ביסטרו כפרי

בין עצי הגן הירוק וצמחייה פורחת בתוך מבנה המעוצב כמסעדה מקומית בטוסקנה, לצלילי מנגינת האקורדיון ובשילוב ניחוחות שמן הזית המשובח ומגוון מא

כל הסודות והכללים לעוגת גבינה מוצלחת

מה לא נאמר על עוגות גבינה, גבינות, מעדנים, שמנות, אחוזי שומן איכות גבינה ועוד...כל שנה לקראת שבועות מתחיל המרוץ אחר עוגת הגבינה המוצלחת ביותר, הטעימה ביותר, הגב

ראשי » מתכונים » עדות » פולני / ליטאי / גרמני / רומני » חביתיות מתוקות / בלינצ'ס

חביתיות מתוקות / בלינצ'ס

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

חביתיות מתוקות / בלינצ'ס
מתכוני עדות מהמטבח הפולני / ליטאי / גרמני / רומני




פסקל פרץ-רובין


זיכרון ילדות מתוק נוסף, של חיים קסומים הנראים כל כך רחוקים, אך שזורים עם נוסטלגיה של התחלה, עטופה בטעמים וניחוחות נפלאים של סבתא.

 

את המתכון הבא קיבלתי מתרצה הימן, מקיבוץ אשדות יעקוב איחוד, המספרת על הימים בהם כל משפחה בקיבוץ גרה בחדר אחד (ללא שירותים), כיצד סבתא ז"ל נהגה בחנוכה להכין לבני המשפחה על הפתילייה חביתיות בלינצ'ס מתובלות בסוכר קינמון וריבה ומגולגלות ככרוכית. כמובן ניתן להכין את החביתיות כל השנה במגוון מליות:חלבית, צימחונית ובשרית. בשבועות מגישים אותן במלית גבינה מתוקה .

 

הסיפור והמאכל הפשוט והנהדר הזה שבו את ליבי, תרגמתי את הסיפור המתוק למתכון מדויק הנה הוא לפניכם:

 

 

4 ביצים

1/4 כפית מלח

1/2 2 כוסות חלב

1/4 כוס חמאה מומסת

2 כוסות קמח מנופה

שמן קנולה לטיגון

 

למלית:

1 כוס סוכר

1 כף קינמון

1 כוס ריבה משובחת לבחירתכם

 

למלית גבינה:

1 גביע גבינה לבנה

2 כפות סוכר

1/2 כוס צימוקים

מעט גררת קליפת לימון

2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל (לא הכרחי)

 

 

בקערה בינונית טורפים במטרפה ידנית את הביצים, המלח, החלב והחמאה עד לקבלת בלילה אחידה.

 

מניחים את הקמח בקערה רחבה ומוסיפים בהדרגה את בלילת הביצים תוך כדי בחישה במטרף, טורפים היטב. הבלילה חייבת להיות דלילה – אם היא סמיכה מידי, ניתן להוסיף לה עוד חלב או מים (כ-1/4 כוס).

 

מחממים מעט שמן במחבת בקוטר של 20 ס"מ על להבה נמוכה. (שופכים את השמן אל צלוחית –כך שהמחבת תהיה מצופה בשכבת שמן דקה ביותר)

 

נוטלים במצקת מן התערובת המוכנה ויוצקים במרכז המחבת . מנענעים את המחבת כך שהבלילה תכסה את כל תחתיתה בשכבה דקה. שמים על האש כ-2 דקות, עד שהבלילה מתייבשת וקצותיה מתרוממים. הופכים את החביתית ומטגנים קלות גם את צידה השני.

 

מורחים שכבה דקה של ריבה על חביתית ומגלגלים, אפשר לבזוק סוכר ומעט קינמון. מגישים חם.

 

למלית הגבינה – מערבבים את כל החומרים בקערה. מניחים כף או שתיים על כל חביתית ומגלגלים או מקפלים כמעטפת.

 

החומרים לכ-20 חביתיות

 

טיפסקל

אפשר למלא את החביתיות בשלל מליות שונות כמו גבינה שמנה עם שוקולד, או מלית של תפוחי עץ, פירות יער וגם שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג. אפשר לבזוק על החביתיות אבקת סוכר או מייפל או סירופ שוקולד.

 

 



חזרה




סקרים בטעם

לכבוד שבועות מה תעדיפו להכין?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ