סיר ומשטח פינוק במטבח

סירים ומחבתות יוקרתיים   חברת מכסף מקיבוץ ניר עם, השיקה  דור חדש של סירים ומחבתות מת

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » מתכונים » עיקריות » פילה דג קוד מאודה ברוטב שמן זית וירקות

פילה דג קוד מאודה ברוטב שמן זית וירקות

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

פילה דג קוד מאודה ברוטב שמן זית וירקות


פסקל פרץ-רובין


קבלו מתכון למנת דג נפלאה עם פילה קוד אך אתם בהחלט מוזמנים להשתמש בכל פילה דג אחר האהוב עליכם.

 

החומרים: ל-4  מנות

 

לרוטב הירקות:

 

4 עלי בזיליקום

1/2 פלפל צהוב

1/2 פלפל אדום

1/2 זוקיני

1 עגבניה

10 זיתי קלמטה

1 זנגביל (ג'ינגר) מסוכר

1 לימון קלוף,מפולט וחתוך לקוביות קטנות  

2 שיני שום כתושות

2 כפות חומץ בן יין אדום

מלח לפי הטעם

פלפל שחור לפי הטעם

1/2 כוס שמן זית מחומם קלות

 

לתוספת הירקות:

1 צרור אספרגוס

200 גרם שעועית ירוקה

 

4 נתחי פילה דג קוד (בקלה) או לוקוס

מלח ופלפל לפי הטעם

 

להגשה:

1 צרור רוקט שטוף, נקי ויבש

מעט מלח גס

 

 

הרוטב – מגלגלים את עלי הבזיליקום לגליל קטן ופורסים לפרוסות דקיקות. מניחים בקערה. חותכים את הפלפלים, העגבניה, הזוקיני, זיתי הקלמטה והג'ינג'ר המסוכר לקוביות קטנטנות ומוסיפים לקערה. מוסיפים את  קוביות הלימון והשום הכתוש ומערבבים.

 

מוסיפים לירקות את החומץ ומתבלים במלח ובפלפל והשמן מערבבים ומניחים להתקרר.

 

חליטת הירקות – קולפים את האספרגוס וקושרים לצרור. מבשלים אותו כשלוש דקות  במים רותחים עם מעט מלח. מעבירים מיד לקערה עם מי קרח (בדרך זו שומרים על הגוון הירוק של הירק). באותה דרך מבשלים את השעועית ומצננים במי הקרח. מסננים את הירקות ושומרים בצד.

 

אידוי הדג והירק – מתבלים את נתחי הדג במלח ובפלפל ומניחים בקומה הראשונה של סלסלת אידוי כפולה. מכסים ומאדים כ-3 דקות. מניחים את השעועית והאספרגוס בסלסילת אידוי ומניחים מעל הדג (בקומה השנייה). מכסים ומוסיפים לאדות כדקה.

 

הגשה – מסדרים בצלחת חמה את ירקות התוספת. מסדרים מעל מספר עלי רוקט, מניחים מעל את הדג המאודה, מפזרים בנדיבות מרוטב הירקות, מפזרים מעט מלח גס ומגישים.

 

המתכון באדיבות השף מאיר דנון צילום: שירן כרמל





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איך אתם אוהבים את המשמשים?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ