"משולחנה של אסתר המלכה"

מעצם עיסוקי באוכל מגיעים אלי ספרי בישול שונים ומגוונים, המטפלים לא פעם באוכל בדרכים מיוחדות ומעניינות.  השבוע היגיע אלי ספר ענק, גדו

ניצול שאריות ממשלוחי מנות

אחרי שפורים חולף, אנו מוצאים את עצמנו מתמרנים בין ערימות ממתקים ועוגות שהגיעו במשלוחי המנות. לפניכם רעיונות יצירתיים לניצול שאריות החג  

ראשי » מתכונים » עדות » תורכי » מעמול – עוגיות ממולאות תמרים

מעמול – עוגיות ממולאות תמרים

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

מעמול – עוגיות ממולאות תמרים


פסקל פרץ-רובין


עוגיות אופייניות לעדות המזרח, וניתן למוצאן במטבח המצרי, הכורדי, העיראקי התורכי והערבי.

 

אלו עוגיות ממולאות, פריכות ומצופות באבקת סוכר, בעלות עיטור המתקבל משימוש במלקחיים קטנים ומשוננים.

 

 

הצורה המתקבלת מאפשרת את שימור אבקת הסוכר על העוגיות לזמן ממושך.

 

מעמול במלית אגוזים עיצוב צורתו שונה מזו על בסיס התמרים. כך גם מבדלים בין השניים.

 

 

לבצק:

 

2 כוסות קמח מנופה

1 שקית אבקת אפייה

1/4 כוס מים חמים

100 גרם חמאה או מחמאה או מרגרינה

1/4 כוס שמן

1/4 כפית תמצית וניל משובחת או מספר טיפות מי ורדים

 

למלית:

150 גרם תמרים מעוכים

2 כפיות שמן קנולה

 

לבזיקה:

1/2 כוס אבקת סוכר

 

 

לבצק – מניחים בקערה רחבה את הקמח מוסיפים את אבקת האפייה ומערבבים. בקערה נפרדת שמים את החמאה או המחמאה, מוסיפים את המים החמים ומערבבים עד להמסת החמאה או המחמאה.

 

מוסיפים את השמן, מי הורדים ואו ה-וניל ומערבבים היטב. צרים גומה בקמח ויוצקים לתוכה את תערובת החמאה או המחמאה, לשים עד שמתקבל בצק רך. יש להימנע מלישת יתר.

 

למלית – מניחים את התמרים המעוכים בקערה ומוסיפים את השמן, מערבבים בכף עד שמתקבלת תערובת אחידה.

 

מחלקים את הבצק ל-22 חתיכות ומגלגלים כל אחת לכדור. צרים גומה במרכז כל כדור בעזרת אצבע, וממלאים בכפית מהמלית המוכנה. סוגרים את הגומה על ידי משיכת קצוות הבצק ומגלגלים לכדור.

 

משטחים מעט את העוגיות בכף היד (כקציצה). בעזרת המלקחיים הקטנות  מעטרים את העוגייה בצביטות קלות סביב העוגיות. נוצרים שקעים קטנים ומאורכים שבעזרתם נצמדת אבקת הסוכר אל העוגיות.

 

מסדרים את העוגיות בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, ברווחים. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צ') כ-25-30 דקות . מוציאים מהתנור וזורים מייד מחצית מכמות אבקת הסוכר מקררים, וזורים על העוגיות אבקת סוכר בשנית.

 

 

טיפסקל להעשרה וגיוון המעמול

 אפשר להעשיר את המלית במעט  אגוזי מלך או אגוזי פקאן גרוסים, קליפת תפוז מגוררת או קינמון.

 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה אגוזים תעדיפו במתוקים שלכם?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ