ספר אפייה

בימים אלו יצא לאור ספר האפייה של ארז קומרובסקי.  השף שלימד אותנו  להתייחס בכבוד ללחם ולא להסתפק רק בלחם  לבן, או שחור, וכיצד צריך להתייחס

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » מתכונים » עדות » בַּאלַאווה / בקלאווה

בַּאלַאווה / בקלאווה

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

בַּאלַאווה / בקלאווה
מתכוני עדות מהמטבח הסורי / חלבי

תגיות: אגוזים, באקלווה, בצק עלים, דבש, חלבי, סירופ, עדות, עוגות, פיסטוקים



פסקל פרץ-רובין


המטבח החלבי –של יהודי סוריה בא לידי ביטוי נהדר במלוא עושרו ובטעמו המעודן בספר חדש של
פופה דוויך – "ניחוחות חלב ממטעמי המטבח החלבי" בהוצאת כנרת

לפניכם טעימה קטנה מתוך הספר.

 

 

1,400 גרם פיסטוקים קלופים וחלוטים, קצוצים דק

2 כפות אבקת סוכר

700 גרם חמאה ללא מלח או מרגרינה מומסת

24 יריעות של בצק פילו

1 כוס שירָה קרה (סירופ מתוק למנות אחרונות)

 

 

מערבבים בקערה בינונית את הפיסטוקים, הסוכר ו ־¼ כוס חמאה מומסת.
עובדים עם חצי מכמות הבצק.

 

מברישים כל יריעה, כל אחת לחוד, בחמאה מומסת. משתמשים במעט פחות ממחצית כמות החמאה שנותרה.
מניחים את היריעות זו על גבי זו באופן אחיד (את הדפים שלא בשימוש שומרים מכוסים בנייר שעווה ובמגבת כדי למנוע את התייבשותם).

מתאימים את דפי הבצק המוברשים לתבנית עגולה בקוטר 35 ס״מ או לתבנית מלבנית במידות 25X30 ס״מ.

 

מקפלים את הקצוות כלפי מעלה כדי ליצור צורה עגולה או מלבנית.

 

מחממים מראש תנור ל־180ºC

 

מורחים את תערובת האגוזים על הבצק. חוזרים על שלב 2 עם שארית יריעות הבצק ומניחים אותן על המילוי.

 

את השכבה העליונה מברישים בחמאה בנדיבות. מצננים במקרר בתבנית מכוסה למשך 20 דקות.

 

חותכים את הבצק לצורות מעוינים או מלבנים.

 

אופים למשך שעה אחת, עד שהם הופכים לבַּאלַאווה תפוחה וזהובה.

 

אחרי שמוציאים את התבנית מהתנור יוצקים עליה את השִירָה הקרה. מניחים להתקרר.

 

הכמות המתקבלת: 30 חתיכות

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איך אתם אוהבים את המשמשים?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ