בקיצור...

  • מערבבים את הסוכר, השמן והביצים.
  • מוסיפים את יתר החומרים.
  • מעבירים לתבנית משומנת.
  • אופים בתנור שחומם מראש.
  • מכינים סירופ ויוצקים על העוגה המוכנה.

שף ישי אטיאס

השף ישי אטיאס (35), שף צעיר ונמרץ אולי לא כל כך מוכר בארץ  אך בעל ניסיון קולינארי עשיר של 12 שנים בענף, הכולל מס' שנים במסעדת "Taill

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » מתכונים » חגים » ראש השנה » עוגת סולת / סַפְרָה

עוגת סולת / סַפְרָה

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

עוגת סולת / סַפְרָה


פסקל פרץ-רובין


זו עוגת סולת נימוחה וספוגה בסירופ סוכר עשיר. הכנת העוגה קלה ומהירה. היא מבוססת על סולת, מתובלת בסירופ סוכר המרכך אותה ומקנה לה עושר ולחות. אפשר להעשיר אותה באגוזים או בשקדים קצוצים.

 

לספרה גרסאות שונות, כאשר השוני מתבטא במידת הדחיסות של העוגה ובמרקמה. יש גרסאות שאינן כוללות ביצים אלא בשמן ובמים בלבד. מניסיוני, ספרה כזאת דחוסה מדי, ובעיני עדיפה יותר העוגה המובאת להלן. עוגה זאת מוכרת במטבחים שונים בשמות שונים: למשל, טִישפִּשְטי, הַרִישָה, בַּסְבּוּסָה.

 

 

1/2 1 כוסות סוכר

1 כוס שמן

4 ביצים

5 כוסות סולת

200 גרם צימוקים

1 שקית אבקת אפייה

קליפה מגוררת מ-1 תפוז או לימון

 

לסירופ:

11/2 כוסות סוכר

1/2 1 כוסות מים

מיץ מ-1/2 לימון

 

 

מערבבים בקערה את הסוכר, השמן והביצים. מוסיפים את הסולת, הצימוקים, אבקת האפייה והקליפה המגוררת. מערבבים לעיסה אחידה.מעבירים לתבנית משומנת ואופים בחום בינוני (180 צ') 30-25 דקות.

 

להכנת הסירופ: מבשלים את הסוכר, המים ומיץ הלימון בסיר במשך כ-30 דקות. יוצקים את הסירופ על העוגה בעודה חמה. מעטרים בפלחי תפוזים וזורים מעט זרעי שומשום.

 

החומרים לתבנית בקוטר 26 ס"מ או לתבנית מלבנית בגודל 27X35 ס"מ

 

 

טיפסקל:
אפשר לאפות את הספרה בתבנית מלבנית, לסמן ריבועים לפני האפייה ולנעוץ בכל ריבוע שקד מקולף, ולפזר מעל העוגה מעט זרעי שומשום.

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איך אתם אוהבים את המשמשים?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ