"משולחנה של אסתר המלכה"

מעצם עיסוקי באוכל מגיעים אלי ספרי בישול שונים ומגוונים, המטפלים לא פעם באוכל בדרכים מיוחדות ומעניינות.  השבוע היגיע אלי ספר ענק, גדו

ירקות ממולאים

לכל אחד ישנו הסגנון שלו, אבל בסופו של דבר כולם נפגשים באותה נקודה עם הממולאים שלהם: בריח, בתחושה ובסיפור של בית ומשפחה.   הממולאים מתחברים אסוציאטיבי

ראשי » מתכונים » עדות » סיגרים במלית בשר / סיגרוס

סיגרים במלית בשר / סיגרוס

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

סיגרים במלית בשר / סיגרוס
מתכוני עדות מהמטבח המרוקאי

תגיות: סיגרים, עלי בריק, פילו, פסטלים



פסקל פרץ-רובין


מה כבר לא נאמר על הסיגרים הפריכים והפיקנטים הללו מהמטבח המרוקני. נתקלתי וניסתי בכל כך הרבה גרסאות ואני בטוחה שלכם גולשים יקרים בוודאי יהיו עוד גרסאות מעניינות. בחרתי את זו האהובה עלי במיוחד ולדעתי גם טעימה ביותר (והאמינו לי שטעמתי סוגים שונים).

 

כדי לחסוך כמה קלוריות אפשר להשתמש גם בעלי פילו מלבניים, אך יש להתאימם למנה – ראו טיפ. הסיגרים מופיעים במטבח זה כשהם במלית בשר ופיקנטים במיוחד או במלית שקדים וטבולים בסירופ סוכר מוכן. כך ו כך הם נפלאים.

 

 

300 גר' בשר בקר טחון

6 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים דק

6 גבעולי כוסברה, קצוצים דק

15 שיני שום, קצוצות דק

קורט מלח

1 עלה דפנה

3 פלפלוני שאטה, קצוצים דק

1 כפית כמון

¼1 כפיות פפריקה חריפה

1/2 כפית פלפל שחור

מלח, לפי הטעם

1 כף חומץ

40-20 עלי בריק

1 חלבון

 

שמן קנולה לטיגון עמוק

 

 

מערבבים בקערה בשר, פטרוזיליה, כוסברה ושום לעיסה אחידה. יוצרים מהעיסה כדור גדול.

 

מניחים את הכדור בסיר בינוני ויוצקים מים עד כיסוי. מוסיפים מלח ועלה דפנה ומבשלים כ-30 דקות על להבה בינונית.

 

מסננים וטוחנים את הבשר בשנית. מוסיפים שאטה, כמון, פפריקה, פלפל שחור, מלח וחומץ ומערבבים.

 

מעבירים את התערובת למחבת ומאדים כמה דקות.

 

לוקחים עלה בריק ומקפלים את הקצוות לקבלת משטח מלבני. נעזרים בחלבון להדבקת הקצוות המקופלים.

 

נוטלים 2-1 כפות מהמלית ומעצבים ממנה גלילות מוארכות. מניחים גלילית לרוחב העלה ומגלגלים אותו אל הקצה המרוחק. מורחים את הקצה במעט חלבון ומהדקים היטב. חוזרים על הפעולה עם שאר העלים.

 

מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הסיגרים עד הזהבה.

 

החומרים ל-40-20 סיגרים

 

רוצים ללמוד ולהכיר את עלי הבריק – עלי פילו? היכנסו….

 

 

טיפסקל לסיגרים מוצלחים:

 

אפשר להקפיא את הסיגרים לפני או אחרי הטיגון.

 

אם משתמשים בעלי פילו, חותכים אותם למלבנים בגודל 20X20 ס"מ או 5X15 ס"מ ומברישים בשמן לפני האפייה.

 

 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

מהו המרק שלכם ביום חורף קר?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ