ספר – סלטים

ספר בישול חדש נחת על שולחני סלטים - רפי כהן  צילום עטיפת הספר מיוחדת ולא שגרתית לא עוד שלל מנות של סלטים מביטים אלי דרך הכריכה

כל הסודות והכללים לעוגת גבינה מוצלחת

מה לא נאמר על עוגות גבינה, גבינות, מעדנים, שמנות, אחוזי שומן איכות גבינה ועוד...כל שנה לקראת שבועות מתחיל המרוץ אחר עוגת הגבינה המוצלחת ביותר, הטעימה ביותר, הגב

ראשי » מתכונים » עדות » עוגיות קוקוס ללא אפייה

עוגיות קוקוס ללא אפייה

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

עוגיות קוקוס ללא אפייה
מתכוני עדות מהמטבח המרוקאי




פסקל פרץ-רובין


עוגיות אלו מהמטבח המרוקני לובשות ופושטות צורה, לא צריך להפעיל את התנור מכינים עיסה ומעצבים פירות בשלל גוונים וצורות מעוטרים ומכניסים לעטרות נייר. באותה הדרך אפשר להשתמש בבצק מרציפן המהוה תחליף לבצק הקוקוס.

 

 

1/2 1 כוסות סוכר

3/4 כוס מים

1/2 1 חלבונים

3 כוסות קוקוס טחון

מעט צבעי מאכל שונים

1-2 טיפות מי זהר או תמצית שקדים

מעט מקלות ציפורן

 

לקישוט:

כמה גבעולי נענע

סוכריות צבעוניות

 

 

 

מבשלים בסיר רחב את הסוכר והמים עד לקבלת סירופ סמיך כ-20 דקות. מצננים.

 

מקציפים את החלבונים, מוסיפים את הסירופ ומקציפים עם הקוקוס. אם עיסת הבצק שנוצרת רכה – אפשר להוסיף אליה מעט קוקוס לפי הספיגה.

 

מחלקים את העיסה לשלושה-ארבעה חלקים שווים, ולכל אחד מוסיפים צבע מאכל שונה.

 

יוצרים צורות שונות של פירות ומניחים בעטרות נייר.
אם רוצים צורת אגס, מניחים בקצה ציפורן ושני עלי נענע לקישוט.

 

אפשר לצפות את הפירות בשוקולד או בסוכריות צבעוניות.

 

החומרים ל- 45-50 עוגיות

 

 

טיפסקל- לגרסת עוגיות ממרצפן מוכן

 

לממהרים ולאלו שממש לא רוצים להתעסק בהכנת בצק שקדים נפלא.

אפשר להכין שלל מממתקים בגרסה מקוצרת ומוצלחת. בדרך זו אפשר לשלב בהכנה את הילדים שיעצבו ממתקי פירות נהדרים.

מה עושים? קונים מרצפן מוכן בגוונים – מופיע בשווקים בשם -מרצפן שמח.

יחד עם הילדים מעצבים צורות של פירות בגוונים שונים מגלגלים בסוכר ומניחים בעטרות נייר. כאן הכנו פלחי אבטיח כשלגרעיני האבטיח משתמשים עם "מסמרי" ציפורן. ודובדבנים אדומים נפלאים.

כמו כן אפשר ליצור מהמרצפן גלילים קטנים אותם דוחסים בין חצאי אגוזים – כמו פקאן ואגוזי מלך, אפשר למלא תמרים ושאר פירות מיובשים, מכניסים לעטרות נייר ומסדרים שורות צבעוניות על מגשים.

 

 



חזרה




סקרים בטעם

לכבוד שבועות מה תעדיפו להכין?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ