אירוע רומנטי ביפו העתיקה

תמיד זה קורה, מתארגנים לקראת אירוע מיוחד ומפנק (חתונה, בר מצווה, ימי הולדת ועוד..) ומתחילים בחיפוש אחר מקום, מעניין, קסום, עם נוף מרהיב,עיצוב מפנק ואו

כל הסודות והכללים לעוגת גבינה מוצלחת

מה לא נאמר על עוגות גבינה, גבינות, מעדנים, שמנות, אחוזי שומן איכות גבינה ועוד...כל שנה לקראת שבועות מתחיל המרוץ אחר עוגת הגבינה המוצלחת ביותר, הטעימה ביותר, הגב

ראשי » מתכונים » חגים » פורים » חלת פורים / בוייז'ו די פורים

חלת פורים / בוייז'ו די פורים

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

חלת פורים / בוייז'ו די פורים


פסקל פרץ-רובין


חלה מיוחדת לפורים מהמטבח המרוקני, עם אגוזים, מעוטרת בבצים קשות ובשקדים.

יש המכינים חלה אחת גדולה ויש המכינים מספר חלות אישיות אותן דוחסים בתוך משלוחי המנות .

 

הביצים הקשות מחוזקות ברצועות בצק, נועדו לסמל את עינו הרעה של המן ואכלו אותן כדי לפגוע בה. יש המכנים בובות קטנות שיצגו את בני המן ויש המכינים לחמים בצורת סולמות או ציפורים לציון נס העלייה לישראל.

 

במידה ואתם מכינים רק חלות אישיות יש לדאוג שבכל חלה אישית תהיה ביצה קשה אחת. אפשר בהחלט להשתמש בסוכר חום או דמררה בהכנת החלה במקום סוכר לבן, במקרה זה גוון החלה יהיה חום בהיר קרמל מקסים.

 

אפשר להשתמש בשמרים טריים ולחסוך את זמן התססת השמרים

 

 

60 גרם שמרים טריים

1/2 כוס מים פושרים
1 ק"ג קמח מנופה
3 כפות שומשום
1 כוס סוכר
1/4 1 כוסות אגוזי מלך או פקאן קצוצים גס
1/4 כפית מלח
4 ביצים
2 כוסות מים
8 כפות שמן
6-4 ביצים קשות
2 חלמוני ביצה טרופות עם חצי כפית סוכר
1 כוס שקדים קלופים

 

 

בצלוחית בינונית ממיסים את השמרים בחצי כוס מים פושרים בוזקים מעל מעט קמח ומכסים.

 

מניחים עד להיווצרות כמו קצף לבן על פני התערובת.

 

מניחים את הקמח בקערת מערבל חשמלי, מוסיפים את השומשום, הסוכר, האגוזים והמלח. מערבבים קלות ומוסיפים את הביצים ואת תערובת השמרים, מתחילים לערבל וללוש את הבצק, תוך הוספה הדרגתית של המים והשמן.

 

 

לשים עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מכסים ומניחים במקום חמים להתפחה כשעתיים או עד שהבצק מכפיל את ניפחו.

 

מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים.

מכל חלק צרים כדור עגול.

 

מסירים מעט מהבצק מכל כדור ושומרים בצד.

 

צרים מכל כדור כיכר עגולה, חותכים סביב שולי הכיכר חתכים אלכסוניים בעומק 4 ס"מ במרחק של 4 ס"מ זה מזה בצורת זיג –זג – חתך אחד באלכסון לכיוון אחד והבא אחריו לכיוון נגדי.

 

 

כך תקבל הכיכר צורה משוננת ומעניינת.

 

יוצרים 2-3 "גומות" סביב מרכז החלה ומכניסים לכל גומה ביצה קשה.

 

מחתיכות הבצק ששמרנו צרים רצועות דקיקות ומניחים אותן מעל לביצים הקשות כדי שיחזיקו את הביצים במקומן בתוך הגומות.

 

בדרך זו מכינים את יתר החלות .

 

מורחים על החלות את החלמון הטרוף עם הסוכר ומפזרים את השקדים.

 

מסדרים את החלות בתבניות תנור מרופדות בנייר אפייה ברווחים זו מזו.

 

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות צ'. כ- 25-35 דקות.

 

החומרים ל-3-4 חלות עגולות ואו 8-10 חלות עגולות אישיות

 

טיפסקל:
רצוי לא להוסיף את מים בבת אחת, לכל קמח שיעור ספיגה משלו ועלולים לקבל בצק דייסתי.

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

לכבוד שבועות מה תעדיפו להכין?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ