שף ישי אטיאס

השף ישי אטיאס (35), שף צעיר ונמרץ אולי לא כל כך מוכר בארץ  אך בעל ניסיון קולינארי עשיר של 12 שנים בענף, הכולל מס' שנים במסעדת "Taill

כל הסודות והכללים לעוגת גבינה מוצלחת

מה לא נאמר על עוגות גבינה, גבינות, מעדנים, שמנות, אחוזי שומן איכות גבינה ועוד...כל שנה לקראת שבועות מתחיל המרוץ אחר עוגת הגבינה המוצלחת ביותר, הטעימה ביותר, הגב

ראשי » מתכונים » עדות » תוניסאי » קוסקוס עם עוף בחומוס / קוסקוס בדז'אז' וחומוס

קוסקוס עם עוף בחומוס / קוסקוס בדז'אז' וחומוס

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

קוסקוס עם עוף בחומוס / קוסקוס בדז'אז' וחומוס
מתכוני עדות מהמטבח התוניסאי




פסקל פרץ-רובין


משרים את גרגירי החומוס במים עם סודה לשתייה. לאחר שרייתם, מעבירים בכל פעם כמות קטנה לקערה עמוקה ובעזרת תחתית כוס לוחצים על הגרגירים – פעולה זו מקלה על הסרת הקליפה העליונה של החומוס.

 

 

6 חלקי עוף שונים

1 בצל בינוני

8-9 גבעולי כרפס ועלים (סלרי)

2 גזרים גדולים

2 קלחי לפת בינוניים

250 גרם דלעת

1/2 ראש כרוב בינוני

1-2 עגבניות בינוניות

2 תפוחי אדמה

2 גבעולי כוסברה

2 כפות שמן

1 כוס גרגרי חומוס

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1/4 כפית הריסה, או פלפלת חריפה

 

 

יום לפני הבישול שורים את גרגרי החומוס במים עם סודה לשתייה.

 

מסננים ומסירים את קליפות החומוס. קוצצים את הכרפס, הבצל והכוסברה.

 

מחממים את השמן בתוך סיר הקוסקוס (בורמה). מוסיפים את החומוס והירקות הקצוצים, בוחשים ומבשלים 3-4 דקות.

 

מוסיפים 9 כוסות מים וממשיכים בבישול הקוסקוס. כשהנוזלים רותחים, מוסיפים את נתחי העוף.

 

חותכים את שאר הירקות לקוביות ומוסיפים אל הסיר עם המלח, הפלפל השחור וההריסה. מכסים וממשיכים לבשל כ-30 דקות על אש בינונית.

 

חומרים ל-6-8 מנות

 

גיוונים:

להכנת מאכל בנוסח אלג'יראי, מחליפים את השמן בשמן זית, את העוף ב-250 גרם בשר, ומוסיפים 4 תחתיות ארטישוק חתוכים לרבעים ו-4 עצמות מרק.

 

להגשה, מניחים את גרגרי הקוסקוס בקערה רחבה ועמוקה, מסננים את המרק מהירקות והבשר ויוצקים אותו על הגרגרים. מניחים את הירקות והבשר בקערת הגשה נפרדת, וכל סועד נוטל לצלחתו מגרגירי הקוסקוס, הירקות והבשר.

 

 



חזרה




סקרים בטעם

לכבוד שבועות מה תעדיפו להכין?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ