וינו סוקה מסעדת גורמה

"את  חייבת להגיע למסעדת "וינו סוקה" - מסעדת גורמה כשרה, בהרצליה פיתוח". כך חברתי פתחה את שיחתה עימי בטלפון ... והמשיכה ...

ניצול שאריות ממשלוחי מנות

אחרי שפורים חולף, אנו מוצאים את עצמנו מתמרנים בין ערימות ממתקים ועוגות שהגיעו במשלוחי המנות. לפניכם רעיונות יצירתיים לניצול שאריות החג  

ראשי » מתכונים » תוספות » פסטה מקמח מלא עם המון ירקות

פסטה מקמח מלא עם המון ירקות

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

פסטה מקמח מלא עם המון ירקות
מתכוני תוספות

תגיות: ירקות, פסטה, קמח מלא



פסקל פרץ-רובין


 

פסטה צבעונית חגיגית מלאת טעמים. כל הירקות יושבים על רוטב עגבניות בסיסי והפסטה מקמח מלא משדרגת הכול מבחינת בריאות.

 

אם לא משיגים פסטה מקמח מלא, אפשר גם פסטה רגילה. לא חייבים להשתמש בכל הירקות, ואפשר גם כל צירוף אחר שייראה לכם.

 

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול: 30 דקות

זמן אפייה: 15-20 דקות

 

לרוטב:

 

4-5 כפות שמן זית

1 בצל גדול, קצוץ דק

1 קופסה (800 גרם) שימורי עגבניות קלופות

חופן שעועית ירוקה טרייה, שקצותיה קטומים

1 כוס (180 גרם) אפונה ירוקה קפואה

1 פלפל אדום, חתוך לרצועות

2 גזרים קטנים, פרוסים באלכסון

1 כוס (כ-120 גרם) פטריות שמפיניון טריות, חצויות

3-4 קישואים קטנים, פרוסים באלכסון

מלח ופלפל

 

1 חבילה (500 גרם) פסטה פוזילי מקמח מלא (פסטה בצורת בורג)

 

 

 

 

מכינים את הרוטב: מחממים בסיר 2 כפות משמן הזית ומטגנים את הבצל על אש בינונית־נמוכה כ-10 דקות עד להזהבה.

 

בינתיים טוחנים בממחה (בלנדר) את תכולת שימורי העגבניות למחית אחידה ומוסיפים לסיר. מביאים לרתיחה.

 

מוסיפים את השעועית והאפונה, מביאים שוב לרתיחה מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-15 דקות, עד שהירקות רכים. מכבים.

 

מדליקים את התנור על מצב גריל. מסדרים בתבנית את הפלפל, הגזר, הפטריות והקישואים. מטפטפים על הכול את שמן הזית הנותר,

 

בוזקים מלח ופלפל וקולים בגריל 15-20 דקות עד שכל הירקות מזהיבים. מעבירים לסיר ומערבבים הכול יחד לרוטב עשיר.

 

בינתיים מכינים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה, מסננים ומעבירים לקערה. יוצקים על הפסטה את הרוטב העשיר, מערבבים ואוכלים בשמחה.

 

החומרים ל-6-7 מנות

 

 

המתכון מתוך הספר "בריאות זה כל הסיפור" של אביגיל מייזליק צילום:דניאל לילה





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה אגוזים תעדיפו במתוקים שלכם?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ