סיפור בריא

לאחרונה נדמה לי שאני מוקפת, או יותר נכון מפוצצת, בבריאות מכל עבר, עיתונים, מוספים, מתכונים, הרצאות, סדנאות תוכניות בישול ועוד.

כל הסודות והכללים לעוגת גבינה מוצלחת

מה לא נאמר על עוגות גבינה, גבינות, מעדנים, שמנות, אחוזי שומן איכות גבינה ועוד...כל שנה לקראת שבועות מתחיל המרוץ אחר עוגת הגבינה המוצלחת ביותר, הטעימה ביותר, הגב

ראשי » מתכונים » עדות » תוניסאי » מציות /גאלט

מציות /גאלט

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

מציות /גאלט
מתכוני עדות מהמטבח התוניסאי




פסקל פרץ-רובין


מעין קרקרים מחוררים במזלג ובזוקים במלח מהמטבח התוניסאי. ניתן למצוא גרסה עדינה ושונה לקרקרים מהמטבח האשכנזי המוכרים בשם קיכל.

 

 

גם את הקיכל אותם מגישים בארוחת הבוקר אחרי התפילה בבית הכנסת מתכנסים למה שנקרא הקידוש הקטן.

 

 

מגישים לצד סלטים מבושלים ודגים

מגישים לצד סלטים מבושלים ודגים

 

 

1/2 4 כוסות קמח מנופה

מעט מלח

1 כף שמרים טריים

2 כפיות שמן

1/2 1 כוסות מים פושרים

3 כפות מלח גס

 

 

 

 

מניחים את הקמח בקערה עמוקה, מפזרים מעט מלח ויוצרים גומה בקמח.

 

מוסיפים את השמרים ויוצקים בהדרגה ותוך כדי לישה את המים. בוחשים ולשים עד לקבלת בצק אחיד. מכסים ומשהים להתפחה כחצי שעה.

 

מקמחים משטח עבודה ושוטחים את הבצק לעלה בעובי 1 ס"מ. קורצים עיגולים או ריבועים בעזרת כלי מתאים ומחוררים בעזרת מזלג (או חותכים בגלגלת משוננת בכל צורה אחרת – מרובעים, מעוינים, מלבנים וכו'). בוזקים על המציות מעט מלח גס.

 

מסדרים את המציות ברווחים בתבנית משומנת. אופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני כ-20 דקות.

 

או עד לקבלת גוון חום זהבהב.

 
החומרים ל-25-30 מציות

 

 

הגשת הגאלט בקידוש הקטן

הגשת הגאלט בקידוש הקטן

 

 

עוד מתכונים למאפי בוקר:

שבלול בצק ממולא בגבינות / צ'יקור
קוגל אטריות ירושלמי
פשטידת תרד וגבינה / ספנקופיטה
שבלול בצק ממולא בשר / פסטל קון קארנה
קובנה / כובאנה
פשטידת אטריות שחומה / קיגל



חזרה




סקרים בטעם

לכבוד שבועות מה תעדיפו להכין?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ