סיפור בריא

לאחרונה נדמה לי שאני מוקפת, או יותר נכון מפוצצת, בבריאות מכל עבר, עיתונים, מוספים, מתכונים, הרצאות, סדנאות תוכניות בישול ועוד.

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » מתכונים » עדות » קציצות תפוחי אדמה ובשר / בַּסְטִיל

קציצות תפוחי אדמה ובשר / בַּסְטִיל

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

קציצות תפוחי אדמה ובשר / בַּסְטִיל
מתכוני עדות מהמטבח הטריפוליטני




פסקל פרץ-רובין


הבסטיל הן קציצות סגלגלות (אליפסיות), המשלבות תפוחי אדמה ובשר. הן מופיעות במטבח המרוקני ונקראות פַּסְטֶל, ובתוניסאי הן נקראות בַּנַטָש.

 

הן מופיעות במטבח העיראקי – ונקראות קובה פתתה, במטבח ההודי -פאטיס, ובמטבח יוצאי אשכנז  תמצאו אותן במספר גרסאות – בגרסת בצק ממולא או מחית תפוחי אדמה ממולא בבשר או מלית צמחונית – בשם קניאשס או קניש

 

לכל מטבח יש גרסת ההכנה האופיינית לו: באחת עוטפים את מלית הבשר המתובלת במחית תפוחי האדמה, ובאחרת משלבים את כל החומרים יחד או תיבלוים ותוספות מעניינות למלית.

 

במטבח הטריפוליטני נוהגים להכינן בשתי שיטות שונות, באחת עוטפים את מלית הבשר המתובלת במחית תפוחי האדמה, ובשנייה משלבים את כל החומרים יחד.

 

שיטה נוספת ומהירת הכנה היא שימוש במחית תפוחי אדמה מתובלת בעשבי תיבול, ללא בשר כלל.

 

 

6 תפוחי אדמה גדולים, מבושלים, קלופים ומעוכים למחית
1 ביצה קשה, קלופה וחתוכה לקוביות
250 גרם בשר בקר (כתף, צוואר), מבושל במים, טחון, חתוך לקוביות, או מפורר לפיסות
10 גבעולי פטרוזיליה, שטופים וקצוצים דק
2 בצלים בינוניים, קלופים, שטופים וקצוצים
1/4 כפית כורכום
1/2 כפית קינמון טחון
1/2 כפית פלפל שחור או לבן
1/2 כפית מלח
2 ביצים
שמן לטיגון
כ-3/4 כוס (100 גרם) קמח, מנופה
1 ביצה טרופה

 

להגשה:
1/2 לימון

 

 

שמים בקערה את מחית תפוחי האדמה. מוסיפים את קוביות הביצה הקשה, הבשר המבושל, הפטרוזיליה והבצלים הקצוצים.

 

מתבלים בכורכום, קינמון, פלפל שחור ומלח. מוסיפים את שתי הביצים ומערבבים לעיסה אחידה.

 

מחממים את השמן לטיגון. צרים כופתאות סגלגלות מהתערובת, מגלגלים אותן בקמח ובביצה הטרופה ומטגנים בשמן החם דקות אחדות מכל צד, עד לגוון זהוב.

 

מגישים חם, עם חצי הלימון, וכל סועד סוחט על קציצת הבסטיל מעט לימון, אם הוא רוצה.

 

החומרים ל-8-6 מנות

 

טיפסקל
אפשר להכין מחית תפוחי אדמה, להוסיף אליה ביצה טרייה, חצי מכמות התבלינים וחצי מכמות הפטרוזיליה ולערבב.

 

מפוררים את הבשר המבושל, מוסיפים לו את הביצה הקשה החתוכה, את יתרת התבלינים, הפטרוזיליה והבצל, ומערבבים למלית אחידה.

 

נוטלים מעט ממחית תפוחי אדמה, מניחים עליה כף ממלית הבשר וסוגרים במחית נוספת. מגלגלים לקציצה סגלגלה אותה טובלים בקמח ובביצה טרופה ומטגנים.

 

אפשר להשתמש בבשר טחון: מטגנים את הבשר במחבת יחד עם הבצל הקצוץ והתבלינים עד לריכוך ראשוני (כך נחסוך את טחינת הבשר המבושל).

 



חזרה




סקרים בטעם

איזה פרי אהוב עליכם בקייץ?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ