החמישיה הפותחת

מכינים לחם ביתי ו"פותחים שולחן"   סדרה חדשה  מבית בני דרום תחת השם "פותחים שולחן" . אלו מוצרי גורמה ארוזה בצנצנות איכותיות

ירקות ממולאים

לכל אחד ישנו הסגנון שלו, אבל בסופו של דבר כולם נפגשים באותה נקודה עם הממולאים שלהם: בריח, בתחושה ובסיפור של בית ומשפחה.   הממולאים מתחברים אסוציאטיבי

ראשי » פסקל ממליצה » סוד הטעם » 2C "על מצע" תל-אביב

2C "על מצע" תל-אביב

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

צילום: יחצ'



פסקל פרץ-רובין


מסעדת 2c 

ממוקמת "על מצע" תל אביב בליווי נוף מרשים ונגיעות גורמה הינה חויה קולינרית יוצאת דופן.

מאוד נחמד הטריק הזה של הנוף, חשבתי לעצמי בעודנו נכנסים אני ושותפתי אל מסעדת טוסי2C  שבקומה ה-49 של מגדלי עזריאלי.

אחד הפולמוסים הגדולים ביותר בעולם המסעדנות העדכני, הוא הרצון של השפים בעולם המודרני "להאכיל את עיני הסועדים" לפעמים יותר מאשר להאכיל אותם בפועל… אם במנות מקושטות בהגזמה ואם ביצירת מערכת עיצובית מאסיבית בסביבת הסועד, שמבלי לשים לב הוא "אוכל עם העיניים" ואינו מתרכז באוכל. לא שזה דבר רע, הרי מסעדה היא מכלול חוויות אשר האוכל הוא רק אחד מהם. על אחת כמה וכמה,  מסעדה הנמצאת בקומה 49 מעל העיר שהיא גם מרכז הארץ. המאבק ניטש, בין תאוות הבטן לתאוות העיניים.

גדולת השף במסעדה כזו, היא להאפיל על הנוף ולבלוט בזכות איכות וייחודיות המטבח שלו.
 

השאלה שניצבה לנגד עניי בעודי ממתין דקות ארוכות על אסקופת מסעדת טוסי למארחת, היא האם ינסו להזין אותי כאן "בעיניים" יותר מאשר בפה? ואיפה הדגש יושם – בנוף או באוכל?


מבט חטוף בתפריט מעיד על מגוון מנות מוקפד מאוד. נראה כי במכוון בחרו להשאירן פשוטות בבסיסן. פשוט אין משמעו פשטני. במנות הראשונות, ניכר כי השף נותן דרור לדמיונו.  ואכן ניתן למצוא ביניהן פנינות חן כמו דג הליבוט, ודואט סלמון. אני בחרתי בנתחי כבד אווז על דפי פילו (95 ₪), תפוחים, ברוטב אניס קלבדוס.

 

הרבה טוענים כי אי אפשר לטעות עם כבד אווז, אבל לשלמות הקטנה שהוגשה לנו בעיצוב גראפי יפהפה משולב במכלול טעמים מעניין, לא ציפיתי. הכבדים נעשו בדיוק להפליא. החיבור המתוק עם הכבדים לא זר ל"מסעדות השועים" התל אביביות, אך שילוב התפוח האפוי וניחוחות האניס המעוררים בהחלט יצרו כאן תירוץ מעולה, ולו יחידי, לחובבי "פואה גרה" הכשר לקפוץ לביקור בקומה ה-49 של עזריאלי.  רק בחזרה השתדלו שלא בקפיצה. עדיף…

 

לעיקרית בחרתי בשוק אווז קונפי (125 ₪), המוגש על מצע ניוקי מוקפץ ובליווי פורציני ותרד. נתח יפה של שוק האווז הונח כקיסר על כסאו כאשר הניוקי והתרד בבחינת "חיילים" סרים למרותו הבלעדית. אווזה קטנה לחשה לי שהקיסר ביקש מהתרד ומהניוקי להוציא להורג את פטריות הפורצני וזו הסיבה ההגיונית לכך שאלו נעלמו מן המנה, וחבל.  כי פטריות הפורצני היו מהוות אופוזיציה נהדרת לשלטונו המוחלט של הקיסר.. בשר האווז היה שמן ועסיסי ועשוי היטב למנת קונפי. אם כי חסר היה את חריפות העישון המובטח, שהיה מעניק לו את החדות הארומאטית ומבליט את טעמו המשובח. הניוקי והתרד איבדו כמות יפה מטעמיהם המקוריים הנפלאים והגיעו לשולחן כתוספת פחממית כבדת טעמים וחבל, כי למנת הבשר המעולה הזו היה חסר קצת קונטרה או בסיס.

 

לאחר שכיליתי את שוק האווז הטעים שלי, שנשאר עירום על תוספותיו, פזלו עיני מנגד לשותפתי היושבת לה ונהנית ממה שנראה כמנה מצוינת של דג לברק (118 ₪). בחסות הסחת דעת קלילה באמצעות הערה לגבי שינויים אחרונים בבנייה בתל אביב ובסיוע הנוף הנפרס לפנינו, זינקה יד ימיני חמושה במזלג לצלחתה וחזרה עם חתיכת פילה לברק מעולה. הטעמים בפי היו נפלאים ומגוונים כפי שנתח טרי צריך להרגיש. המליחות במידה והעשייה מדויקת. על אף העדינות שבפילה דג לברק על הפלנצה, היופי הוא להגישו כך שהוא משמר את טעמיו העדינים ומשמר את ייחודיותו כדג, על ניחוחות הים שהוא נושא עימו. ואכן הטבח שיחק אותה.

 

למרות חוסר ההרפתקנות במנות העיקריות, לרוגע הנכון ולאיכות הגבוהה של המנות הראשונות יש מקום נכבד ומשקל. כך שאם אתם מחפשים ארוחה מצוינת, ומוקפדת שירות טוב ונוף מרשים –  מסעדת טוסי היא בחירה מעולה.

 


 

 

2C דרך פ"ת 132, מגדל עזריאלי, קומה 49, תל אביב.
03-6081990

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

מהו המרק שלכם ביום חורף קר?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ