"טעים ללא גלוטן"

ספר מתכונים חדש של רות טרכטמן  מנסה בעזרת מתכונים בגובה העניים ונטולי גלוטן לאפשר לכל אחד לאכול כל דבר אפילו בוקרס וג'חנון

ניצול שאריות ממשלוחי מנות

אחרי שפורים חולף, אנו מוצאים את עצמנו מתמרנים בין ערימות ממתקים ועוגות שהגיעו במשלוחי המנות. לפניכם רעיונות יצירתיים לניצול שאריות החג  

ראשי » מתכונים » עדות » פולני / ליטאי / גרמני / רומני » קוגל אטריות ירושלמי

קוגל אטריות ירושלמי

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

קוגל אטריות ירושלמי
מתכוני עדות מהמטבח הפולני / ליטאי / גרמני / רומני

תגיות: אטריות, ירושלמי, קוגל



פסקל פרץ-רובין


מה לא סופר על נפלאות טעמו של הקוגל הירושלמי או האשכנזי, כל משפחה והגרסה הנפלאה שלה. אם תסתובבו בסמטאות ירושלים תשמעו סיפורים מקסימים סביב הסודיות וההכנות הקוגלים של שבת. עם הזמן, השנים, הניסיון והטעימות השונות למדתי שכל הגרסאות נפלאות.

 

מאוד נעים הניחוח הנישא באוויר כשחוזרים מבית הכנסת וכל אחד ממהר לטעום את הקוגל שלו. לפניכם מתכון נהדר שאהוב במיוחד על בני משפחתי.

 

 

1 חבילה של 400 גרם אטריות רחבות

 1/2 חבילת מרגרינה 

1/4 כוס שמן

1 כף גדושה סוכר חום

2 כפות גדושות סוכר לבן

4 ביצים

3 תפוחי עץ מסוג גרני סמית חמצמצים – קלופים ומגוררים במגררת גסה

1 כוס שזיפים מיובשים מגולענים וקצוצים

150 גרם צימוקים

150 גרם אגוזי מלך קצוצים

3 כפות קמח מנופה – אפשר קמח מלא

1 כפית קינמון

1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר

קורט ציפורן

1/2 כוס סוכר או סוכר חום אפשר לשלב סיאלן

1/2 כפית מלח

 

 

מבשלים את האטריות לפי ההוראות המופיעות על גב האריזה מסננים ומעבירים לקערה רחבה.

 

ממיסים את המרגרינה במחבת רחבה מוסיפים את השמן והסוכר מערבבים ומבשלים על להבה נמוכה עד לקבלת קרמל מבעבע.

 

מעבירים את הקרמל על האטריות בקערה מערבבים ומוסיפים תוך ערבוב את הביצים ושאר החומרים בוחשים לקבלת עיסה אחידה.

 

משמנים את התבנית הרצויה לכם במרגרינה ומעבירים את עיסת האטריות לתוכה תוך החלקה וישור הקוגל.

 

מכניסים לתנור שחומם מראש לחום נמוך 120 -150 מעלות צלסיוס ואופים שעתיים שלוש. אפשר לאפות חצי אפייה את הקוגל ולסיים על פלטת שבת לכל הלילה בדיוק כמו החמין.

 

החומרים: לתבנית גדולה עגולה או סיר פלא או 2 תבניות כיכר

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה אגוזים תעדיפו במתוקים שלכם?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ