כף צִילחוּת, "מי השף?", ארוחה בקופסה

 "צִילחוּת" פירושו סידור הצלחת והגשת המנה בצורה מקצועית ואלגנטית שתרגש את האורחים. מי שתרמו ללידת המונח הן ללא ספק תוכניות הבישול הרבות ע

כל הסודות והכללים לעוגת גבינה מוצלחת

מה לא נאמר על עוגות גבינה, גבינות, מעדנים, שמנות, אחוזי שומן איכות גבינה ועוד...כל שנה לקראת שבועות מתחיל המרוץ אחר עוגת הגבינה המוצלחת ביותר, הטעימה ביותר, הגב

ראשי » מתכונים » עדות » תוניסאי » סיגרים מתוקים/ בריק בדבש

סיגרים מתוקים/ בריק בדבש

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

סיגרים מתוקים/ בריק בדבש


פסקל פרץ-רובין


עדין חנוכה והטיגונמניה בעיצומה, לכן חשבתי שיהיה נחמד להכין היום מתוקים פריכים ומטוגנים שאינם עשויים מבצקים כבדים ומשמינים.

 

בואו נכין סיגרים מתוקים האופייניים למטבח הצפון אפריקאי בעיקר תוניסיה, אלג'יריה ומרוקו.  

 

הסיגרים – גלילי בצק עדינים המתפצפצים בפה אחרי טיגון. הם  עשויים מבצק בריק או פילו, ממולאים במלית מתוקה עשירה בבוטנים וקוקוס. הסיגרים עוברים טיגון, וטבילה בסירופ סוכר נפלא.

 

הם ניתנים להקפיאה לפני שלב הטבילה בסירופ.

 

לסירופ:

 

1 כוס סוכר

1 כוס מים

מיץ מ-1/2 לימון

 

למלית:

1/2 2 כוסות בוטנים (או שקדים)

1/2 2 כוסות פתיתי קוקוס

1/2 כוס סירופ מוכן

1/2 כפית תמצית שקדים

1/4 כוס צימוקים

1-2 חלבונים

20 עלי בריק עגולים קטנים (או עלי פילו מלבניים, חתוכים למלבנים או לעיגולים בגודל הרצוי לקבלת גלילים בינוניים)

שמן לטיגון עמוק

 

 

 

לסירופ

מבשלים את כל החומרים לסירופ במשך 25 דקות, עד שנותר סירופ צמיג.

 

 

המלית

קולים את הבוטנים בתנור חם ומסירים את הקליפות (אם משתמשים בשקדים, חולטים במים רותחים במשך 10 דקות ואז מסירים בקלות את קליפתם). טוחנים את הבוטנים הקלויים במטחנת בשר או במעבד מזון. מניחים בקערה רחבה ומוסיפים את פתיתי הקוקוס וחצי כוס מהסירופ. מערבבים.

 

מוסיפים את תמצית השקדים והצימוקים ובוחשים עד שהתערובת אחידה.

 

מערבבים בקערית את החלבונים. מניחים על משטח עבודה עלה בריק, מקפלים את שני צידי העלה כלפי פנים ומורחים מעט מתערובת החלבונים.

 

נוטלים בכפית מעט מן המלית, מניחים על הקצה המקופל של עלה הבריק ומגלגלים. מתקבל גליל קטן. מורחים את קצהו שוב בחלבון, סוגרים ומניחים על מגש.

 

מחממים שמן בסיר עמוק. מטגנים את גלילי הבריק הממולאים עד לקבלת גוון חום-זהבהב.

 

מרתיחים את הסירופ ומנמיכים את האש. מוסיפים את גלילי המקוררים ומבשלים בתוך הסירופ במשך דקה-שתיים ומוציאים למסננת. מצננים ושומרים בכלי בעל סגירה הרמטית.

 

 

החומרים ל- 20 גלילים.

 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

לכבוד שבועות מה תעדיפו להכין?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ