אירוע רומנטי ביפו העתיקה

תמיד זה קורה, מתארגנים לקראת אירוע מיוחד ומפנק (חתונה, בר מצווה, ימי הולדת ועוד..) ומתחילים בחיפוש אחר מקום, מעניין, קסום, עם נוף מרהיב,עיצוב מפנק ואו

ירקות ממולאים

לכל אחד ישנו הסגנון שלו, אבל בסופו של דבר כולם נפגשים באותה נקודה עם הממולאים שלהם: בריח, בתחושה ובסיפור של בית ומשפחה.   הממולאים מתחברים אסוציאטיבי

ראשי » מתכונים » עדות » עיראקי » חמין עוף עיראקי / טבית

חמין עוף עיראקי / טבית

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

חמין עוף עיראקי / טבית
מתכוני עדות מהמטבח העיראקי




פסקל פרץ-רובין


חמין מצוין, מעניין ומפתיע מהמטבח העיראקי העושה שימוש בעוף שלם. העוף וחלקיו הפנימיים ממולאים באורז ונאפים כל הלילה. ובניגוד לבשר הבקר ועצמות הבקר, מקנים לתבשיל טעם עדין ומיוחד.

 

 

1 עוף שלם במשקל 1/2 1 ק"ג

 

למלית:

4 כפות שמן

1 בצל גדול קלוף וקצוץ דק

1/2-3/4 כוס אורז שטוף היטב

1 כפית בהרת (תערובת מיוחדת, להשיג בחנויות התבלינים)

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל אנגלי טחון

1/4 כפית פלפל שחור

1/4 כפית קינמון טחון

1/4 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית נענע מיובשת, טחונה

חלקי פנים של עוף (קורקבנים, לב, כבד צלוי) חתוכים לקוביות קטנות

1 עגבניה קטנה

1 ביצה טרופה

 

לחמין:

1/4 כוס שמן

3 בצלים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות

1 כוס אורז מושרה במים מיום קודם ומסוננים

1/2 כפית בהרת

מלח לפי הטעם

פלפל שחור לפי הטעם

2 כפות רסק עגבניות

4 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים לפרוסות

1 קישוא קלוף וחתוך לפרוסות

3 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות

(או 2 בטטות בינוניות ו-2 תפוחי אדמה)

5-4 כוסות מים

ביצים כמספר הסועדים

 

 

מנקים היטב את העוף, סוגרים את פתחי הצוואר ומשאירים את הצד השני פתוח.

 

למלית:

מחממים את השמן במחבת כבדה ומטגנים את הבצל והאורז. מוסיפים את הבהרת, המלח, הפלפל האנגלי, הפלפל השחור, הקינמון, הפפריקה המתוקה והנענע המיובשת ומערבבים. מוסיפים את חלקי העוף, העגבנייה והביצה הטרופה מסירים מהאש ומערבבים.

 

ממלאים את העוף במלית ותופרים את הפתח השני.  

 

החמין:

מחממים את השמן בסיר רחב וגבוה. מוסיפים את הבצל והעוף הממולא ומטגנים במשך כמה דקות.

 

מוסיפים את המלח, הפלפל השחור,  הבהרת, רסק העגבניות, הגזרים, הקישוא ותפוחי האדמה. בוחשים היטב ומוסיפים את  האורז אל הבצלים והעוף המטוגנים.

 

יוצקים את המים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הביצים וממשיכים בבישול בחום נמוך מאוד לאורך הלילה. יש לבדוק מידי פעם את הנוזלים ולהוסיף במידת הצורך כ- 1/2 -1 כוס מים.

 

החומרים ל- 8-10 מנות.

 

 



חזרה




סקרים בטעם

מהו המרק שלכם ביום חורף קר?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ