"משולחנה של אסתר המלכה"

מעצם עיסוקי באוכל מגיעים אלי ספרי בישול שונים ומגוונים, המטפלים לא פעם באוכל בדרכים מיוחדות ומעניינות.  השבוע היגיע אלי ספר ענק, גדו

ניצול שאריות ממשלוחי מנות

אחרי שפורים חולף, אנו מוצאים את עצמנו מתמרנים בין ערימות ממתקים ועוגות שהגיעו במשלוחי המנות. לפניכם רעיונות יצירתיים לניצול שאריות החג  

ראשי » מתכונים » עדות » תוניסאי » קדרת בשר ובמיה / טְבִּיכַת בַּמְיָה

קדרת בשר ובמיה / טְבִּיכַת בַּמְיָה

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

קדרת בשר ובמיה / טְבִּיכַת בַּמְיָה


פסקל פרץ-רובין


הבמיה היא ירק עדין ודביק במקצת, ולא רבים יודעים לבשלו נכון. גם לא כולם אוהבים אותו. אולם אם נשביתם בקסמו, זו אחת המנות הנפלאות במטבח הצפון אפריקני.

 

בדרך כלל מגישים את התבשיל הזה עם גרגירי קוסקוס מוכן. קדרה זו מהמטבח הטריפוליטני – טְבִּיכַת בַּמְיָה מופיעה גם במטבח התוניסאי בשם גְנָאוּיָה, בשינוי קל בחומרים, אולם התבשילים כמעט זהים.

 

 

300-400 גרם במיה

5 כפות שמן

1 בצל גדול, קלוף, שטוף וחתוך לרצועות דקות

2 עגבניות גדולות, שטופות וחתוכות לשמיניות

1/2 ק"ג בשר בקר (כתף), חתוך לקוביות, שטופות ומסוננות

4 כוסות מים

2 כפות רסק עגבניות

1/2 כפית קינמון

1 כפית פלפלת אדומה חריפה

1/2 כפית פלפלצ'ומה

1/2 כפית מלח

 

 

משרים  את הבמיה במים ל-10 דקות בערך ושוטפים. קוטמים את הקצה הרחב של התרמילים (אפשר להשאיר אותם בשלמותם  ולהאריך את משך השרייה במים). מייבשים היטב במגבת.

 

מחממים את השמן בסיר בינוני. מוסיפים אליו את רצועות הבצל ומטגנים אותן קלות עד לגוון חום זהוב. מוסיפים את העגבניות החתוכות ואת קוביות הבשר, מערבבים ומאדים כ-10 דקות בסיר מכוסה.

 

יוצקים את המים לסיר, מוסיפים את רסק העגבניות ואת התבלינים ומערבבים. מביאים לרתיחה, טועמים ומתקנים את התיבול. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-30 דקות.

 

מוסיפים את הבמיה הנקייה. במידת הצורך, אפשר להוסיף 1/2-1/4 כוס מים. על הנוזלים בסיר לכסות את התכולה ב-2 ס"מ לפחות. ממשיכים לבשל על להבה נמוכה כ-40 דקות. מגישים עם גרגירי קוסקוס מוכן, או בקערות עמוקות עם המון לחם טרי.

 

החומרים: 8-6 מנות

 

טיפסקל

רצוי מאוד לא לבחוש את התבשיל מרגע הוספת הבמיה, על מנת לא לפגוע בשלמות התרמילים.

רצוי להשתמש עם תרמילי במיה טריים וצעירים אשר בהם כמות הריר והגרעינים קטנה. כמו כן אפשר לטגן קלות בשמן זית את תרמילי הבמיה לפני הבישול כך תישמרו על שלמות הבמיה. 

 

 

 



חזרה




סקרים בטעם

איזה אגוזים תעדיפו במתוקים שלכם?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ