בקיצור...

  • המסת השוקולד
  • סידור שמיניות הבגליה
  • זילוף הרוייאל אייסינג
  • עיטור בסוכריות וקרור
  • חיתוך לריבועים והגשה

מרפסת הצופה לים – SEA VIEW

בתחילת יוני  הושקה במלון הילטון תל-אביב מרפסת הסי ויו (SEA VIEW) ממנה נשקף נוף עוצר נשימה של הים התיכון, מים כחולים, מפרשיות ויכטות

על נפלאות הקינואה

 אז מה אם אין לה טעם. היא מזינה, מתגמלת, ואם תבשלו אותה נכון ותשקיעו בטעמים שסביבה, הקינואה תהפוך למעדן.       אני זוכ

ראשי » מתכונים » שוקולד: סיפור אהבה

שוקולד: סיפור אהבה

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

שוקולד: סיפור אהבה


פסקל פרץ-רובין


יום האהבה הוא תירוץ מצוין להכין ריבועי שוקולד, שהם גם טעימים וגם יפים, ולפנק איתם את אהוביכם

 

היום, ה- 14 בפברואר, נחוג ברחבי העולם חג האוהבים ולנטיין, או יום ולנטינוס הקדוש. החג הנוצרי אומץ גם

 

בארץ ונחגג כאן כיום האהבה, בנוסף לחגיגות של יום האהבה העברי, המצוין בט"ו באב.

 

אם לומר את האמת, בהתחלה לא חשבתי להתייחס ליום זה. אולם לאור מתקפת הבקשות לה זכיתי בשבוע האחרון,

 

להמלצות למתוקים מפנקים לאוהבים,החלטתי גם אני להצטרף לאווירה הרומנטית. וכך, תוך כדי זמזום מילותיו של יוסי גמזו,

 

"אילו כל האוהבים תלו בכוכבים בלילה זה את מבטם…  ", וכשהלחן של נחצ'ה היימן מתנגן במוחי,הכנתי ריבועי שוקולד

 

מפנקים ויצירתיים, שמתאימים בדיוק למצב הרוח המאפיין יום זה.

 

הרעיון  לקינוח התגבש לכדי ביצוע בעקבות קבלת תמונה חביבה של ריבועי לבבות שוקולד ובמרכזן ביגלה מצופה ומעוטר בלבבות.

 

לצד התמונה נכתב "פסקל, כזה אני רוצה להכין לחבר שלי. יש לך את המתכון אולי ?! " בסוגרים הוסיפה "מצאתי את זה ברשת אך לא מבינה איך מכינים".

 

הבטתי היטב על התמונה, ואחרי חשיבה הגעתי למסקנה שההכנה מאוד פשוטה. קניתי את המצרכים הדרושים לפי

 

דעתי, נכנסתי למטבח וניסיתי להכינו תוך שאני מגניבה  מידי פעם מבטים אל התמונה. אחרי ניסיון שני זה צלח.

 

שלחתי את המתכון לבחורה שביקשה את המתכון, כדי שתוכל להכין אותו לאהובה.

 

בטוחה שהיא תכין אותו לאהובה. הממתק אינו דורש עבודה, הקצפה, בחישה, אפייה, ציפויים וקרמים ובכול זאת

 

מפתיע ומיוחד. החלטתי שגם לכם מגיע המתכון שהוא קל, פשוט, מהיר ויצירתי.

 

ברור לי שתספיקו עוד היום להכינו ולהגישו לאוהבים שלכם.

 

 

 


ברור שתספיקו עוד היום להכינם ולהגישם. ריבועי שוקולד

 

 

טיפסקל חשוב להצלחה:

 

ביגלה בצורת שמיניות חשוב מאוד כי זה מה שקובע את צורת הלבבות.

 

אבקת רוייאל אייסינג לבנה אפשר גם ורוד או תכלת . אני בחרתי להשתמש בלבן.

 

האבקה קלה להכנה נוחה לעבודה יש במיכל גם שקית זילוף כך שזה מאפשר נוחות בעבודה.

 

השתמשתי בתבנית 21+21 ס"מ, ללא דפנות גבוהות כ – 2 ס"מ (כך קל יותר לחלץ את השוקולד מהתבנית),

 

אם רוצים להשתמש בתבנית גדולה יותר יש להכפיל את כל הכמויות מראש. מצאתי שכמות השוקולד

 

היא מספיקה לקבלת ריבועים בעובי של כמעט ס"מ . אם אתם רוצים ריבועים עבים יותר של שוקולד

 

הוסיפו עוד חבילת שוקולד על מה שכתוב כאן במצרכים.

 

 

 

300 גרם שוקולד מריר

 

2 כפיות שמן קוקוס או שמן רגיל

 

25 יחידות ביגלה שמניות מלוחות ( מאוד חשוב צורת השמונה של הבייגלה שום ביגלה אחר אינו מתאים)

 

1 קופסת אבקת רוייאל אייסניג לבן ( קונים בחניות המתמחות למוצרי קונדיטוריה)

 

סוכריות קישוט בצורת לבבות ( במרכולים או בחניות המתמחות)

 

 

 


ברור שתספיקו עוד היום להכינם ולהגישם. ריבועי שוקולד

 

 

 

מניחים את השוקולד בכלי זכוכית ומוסיפים את שמן הקוקוס או השמן. ממיסים במיקרוגל בשתיים שלושה פולסים. מידי פעם מערבבים עד להמסת השוקולד

 

עם השמן ולקבלת מרקם אחיד. יוצקים את כל השוקולד אל התבנית מרופדת בנייר אפייה  (הנייר צריך להיות בדיוק בגודל המשטח. ללא שוליים.

 

מחכים מספר שניות ומסדרים טורים של בייגלה שמניות ברווחים שווים ובאותו הכיוון. ממיסים את הרוייאל אייסינג בהתאם להוראות ההכנה ומכניסים לשקית

 

הזילוף המצורפת. חותכים במספרים את הקצה ליצירת חור קטן ( היזהרו לא ליצור חור מידי גדול. אחרת לא תצליחו לשלוט על הזילוף).

 

זלפו את רוייאל האייסנג במרכז שמניות הבייגלה כך שתקבלו לב בתוך הבייגלה. אתם אמורים לצפות את חלקי השמינייה של הבייגלה הפנימיים הסתכלו בצילום.

 

בדרך זו ממלאים את כל הבייגלה. ממתינים מספר שניות ומניחים במרכז כל לב של בייגלה, סוכריית לב במרכז. אם קשה לכם למרכז את סוכריית הלבבות.

 

היעזרו בפינצטה. הכניסו למקרר לצינון לפחות שעה.

הוציאו מהמקרר, הניחו את משטח השוקולד עם הלבבות על משטח עבודה. בעזרת סכין חדה או משוננת חתכו ריבועים של שוקולד.

 

הקפידו על שוליים אחידים ושווים. מתקשים בחיתוך חממו קלות את הסכין וחיתכו.

 

הגישו כמו שזה או הכניסו לשקיות צלופן סגרו בסרט והגישו לאהובים עליכם. חג אהבה שמח לכולם.

 

החומרים ל- 25 ריבועי שוקולד

 

סגנון וצילומים : פסקל פרץ-רובין

 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה אגוזים תעדיפו במתוקים שלכם?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ