ביסטרו כפרי

בין עצי הגן הירוק וצמחייה פורחת בתוך מבנה המעוצב כמסעדה מקומית בטוסקנה, לצלילי מנגינת האקורדיון ובשילוב ניחוחות שמן הזית המשובח ומגוון מא

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » מתכונים » עדות » תורכי » עוגת סולת ושקדים / טישפשטי

עוגת סולת ושקדים / טישפשטי

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

עוגת סולת ושקדים / טישפשטי


פסקל פרץ-רובין


עוגה הטישפשטי אופיינית למטבח הבולגרי והתורכי ויש לה שלל גרסאות במטבחים אלו, ובכלל עדות ישראל. העוגה מופיעה בגרסה עם קמח, קמח מצה וסולת או שילוב של סולת וקמח, זו הגרסה האהובה והפופולארית ביותר.

לאור פניות רבות  ובקשות של המאזנים  מהתוכנית "עוד מעט שבת"  ברשת ב' של ליאת רגב לפניכם גרסת הסולת והקמח. בין שלל הגרסאות העושות שימוש שונה בין קמח לסולת אפשר למצוא גם שילובי תוספות שמשולבות בעיסת הבצק: שקדים טחונים מולבנים, שקדים גרוסים, תוספת צימוקים, תוספת תמרים ובתוספת אגוזים.

 

ישנן גרסאות אשר את התוספות מוסיפים בדרך מעניינת כמלית בין שתי שכבות הבצק או כבלילת מלית מעל לעיסת הבצק . במטבחי עדות ישראל תמצאו את אותה העוגה בשינויים ובתיבולים שונים כמו: מזהר, מי -ורדים, תמצית שקדים וניל ואפילו קינמון.

 

תמצאו טישפשטי בשמות שונים אך כולם מתכוונים לאותה עוגה: ספרה – מטבח טריפולטני, בסבוסה – במטבח הערבי, טישפשטי – במטבח הספרדי, תורכי ובולגרי, הרישה – במטבח הטוניסי והאלגיראי.

 

 

1/4 1 כוסות קמח מנופה

1/4 1 כוסות סולת

1 כוס  שקדים או אגוזים קצוצים או טחונים דק

1/4 1 כוסות סוכר

1 כוס שמן

3 ביצים

1/4 כוס מים או מיץ תפוזים

1 שקית אבקת אפייה

1 שקית סוכר וניל או כפית תמצית וניל

קליפה מגוררת מלימון או תפוז

 

לעיטור:

1/2 כוס שקדים מולבנים חצאיים לשניים

 

לסירופ:

3/4 1 כוסות סוכר

2 כוסות מים

4 כפיות מיץ  לימון

3 טיפות מי ורדים

 

 

מניחים בקערה רחבה את הקמח,הסולת,השקדים והסוכר מערבבים . מוסיפים תוך כדי בחישה את השמן הביצים ,והמים או המיץ  מערבבים לקבלת עיסה אחידה . מוסיפים את סוכר הווניל או תמצית הווניל וקליפות ההדרים מערביים לקבלת עיסה אחידה.

 

מעבירים את עיסת הבצק אל תבנית משומנת היטב  ומשטחים. בסכין חותכים ריבועים בגודל של 5 ס"מ  במרכז כל ריבוע מניחים חצי שקד מולבן.

 

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות צ' כ- 20 דקות. בסיר קטן מכניסים את כל חומרי הסירופ ומבשלים על להבה בינונית כ-15 דקות.

 

יוצקים את הסירופ על העוגה בעודה חמה ומצננים.

 

החומרים לתבנית מלבנית

 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איך אתם אוהבים את המשמשים?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ