כף צִילחוּת, "מי השף?", ארוחה בקופסה

 "צִילחוּת" פירושו סידור הצלחת והגשת המנה בצורה מקצועית ואלגנטית שתרגש את האורחים. מי שתרמו ללידת המונח הן ללא ספק תוכניות הבישול הרבות ע

ניצול שאריות ממשלוחי מנות

אחרי שפורים חולף, אנו מוצאים את עצמנו מתמרנים בין ערימות ממתקים ועוגות שהגיעו במשלוחי המנות. לפניכם רעיונות יצירתיים לניצול שאריות החג  

ראשי » מתכונים » עדות » עוגת חביתיות / חביתיות האצילים

עוגת חביתיות / חביתיות האצילים

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

עוגת חביתיות / חביתיות האצילים
מתכוני עדות מהמטבח ההונגרי




פסקל פרץ-רובין


לעוגת החביתיות גרסאות שונות. אני מכירה את גרסת "מגנש פלצ'נטה", אך בספר ההונגרי "גולש לגולש" של עופר ורדי מצאתי גרסה שונה לחלוטין מזו המוכרת לי.

 

בתוכנית "עוד מעט שבת" של ליאת רגב עופר ורדי יגיש את הגרסה שלו – "מגדל של פלצ'ינטות". הנה המתכון שנביא בתוכנית הקרובה וגם טיפסקל עם הגרסה שלי לעוגת החביתיות.

 

רָקוֹט פָּלָצִ'ינְטָה (Rakott Palacsinta), ובעברית – חביתיות מונחות, הן מעין עוגה עשויה בלינצ'סים משוחים כל טוב, המושמים זה על גבי זה.

הסוד בהכנתו של המעדן טמון ביציבותו.

 

כבר בעת טיגונן של הפלצ'ינטות חשוב להקפיד שיהיו שוות בגודלן, ובעת מריחתן וערימתן למן מגדל יש לשים לב שלא ייטו הצידה. כאן זה לא פיזה.

 

לחביתיות:

4 ביצים

2 כוסות קמח

2 כוסות חלב

1 כוס מי סודה

4-3 כפות שמן

קמצוץ מלח

 

למילוי ריבה:

200 גרם ריבת משמשים

1 כפית רום או ליקר שקדים מסוג אמרטו

 

למילוי שוקולד:

200 גרם שוקולד מריר

1 כף שמנת מתוקה

10 גרמים חמאה

 

למילוי אגוזים:

200 גרם אגוזים טחונים

1/2 כוס חלב או שמנת מתוקה

1 שקית סוכר וניל

2 כפות סוכר

קליפת תפוז/לימון מגוררת

 

לטיגון: שמן לפי הצורך

 

לקישוט: אבקת סוכר

 

 

 

 

מכינים את החביתיות: מערבלים בקערה ביצים, קמח, חלב, מי סודה, שמן ומלח עד שנוצרת בלילה חלקה ואחידה, נטולת גושים, בסמיכות הדומה לזו של הטחינה המוגשת בדוכני הפלאפל.

 

מניחים את הבלילה במקרר למשך שעה לפחות.

 

מחממים היטב מחבת בקוטר 22 ס"מ ומשמנים אותה קלות.

 

בוחשים היטב את הבלילה – עושים זאת שוב מדי פעם במהלך הטיגון – ורק אז יוצקים ממנה בעזרת מצקת למחבת.

 

מטים את הכלי כך ששכבת הבלילה תתפזר באופן אחיד על פני המחבת. מטגנים את שני צידי החביתית עד שהם מזהיבים קלות.

 

מכינים את המילויים: טוחנים את הריבה כך שלא יישארו בה גושי פרי.

 

מדללים במעט מים למרקם חלק, שיקל על משיחתה על גבי הפלצ'ינטות. מתבלים ברום או בליקר השקדים.

 

ממיסים שוקולד בסיר מעל אדים.

 

מוסיפים שמנת מתוקה וחמאה.

 

בוחשים עד שמסמיך.

 

מכינים את מילוי האגוזים: מרתיחים את החלב עם סוכר וניל וסוכר.

 

מוסיפים את האגוזים ומבשלים עד שהעיסה מסמיכה.

 

לקראת תום הבישול מוסיפים את גרד התפוז/לימון.

 

עורמים את החביתיות זו על זו וביניהן שמים לסירוגין משלושת המילויים.

 

יש להקפיד שהערימה לא תחליק.

 

מחממים כמה דקות בתנור שחומם מראש ל-120 מעלות.

 

מפדרים באבקת סוכר ומגישים.

 

החומרים ל-25 חביתיות.

 

טיפסקל – מתכון מגנש פלצ'נטה
מכינים חביתיות כמו במתכון ומטגנים במחבת בקוטר 24 ס"מ טיגון עדין משני הצדדים.

למלית:
100 גרם שוקולד מגורר
200 גרם אגוזי מלך טחונים
1/2 כוס סוכר

 

לציפוי:
1 חלבון ביצה ,3-4 טיפות מיץ לימון
1/2 כוס סוכר

[/shopeat_ingredients]

 

 

מערבבים בקערה את כל חומרי המלית .

 

מפזרים על החביתיות סוכר עם אגוזים ושוקולד ומניחים מעליה חביתית שנייה.

חוזרים כך על הפעולה עד לסיום המלית והחביתיות.

מקפידים על יציבות החביתיות זו על זו.

 

לציפוי: מקציפים את החלבון ומוסיפים בהדרגה את הסוכר ומיץ הלימון עד לקבלת קצף יציב.

 

מזלפים סביב החביתיות את הקצף (משתמשים בצנטר משונן) ומצפים את כל מגדל החביתיות בתלוליות קצף.

 

אופים בתנור שחומם בחום בינוני כ-7-10 דקות להזהבה ומוציאים.

 



חזרה




סקרים בטעם

איזה אגוזים תעדיפו במתוקים שלכם?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ