סיר ומשטח פינוק במטבח

סירים ומחבתות יוקרתיים   חברת מכסף מקיבוץ ניר עם, השיקה  דור חדש של סירים ומחבתות מת

ירקות ממולאים

לכל אחד ישנו הסגנון שלו, אבל בסופו של דבר כולם נפגשים באותה נקודה עם הממולאים שלהם: בריח, בתחושה ובסיפור של בית ומשפחה.   הממולאים מתחברים אסוציאטיבי

ראשי » מתכונים » עדות » עיראקי » כיסני בצק בגבינה / סמבוסק בג'בן

כיסני בצק בגבינה / סמבוסק בג'בן

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

כיסני בצק בגבינה / סמבוסק בג'בן
מתכוני עדות מהמטבח העיראקי




פסקל פרץ-רובין


מאפה הסמבוסק מוכר מהמטבח העיראקי. זו בעצם מעטפת בצק ובה מסתתרת מלית מתוקה או מלוחה, ממולאת בחומוס, בוטנים או ירקות. לכבוד שבועות יוצאי עיראק ממלאים את הבצק בתערובת גבינות.

 

לבצק:

 

3 כוסות קמח מנופה

20 גר' גרגירי שמרים

קורט מלח

100 גר' חמאה או מרגרינה, או מזולה  מרוככת או מומסת

3/4 1-1 כוסות מים

למלית:

250 גר' גבינה מלוחה, מגורדת גס

1 גביע גבינה לבנה 5% שומן

1 כף קמח

1 ביצה

להברשה:

1 ביצה טרופה

 

 

לבצק: שמים את הקמח בקערה ומפזרים מסביב את גרגירי השמרים. יוצרים גומה ולתוכה מכניסים את המלח והמרגרינה המומסת. מערבבים ולשים תוך כדי הוספת המים עד לקבלת בצק אחיד וחלק. משהים לתפיחה במקום חמים כשעה–שעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

 

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי חצי ס"מ. קורצים עיגולים בכוס.

 

למלית: מערבבים בקערית את הגבינה המלוחה, הגבינה הלבנה, הקמח והביצה ומערבבים היטב.

מניחים כף מהמלית על כל עיגול בצק, מקפלים וסוגרים כסהרון (חצי עיגול) ומהדקים היטב.(אפשר למרוח מעט ביצה או מים בשולי עיגולי הבצק).

 

עורכים את הכיסנים על תבנית אפייה משומנת, מברישים אותם בביצה טרופה ואופים בתנור בחום בינוני של 180 מעלות כ-30 דקות.

 

החומרים לכ-25 יחידות

 

בואו לצפות בסרטון הדרכה למאפים צעד אחר צעד

 

 



חזרה




סקרים בטעם

מהו המרק שלכם ביום חורף קר?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ