שף ישי אטיאס

השף ישי אטיאס (35), שף צעיר ונמרץ אולי לא כל כך מוכר בארץ  אך בעל ניסיון קולינארי עשיר של 12 שנים בענף, הכולל מס' שנים במסעדת "Taill

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » מתכונים » עדות » תוניסאי » לחם ב"דבש" / ברוז' בלעסל

לחם ב"דבש" / ברוז' בלעסל

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

לחם ב"דבש" / ברוז' בלעסל
מתכוני עדות מהמטבח התוניסאי




פסקל פרץ-רובין


דבר לא ישווה לטעם הפשוט שנרקח באהבה, ויעידו מאות המיילים שקיבלתי מכם עם סיפורים נפלאים והמתכונים הביתיים שלכם לחנוכה.

 

את המתכון הבא קיבלתי מאורלי-פורטונה פנחס מאזור שכתבה לי כך: "אבי היקר, ניסים בירס  ז"ל, היה איש קשה יום שעמל קשה לפרנסתנו. בחנוכה בד"כ אימי טרחה במטבח והוציאה מטעמים נפלאים מתחת לידה. אבל היה דבר אחד שחכינו לו אחי ואני כילדים שאבי יכין עבורנו בחנוכה: לחם בדבש, הוא עשה זאת הכי טעים שיש. פרוסת לחם לבן עבה טבולה בביצה שהוקצפה עם סוכר ומטוגנת עד להזהבה/ השחמה במחבת. את הפרוסה המטוגנת טובלים מייד בסירופ ומניחים על צלחת שטוחה גדולה את כל הפרוסות. בערבית קראנו לזה ברוז' בלעסל".

 

הסיפור והמאכל הפשוט והנהדר הזה שבו את ליבי, תרגמתי את הסיפור למתכון מדויק, הנה הוא לפניכם:

 

 

2 ביצים

2 כפות מים

2 כפות סוכר

4 פרוסות לחם ( לחם כהה , לחם דגנים, חלה ,לחם לבן)

שמן לטיגון

 

לציפוי:

1 כוס סוכר

1 כוס מים

מיץ מלימון שלם

 

 

מניחים את הביצים בקערה בינונית וטורפים במזלג, מוסיפים תוך טריפה את המים והסוכר ומבליעים יחד לקבלת בלילה בהירה ותפוחה.

 

מחממים מעט שמן במחבת רחבה, טובלים את הפרוסות בבלילת הביצים ומטגנים במחבת משני הצדדים לקבלת גוון חום זהבהב.

 

מניחים את הסוכר, המים ומיץ הלימון בסיר בינוני על להבה בינונית ומבשלים עד לקבלת סירופ צמיגי  בגוון דבש ענברי כ- 40 דקות.

 

טובלים את הפרוסות המטוגנות בדבש ומניחים בצלחת הגשה נאה.

 

טיפסקל

  • אפשר להוסיף לציפוי מקל קינמון.
  • לממהרים אפשר להסתפק בבזיקת הפרוסות בסוכר.
  • אפשר לגוון את בלילת הביצים בחלב, סוכר או תמצית וניל.

 



חזרה




סקרים בטעם

איזה פרי אהוב עליכם בקייץ?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ