סיור וטעימה מפתיעה

חוויה יפואית מיוחדת במינה תקבלו בימי שישי ב "קפה יפו", ביסטרו איטלקי מסעדה שנמצאת בלב שוק הפשפשים. המקום מציע פינוק של בוקר יום שישי,&nbs

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » מתכונים » עדות » חביתיות ממולאות / אָטַאייֶף

חביתיות ממולאות / אָטַאייֶף

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

חביתיות ממולאות / אָטַאייֶף
מתכוני עדות מהמטבח הסורי / חלבי




פסקל פרץ-רובין


המטבח החלבי –של יהודי סוריה בא לידי ביטוי נהדר במלוא עושרו ובטעמו המעודן בספר חדש של
מספרה של פופה דוויך ניחוחות חלב ממטעמי המטבח החלבי הוצאת כנרת לפניכם טעימה קטנה מתוכו.

חביתיות האָטַאייֶף אינן חביתיות הפנקייק הרגילות המוכרות לכולנו. הן ממולאות בגבינת ריקוטה, מטוגנות בשמן עמוק, טבולות בפיסטוקים קצוצים ומצופות בשִירָה (סירופ מתוק). המאכל דומה יותר לקינוח 5 כוכבים.

יהודי חלבּ אוכלים אָטַאייֶף באירועים חגיגיים כדוגמת מסיבות אירוסין. נהוג לאכול חביתיות אלו בין המאכלים החֲלָביים שמגישים בחג השבועות. ההשראה למנהג זה באה ממילותיו של שלמה המלך בשיר השירים: "דבש וחלב תחת לשונך״. מתיקות השִירָה חולקת קשר סמלי עם מתיקות התורה, שאותה קיבלו היהודים בשבועות.

מגישים אָטַאייֶף גם בחנוכה, כיוון שהמעדן מטוגן ועל כן מסמל את נס פך השמן הנחגג בחג זה.

 

לתערובת האָטַאייף:

 

 

2 כוסות קמח רגיל

1 כפית אבקת סודה לשתייה

1 כף סוכר

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית מלח

1 ביצה גדולה, טרופה קלות

1 כוס גבינת ריקוטה

1 כוס שמן

1 כוס שִירָה (סירופ מתוק למנות אחרונות)

1 כוס פיסטוקים, קלופים וקצוצים דק

 

 

מחממים מחבת שטוחה על להבה בינונית. מורחים את המחבת במגבת נייר טבולה בשמן

 

מערבבים בקערה גדולה את הקמח, אבקת הסודה, הסוכר, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים את הביצה ו־½ 2 כוסות מים לתערובת. מערבבים עד ליצירת בלילה חלקה, בלי גושים.

 

יוצקים למחבת הלוהטת כף אחת של בלילה לכל חביתית. מעצבים את הבלילה לחביתית בקוטר של כ־½ 7ס״מ, בדומה לקרפ דק. מטגנים צד אחד בלבד.

 

מוציאים את החביתית כאשר השכבה העליונה שלה מתחילה לבעבע. מכסים את החביתיות המטוגנות במגבת נקייה כדי לשמור עליהן לחות.

 

שמים כפית אחת של גבינה במרכז הצד הבלתי מטוגן של כל חביתית.

 

מקפלים את החביתיות לשניים ליצירת כיסנים וצובטים את שוליהן בחוזקה כדי לאטום אותן.

 

ממלאים את החביתיות מהר ככל שאפשר כדי שלא יתייבשו. בנקודה זו ניתן להקפיא את החביתיות לשימוש מאוחר יותר.

 

מחממים את השמן במחבת בינונית על להבה בינונית עד שהוא רוחש למגע עם טיפת מים.

 

מטגנים את הכיסנים במחזורים של 3 דקות כל אחד עד שהם משחימים. מצפים את הכיסנים המטוגנים בשִירָה קרה.

 

טובלים את אחד מקצותיה של כל חביתית מקופלת בפיסטוקים.

 

כדי להבטיח את פריכות המרקם יש להניח את כיסני האטאייף בשכבה אחת על המגש; אין לערום אותם או לכסותם.

 

לגיוון- לגרסה לא־חֲלָבית שמים במקום הגבינה תערובת של 2 כוסות אגוזי מלך קצוצים דק, ½כוס סוכר ו־1 כפית קינמון.

 

הכמות המתקבלת: כ־48 חביתיות ממולאות.

 



חזרה




סקרים בטעם

איך אתם אוהבים את המשמשים?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ