קונפי איזה יופי!

מסעדה חדשה לשף גיא פרץ, קונפי שמה, היא שוכנת במתחם מלון "קראון פלאזה" בחיפה.  

ירקות ממולאים

לכל אחד ישנו הסגנון שלו, אבל בסופו של דבר כולם נפגשים באותה נקודה עם הממולאים שלהם: בריח, בתחושה ובסיפור של בית ומשפחה.   הממולאים מתחברים אסוציאטיבי

ראשי » מתכונים » עדות » תימני » מאפה בצק שחום /ג'חנון

מאפה בצק שחום /ג'חנון

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

מאפה בצק שחום /ג'חנון
מתכוני עדות מהמטבח התימני




פסקל פרץ-רובין


במטבח התימני נוהגים להגיש שני מיני מאפה בשבת: ג'חנון וקובנה. הג'חנון הוא סוג של מאפה עלים המבושל על פלטה או בתנור למשך כל הלילה בטמפרטורה נמוכה מאוד.
הוא כבש את חיכם של אנשים רבים ומופיע על שולחנות השבת של עדות שונות. נוהגים להגיש את הג'חנון עם ביצה, עגבניות מגורדות וסחוג – רסק פלפלים חריפה מפלפלים ירוקים או אדומים.

 

6 כוסות קמח מנופה

2 כפיות אבקת אפייה

1 כפית מלח

1 כפית סוכר

1/2 2 – 1/2 3 כוסות מים

150 גר' מרגרינה

* ביצים קשות כמספר הסועדים 

 

שמים את הקמח בקערה עמוקה, מוסיפים את אבקת האפייה, המלח והסוכר ויוצקים בהדרגה את המים, תוך כדי לישה. לשים עד שמתקבל בצק אחיד וחלק. מכסים במגבת ומשהים 20-30 דקות. לשים שוב את הבצק ומשהים במשך 30 דקות נוספות.

 

מחלקים את הבצק ל6-8 חלקים שווים, מסדרים על תבנית, מכסים ומשהים ל-20 דקות.
מותחים כל כדור בצק בכפות הידיים (ניתן גם לרדד את הבצק על משטח מקומח).

 

מחלקים את המרגרינה ל-6-8 חלקים שווים, ומורחים כל חלק של מרגרינה על עלה הבצק. מקפלים את העלה לשלושה חלקים לאורך, כך שיתקבל עלה מוארך, עבה במקצת ומגלגלים אותו כגלילה. באותה הדרך מכינים את היתר.

 

משמנים היטב תבנית בקוטר 24 ומסדרים את גלילי הבצק המוכנים. מניחים אחד במרכז ואת היתר מצמידים זה לזה כך שמתקבל כעין שבלול של גלילים קטנים.

מכסים ומשהים להתפחה נוספת של 20 דקות.

 

שוטפים היטב את הביצים מייבשים היטב ומניחים אותן על גלילי הבצק. אופים בתנור בחום נמוך של 1100 מעלות או על פלטת שבת במשך כל הלילה.
החומרים ל-6-8 מנות

 



חזרה




סקרים בטעם

מהו המרק שלכם ביום חורף קר?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ