נא להכיר: שף עמיר אילן

אם אתם מכירים או שמעתים על המנות: כנפי עוף ברוטב חריף, הום פרייס, סלופי ג’ו ופילדלפיה סטייק… אתם מכירים את השף עמיר אילן.

ניצול שאריות ממשלוחי מנות

אחרי שפורים חולף, אנו מוצאים את עצמנו מתמרנים בין ערימות ממתקים ועוגות שהגיעו במשלוחי המנות. לפניכם רעיונות יצירתיים לניצול שאריות החג  

ראשי » מתכונים » עדות » עוגיות מרינג וקוקוס צבעוניות

עוגיות מרינג וקוקוס צבעוניות

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

עוגיות מרינג וקוקוס צבעוניות
מתכוני עדות מהמטבח המרוקאי




פסקל פרץ-רובין


עוגיות מרנג קוקוס מהמטבח המרוקני. העיקרון המנחה בהכנת העוגיות הללו הוא הצבעוניות. לכן הן מופיעות בשלל צבעים: ורוד, ירוק, לבן, צהוב ועוד.

 

אם לא מעוניינים להוסיף צבעי מאכל אפשר להשתמש בצבעיים טבעיים או פשוט להכין את עוגיות המרינג כמו שהן צחורות, לבנות ובוהקות כשהן מעוטרות בסוכריות צבעוניות.לקבלת גוון טבעי כמו מוקה אפשר להוסיף למרינג מעט אבקת נס קפה או אבקת קקאו.

 

6 חלבונים

1 כף מים

2 כוסות סוכר

סוכר וניל

5 כוסות פתיתי קוקוס

צבעי מאכל בגוונים שונים – לא הכרחי

סוכריות צבעוניות או מוכספות או משוקולד

 

עטרות נייר מספר 2

 

מניחים את החלבונים בקערת מערבל חשמלי ומקציפים במהירות גדולה מוסיפים את המים ובהדרגה את הסוכר וסוכר הוניל, מקציפים כ-5-6 דקות לקבלת קצף יציב וחלק.

 

מבלעים את פתיתי הקוקוס אל הקצף בפעמים שלושה לקבלת תערובת אחידה . מעבירים לשקית זילוף בעל צנתר משונן.

 

מחממים תנור לחום נמוך 140-150 מעלות צלזיוס. מסדרים את עטרות הנייר בשורות בתוך תבנית התנור.

 

מזלפים תלוליות של קצף וקוקוס לתוך עטרות הנייר ובוזקים עליהם סוכריות צבעוניות או מזריי שוקולד או סוכריות מוכספות.

 

אופים בתנור שחומם מראש בחום נמוך כשעה שעה ורבע עד שמייבשים היטב את העוגיות.

 

החומרים 45-50 עוגיות

 

 

טיפסקל

צבעי מאכל רצוי להוסיף בתחילת ההקצפה כדי לקבל גוונים אחידים ויפים.

אפשר לחלק את כמות החלבונים והסוכר לשלושה חלקים ולכל חלק מוסיפים צבע אחר.

אפייה חייבת להיות בטמ"פ נמוכה לייבוש כך שומרים על גוון אחיד ובוהק, רצוי לעשות "ביביסיטר" לעוגיות ולבדוק אותן מידי פעם. (כי סוגי התנורים שונים).

 

 



חזרה




סקרים בטעם

איזה אגוזים תעדיפו במתוקים שלכם?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ