל התבלינים עם התמרים המרוסקים.

 

 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה אגוזים תעדיפו במתוקים שלכם?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ