החמישיה הפותחת

מכינים לחם ביתי ו"פותחים שולחן"   סדרה חדשה  מבית בני דרום תחת השם "פותחים שולחן" . אלו מוצרי גורמה ארוזה בצנצנות איכותיות

ירקות ממולאים

לכל אחד ישנו הסגנון שלו, אבל בסופו של דבר כולם נפגשים באותה נקודה עם הממולאים שלהם: בריח, בתחושה ובסיפור של בית ומשפחה.   הממולאים מתחברים אסוציאטיבי

ראשי » מתכונים » עדות » עוגיות חמאה מתוקות דמויות צמיד / גְ׳רֵייבֶּה

עוגיות חמאה מתוקות דמויות צמיד / גְ׳רֵייבֶּה

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

עוגיות חמאה מתוקות דמויות צמיד / גְ׳רֵייבֶּה
מתכוני עדות מהמטבח הסורי / חלבי

תגיות: חלבי, עוגיות, פיסטוק



פסקל פרץ-רובין


המטבח החלבי –של יהודי סוריה בא לידי ביטוי נהדר במלוא עושרו ובטעמו המעודן בספר חדש של פופה דוויך "ניחוחות חלב – ממטעמי המטבח החלבי" הוצאת "כנרת". לפניכם טעימה קטנה מתוכו.

 

מתכון לעוגיות מעודנות אלו ממש נמסות בפה. השם הערבי מקורו במילה ״להתעלף״, והוא מתאים מאוד למעדן משמח המונים זה. כיום ניתן למצוא גְ'רֵייבֶּה בכל פינה במזרח התיכון, ולעתים קרובות הן מבושמות בניחוח תפוזים בעזרת גרידת קליפת תפוז או מי פריחת הדרים.

 

350 גרם חמאה לא מלוחה בטמפרטורת החדר ומזוקקת ) (משתמשים אחרי הזיקוק של החמאה ב-1 כוס בלבד)

1 כוס סוכר דק

3 כוסות קמח רגיל

1 כוס פיסטוקים, קלופים וחלוטים

 

כדי לזקק את החמאה, ממיסים אותה בסיר בינוני לאט ביותר על חום נמוך. לא מערבבים. מקפים את הקצף המופיע למעלה ומסלקים אותו.

 

חליטת הפיסטוקים נועדה בעיקר כדי להסיר את הקליפה הדקה. מכסים את הפיסטוקים הקלופים במים רותחים ומניחים ל-4-6 דקות.

בתום ההשריה מסירים את הקליפות.

 

בקערה גדולה מערבבים היטב את הסוכר ו־1 כוס של החמאה המזוקקת. מצננים במקרר 30 דקות. מקציפים את תערובת הסוכר־חמאה כ־5 דקות, עד שהיא תפוחה ואוורירית.

 

מוסיפים את הקמח בכף עץ, בכל פעם כוס אחת. לשים בידיים 10 דקות, עד שהבצק רך.

 

מחממים תנור ל-150 מעלות.

 

לעיצוב העוגיות על קרש חיתוך, צובטים מן הבצק כמות של אגוז מלך ויוצרים נקניקון באורך 10 ס״מ וברוחב ¼1 ס״מ.

 

מצמידים את הקצוות ליצירת צמיד ושמים פיסטוק שלם בנקודת החיבור.

 

יוצרים כך צמידים משאר הבצק ומניחים אותם בתבנית אפייה לא משומנת במרווחים של ½2 ס״מ בין עוגייה לעוגייה.

 

חשוב לעבוד בזריזות ולטפל בבצק מעט ככל האפשר.

יש לנגב לעתים קרובות את משטח העבודה כדי שיישאר נקי.

אופים את הצמידים 10 דקות, עד שהחלק התחתון משחים מעט אך החלק העליון עדיין בהיר.

 

אין להוציא מן התבנית עד שהעוגיות קרות.

ניתן להקפיא את העוגיות המוכנות עד שלושה שבועות. יש להתייחס אליהן בכפפות משי מכיוון שהן נשברות בקלות.

 

החומרים ל-70 עוגיות צמידים.

 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

מהו המרק שלכם ביום חורף קר?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ