קונפי איזה יופי!

מסעדה חדשה לשף גיא פרץ, קונפי שמה, היא שוכנת במתחם מלון "קראון פלאזה" בחיפה.  

כל הסודות והכללים לעוגת גבינה מוצלחת

מה לא נאמר על עוגות גבינה, גבינות, מעדנים, שמנות, אחוזי שומן איכות גבינה ועוד...כל שנה לקראת שבועות מתחיל המרוץ אחר עוגת הגבינה המוצלחת ביותר, הטעימה ביותר, הגב

ראשי » מתכונים » עדות » עוגיות שומר / ריפה

עוגיות שומר / ריפה

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

עוגיות שומר / ריפה
מתכוני עדות מהמטבח המרוקאי




פסקל פרץ-רובין


עוגיות ריפה המרוקאית אופייניות לימי החול בכל בית מרוקני. הן פשוטות להכנה ונפלאות בטעמן. את עוגיות השומר מלוות בדרך כלל כוס תה מהביל עם שיבה ולואיזה. בגרסה המקורית מכינים אותן כעוגיות דמויות גלגלים רחבים ומשוננים אותן מניחים במרכז השולחן ובשעת שתיית התה האורחים שוברים חתיכות ומתכבדים.

 

כיום נוהגים להכינם כריבועים או מלבנים קטנים אותם עורמים בצלחות הגשה. במקור הוכנו העוגיות הללו על בסיס מים אך עם הזמן אני נוהגת לשלב גם מיץ תפוזים והתוצאה נפלאה.

 

 

¼1 כוסות סוכר

1/2 1 -1 כוסות מים (או מיץ תפוזים)

¼1 כוסות שמן

4 כפות זרעי שומשום

½1 כפות זרעי שומר, שלמים

2 שקיות אבקת אפייה

1 ק"ג קמח, מנופה

3 ביצים

 

 

ממיסים את הסוכר עם המים בסיר על מעל ללהבה בינונית. מוסיפים שמן, שומשום ושומר ומערבבים היטב.

 

מערבלים קלות במיקסר קמח ואבקת אפייה. יוצרים גומה במרכז ומוסיפים את הביצים. מערבלים תוך הוספה הדרגתית של תערובת הסוכר המומס, עד לקבלת בצק אחיד וחלק. אם הבצק דביק מדי מוסיפים מעט קמח, ואם נוקשה מדי מוסיפים מים.

 

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 1/2 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר 20 ס"מ בעזרת צלחת, או חותכים לרצועות בגודל 10X6 ס"מ בחותן משונן. צובטים עם האצבעות בהיקף העוגיות העגולות לעיטור, ומחוררים במזלג את פני העוגייה.

 

מסדרים את העוגיות ברווחים בתבנית אפייה משומנת, ואופים 25-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מצננים ושומרים בכלי סגור הרמטית.

 

טיפסקל

כדאי להתחיל עם חצי מכמות הנוזלים ולהוסיף אותם בהדרגה לבצק, כיוון שהכמות הדרושה משתנה לפי סוג הקמח שבו משתמשים.

 

החומרים  כ- 40 עוגיות או 6 עוגיות בקוטר 20 ס"מ

 

 



חזרה




סקרים בטעם

לכבוד שבועות מה תעדיפו להכין?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ