חידושים וטעמים

לפניכם מבחר מוצרים חדשים, ובטעמים מעניינים שכדאי לנסות אצלכם במטבח ולגוון בין יתר המוצרים במטבח.  

ירקות ממולאים

לכל אחד ישנו הסגנון שלו, אבל בסופו של דבר כולם נפגשים באותה נקודה עם הממולאים שלהם: בריח, בתחושה ובסיפור של בית ומשפחה.   הממולאים מתחברים אסוציאטיבי

ראשי » מתכונים » עדות » בורקיטס – כיסני בצק ממולאים בשר

בורקיטס – כיסני בצק ממולאים בשר

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

בורקיטס – כיסני בצק ממולאים בשר
מתכוני עדות מהמטבח הספרדי / בלקני

תגיות: בורקיטס, בלקן, בשר, כיסני בצק, כיסנים, עדות



פסקל פרץ-רובין


כיסנים נהדרים מן המטבח הספרדי-בלקני המוכרים בשם "בורקיטס". כאשר יש לי מספיק זמן או לקראת אירועים חגיגיים אני טורחת ומכינה את הכיסנים בצורת סהרונים בדרך המקובלת: אני נוהגת לרפד בבצק תבניות אישיות שאותן ממלאים במלית כדי לקבל כיסנים מעוצבים במיוחד. כשאני ממהרת אני יוצרת מהבצק ומהמלית שתיים-שלוש גלילות ומקבלת כרוכיות נהדרות.

 

לבצק:

 

1 כוס שמן

1 כוס מים

1/4 כפית מלח

4 כוסות קמח מנופה

1/4 כפית פלפל לבן

1/2 כפית אבקת אפייה

 

למילוי:

4 כפות שמן זית

3 בצלים גדולים, קצוצים דק

400 גר' בשר בקר טחון

4 כפות פטרוזיליה קצוצה

1 בצל ירוק קצוץ

1 כפית כוסברה קצוצה

מלח לפי הטעם

פלפל שחור לפי הטעם

3 כפות צנוברים (או בשקדים)

 

לציפוי:

1 ביצה טרופה עם כף מים או טיפת שמן סויה

1/2 כוס זרעי שומשום

 

 

מבשלים את השמן והמים בסיר על אש בינונית. מערבבים, מוסיפים את המלח ומרתיחים. מסירים מהאש. מניחים את הקמח והפלפל הלבן בקערה רחבה, מוסיפים את אבקת האפייה ומערבבים.

יוצקים בהדרגה את נוזלי השמן, המים והמלח תוך כדי לישה עד לקבלת בצק רך וגמיש.

 

המילוי:

מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל הקצוץ במשך כמה דקות עד לקבלת גוון חום זהבהב. מוסיפים את הבשר הטחון ובוחשים בכף עץ. מועכים מערבבים ומטגנים את הבשר עד שהוא מאפיר ומתפורר לחלוטין. מסירים מהאש.

 

מוסיפים את הפטרוזיליה, הבצל הירוק, הכוסברה, המלח, הפלפל השחור והצנוברים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

 

מקמחים משטח עבודה ומרדדים לעלה בעובי חצי ס"מ. קורצים עיגולים בכוס. מרדדים כל עיגול בצק ומניחים כף מהמילוי. סוגרים לסהרון ומהדקים את הקצוות בצביטות קלות. מכינים את כל הסהרונים ומסדרים אותם בתבנית אפייה משומנת היטב עם רווחים ביניהם.

 

מברישים את הסהרונים הממולאים בביצה הטרופה ובוזקים עליהם שומשום. אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה של 200 מעלות כ-25-30 דקות.

 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

מהו המרק שלכם ביום חורף קר?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ