"משולחנה של אסתר המלכה"

מעצם עיסוקי באוכל מגיעים אלי ספרי בישול שונים ומגוונים, המטפלים לא פעם באוכל בדרכים מיוחדות ומעניינות.  השבוע היגיע אלי ספר ענק, גדו

ניצול שאריות ממשלוחי מנות

אחרי שפורים חולף, אנו מוצאים את עצמנו מתמרנים בין ערימות ממתקים ועוגות שהגיעו במשלוחי המנות. לפניכם רעיונות יצירתיים לניצול שאריות החג  

ראשי » מתכונים » עדות » חמין חומוס וחיטה/סְכִינָה

חמין חומוס וחיטה/סְכִינָה

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

חמין חומוס וחיטה/סְכִינָה
מתכוני עדות מהמטבח המרוקאי




פסקל פרץ-רובין


חמין המשלב חומוס, גרגירי חיטה ואורז. ניתן לשלב גם בטטות המוסיפות גוון נוסף ומתיקות. החיטה והאורז המתבשלים בנפרד הם ממש עדינים.

 

 

350 גר' חומוס (1/2 2 –3 כוסות) מושרה במים למשך לילה

4-5 חתיכות בשר עם עצם (אוסובוקו)

2 עצמות מח

1 ראש שום קטן, מפורק

6-8 תפוחי אדמה

2 בטטות

8  ביצים

מלח לפי הטעם

פלפל שחור לפי הטעם

1/2 כפית פפריקה

1/2 כפית כורכום

1/4 כפית כמון

כ-8-10 כוסות מים

 

1 תמר

 

לשקיות קטניות ואורז:

250 גר' חיטה או גריסים מושרים במים כשעה

1 כוס גרגירי אורז שטוף היטב

1 כוס מים

4 שיני שום

פלפל שחור ומלח לפי הטעם

1/4 כפית פפריקה

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית כמון

 

 

 

מסדרים בבסיס הסיר את החומוס, חתיכות הבשר, העצמות, ראש שום, תפוחי אדמה, בטטות וביצים.

 

בוזקים מעל מלח ופלפל השחור, פפריקה, כורכום וכמון. ויוצקים מים עד כדי כיסוי כל החומרים בסיר. מוסיפים את התמר ומבשלים על אש בינונית עד לרתיחה.

 

מכניסים את החיטה לשקית "קוקי", מתבלים במעט מלח ופלפל, מחצית מכמות התבלינים ובשתי שיני שום, יוצקים חצי כוס מים וסוגרים את השקית היטב. רצוי לחורר את השקית בשנים-שלושה נקבים בעזרת קיסם.

 

מכניסים את גרגירי האורז לשקית גזה או לשקית "קוקי", מוסיפים כוס מים, מתבלים במעט מלח ופלפל, מחצית מכמות התבלינים ושתי שיני שום הנותרות. סוגרים היטב, רצוי לחורר שנים-שלושה נקבים בעזרת קיסם.

 

כאשר נוזלי החמין רותחים, מוסיפים את שקיות ה"קוקי" אל החמין והביצים. ממשיכים לבשל על פלטה חשמלי או תנור בחום פלטה כל הלילה.

 

החומרים ל-8 מנות

 



חזרה




סקרים בטעם

איזה אגוזים תעדיפו במתוקים שלכם?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ