החמישיה הפותחת

מכינים לחם ביתי ו"פותחים שולחן"   סדרה חדשה  מבית בני דרום תחת השם "פותחים שולחן" . אלו מוצרי גורמה ארוזה בצנצנות איכותיות

ניצול שאריות ממשלוחי מנות

אחרי שפורים חולף, אנו מוצאים את עצמנו מתמרנים בין ערימות ממתקים ועוגות שהגיעו במשלוחי המנות. לפניכם רעיונות יצירתיים לניצול שאריות החג  

ראשי » מתכונים » עדות » פולני / ליטאי / גרמני / רומני » פשטידת אטריות שחומה / לוקשן קוגל, קוגל ירושלמי

פשטידת אטריות שחומה / לוקשן קוגל, קוגל ירושלמי

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

פשטידת אטריות שחומה / לוקשן קוגל, קוגל ירושלמי
מתכוני עדות מהמטבח הפולני / ליטאי / גרמני / רומני




פסקל פרץ-רובין


הקוגל הירושלמי דומה מאוד לקוגל הפולני המלוח. שמו ניתן לו משום שהיה נפוץ בירושלים בקרב עדות אשכנז שהגיעו ארצה עם העליות הראשונות. הקוגל עבר שינויים וגיוונים מעניינים עד שהתגבשה גרסת הקוגל הירושלמי. גם צורתו העגולה והמיוחדת נובעת משום שנהוג להכינו בכלי נחושת מיוחד שנקרא "קעסעלע".

 

טעמו של הקוגל הירושלמי אינו מתוק מידי, ותפקיד הסוכר להעניק לו השחמה יפה בעזרת הקרמל. אפשר להעשיר את הקוגל הירושלמי באגוזים קצוצים וקינמון, יש המשלבים בו תפוחי עץ ופירות מיובשים.

 

 

 

400 גרם איטריות דקות  (מס' 210 או 10 תלוי בחברה)

1 כף מלח

1/4 כוס שמן

3 כפות מלאות סוכר

4 ביצים

2 כפות קמח  או קמח מצה

1/4 – 1/2 כפית פלפל שחור

מלח לפי הטעם

2 כפות סוכר

 

לשימון:

3-2 כפות שמן

 

לגיוון והעשרה:

3 כפות אגוזי מלך קצוצים

3 כפות צימוקים בהירים

 

 

מבשלים את האיטריות במי מלח רותחים,עד שהן מתרככות,אך לא יותר מדי.מסננים ושוטפים במי ברז.מעבירים לקערה.

 

מחממים במחבת רחבה את השמן,מוסיפים את הסוכר. ממיסים ומטגנים תוך בחישה עד שהסוכר משחים. יוצקים את הסוכר על האיטריות ומערבבים היטב.

 

טורפים את הביצים ומוסיפים לאיטריות. מערבבים ומוסיפים את הקמח,הפלפל השחור,המלח ויתר הסוכר.(אם בחרתם לגוון בצימוקים ואו אגוזים זה השלב להוסיפם) מערבבים בעדינות.

 

משמנים היטב תחתית ודפנות של תבנית חסינת אש עגולה או תבנית ככר או סיר פלא עם מכסה. ומעבירים לתוכה את עיסת האיטריות.

 

אופים לילה שלם בתנור שחומם מראש,בחום של חמין ("פלטת שבת") או שלוש ארבע שעות בחום בינוני נמוך 180 מעלות צ' עד שהפשטידה משחימה מאוד.

 

 



חזרה




סקרים בטעם

איזה אגוזים תעדיפו במתוקים שלכם?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ