וינו סוקה מסעדת גורמה

"את  חייבת להגיע למסעדת "וינו סוקה" - מסעדת גורמה כשרה, בהרצליה פיתוח". כך חברתי פתחה את שיחתה עימי בטלפון ... והמשיכה ...

ירקות ממולאים

לכל אחד ישנו הסגנון שלו, אבל בסופו של דבר כולם נפגשים באותה נקודה עם הממולאים שלהם: בריח, בתחושה ובסיפור של בית ומשפחה.   הממולאים מתחברים אסוציאטיבי

ראשי » מתכונים » עדות » תוניסאי » ירקות וביצים / שַקְשוּקָה

ירקות וביצים / שַקְשוּקָה

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

ירקות וביצים / שַקְשוּקָה


פסקל פרץ-רובין


השקשוקה נפוצה במטבחי בצפון אפריקה. במטבח התוניסאי היא מוגשת כסלט קר, ולא פעם היא הופכת לקדרת ירקות המכילה ביצים עלומות או מקושקשות. במטבח המרוקני מגישים את השקשוקה כמנה עיקרית מהירת הכנה.

 

בעיקרון, השקשוקה היא תערובת של ירקות וביצים, המוגשת בעיקר כמנה עיקרית מהירת הכנה. היא עשירה בגווניה ובטעמה, ויש בה חריפות מסוימת. לפעמים מכינים אותה על בסיס עגבניות בלבד, ולפעמים משלבים בה פלפלים חריפים או פלפלים מתוקים וחריפים כאחד. באביב, כאשר פולים ירוקים מצויים בשפע, משלבים גם אותם בשקשוקה. את הביצים מוסיפים אל התבשיל המבעבע, טרופות או בשלמותן. מלכת השקשוקות היא זו המשלבת בהכנתה כמה נתחי מֶרגֶז – נקניק תוצרת בית.

 

 

1/2-1/4   כוס שמן

2 פלפלים חריפים, מנוקים, שטופים וחתוכים לקוביות קטנות

2 פלפלים מתוקים, מנוקים, שטופים וחתוכים לקוביות קטנות

8-10 שיני שום, קלופות, שטופות, כתושות או קצוצות

5 עגבניות בינוניות בשלות, שטופות וחתוכות לקוביות בינוניות

מלח לפי הטעם

1- 1/4 1 כפות שטוחות פלפלת אדומה חריפה

4 ביצים

 

 

מחממים את השמן במחבת בינונית מעל להבה גבוהה. מוסיפים את קוביות הפלפלים, את השום והעגבניות, בוחשים ומנמיכים את הלהבה.

 

מאדים מספר דקות עד שהירקות התרככו באופן אחיד. מדי פעם מערבבים. מתבלים במעט מלח. מבשלים כ- 7-10 דקות. מוסיפים את הפלפלת החריפה  ומבשלים עוד כמה דקות.

 

פותחים את הביצים ומטילים אותן למרכז התבשיל. מבליעים בכף את החלבונים לתוך הרוטב, ומשתדלים לשמור את החלמונים בשלמותם. מבשלים עד שהביצים נקרשות. מורידים מן האש ומגישים חם.

 

החומרים ל-4  מנות

 

טיפסקל למשחקי שקשוקה

אפשר להכין את השקשוקה ללא הפלפלים המתוקים.

 

ניתן לעדן את החריפות על ידי הקטנת כמות הפלפלת החריפה והוספת כף פלפלת מתוקה. במקרה של חריפות יתר אפשר להוסיף מעט מים ולדלל את השקשוקה.

 

במקום עגבניות טריות אפשר להשתמש בקופסה של עגבניות מרוסקות או חתוכות לקוביות.

 

אפשר לטרוף 2 ביצים ולערבב לתוך הרוטב, ו-2 ביצים נוספות לפתוח ולהוסיף בשלמותן.

 

אפשר להגדיל או להקטין את כמות הפלפלת החריפה והמלח לפי טעמם של בני הבית.

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

מהו המרק שלכם ביום חורף קר?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ