ספר – סלטים

ספר בישול חדש נחת על שולחני סלטים - רפי כהן  צילום עטיפת הספר מיוחדת ולא שגרתית לא עוד שלל מנות של סלטים מביטים אלי דרך הכריכה

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » מתכונים » טראפלס שוקולד וטחינה

טראפלס שוקולד וטחינה

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

טראפלס שוקולד וטחינה
מתכוני מתכונים




פסקל פרץ-רובין


ריבועי קסם

 

טראפלס שוקולד כמו שלא הכרתם: הם לא עגולים, אינם מצופים באבקת קקאו, אין בהם מוצרי חלב, ומכילים הרבה טחינה גולמית. וייקח לכם פחות משנה להכין אותם

 

כל מי  שעוקב, חי, ונושם, כמוני, את תחום המזון והקולינריה, בוודא כבר נתקל בשם רחלי קרוט, שהייתה במשך תקופה ארוכה עורכת האוכל באתר nana10.

 

בשלוש השנים האחרונות משמשת קרוט כעורכת ואחת מהבעלים  של האתר FOODPAGE, ומתפעלת עמוד אינסטגרם שוקק שסובב סביב אוכל.

 

היא מרבה לכתוב על אוכל ולשוחח אודותיו, לטעום, לבשל, לאפות, לנסות מתכונים מעניינים, ללמוד בסדנאות שונות, ומקולגות ועוד.

 

כשאנו נפגשות באירועים קולינריים, השיחות תמיד סובבות סביב החידושים האחרונים בתחום, על מוצרים חדשים, אופנות  בישול חדשות  ומתכונים מעניינים שבהם נתקלנו.

 

בימים אלו השיקה קרוט אתר אוכל משלה תחת השם קרוטית-   krutit www.krutit.co.il

 

" סוף ,סוף, מקום קטן משלי."  היא כתבה באתר החדש  "המקום הזה, שאני קוראת לו בית, שלכם בדיוק כפי שהוא שלי. אני יותר מאשמח אם תכנסו ותשוטטו, תריחו ותטעמו ובעיקר תרוצו למטבח".

 

אחרי הזמנה מפתה זו, נכנסתי לבקר באתר. עיצובו עדין, מזמין , ונוח להתמצאות.  הוא מכיל שלל  מתכונים מגוונים ומעניינים, אך את תשומת לבי צד בעיקר מתכון להכנת טראפלס.

 

הטראפלס בתמונה נראו לי קצת אחרת מאלה שהכנתי אי פעם בחיי. נתחיל בעובדה שהם מרובעים ולא עגולים,

 

הם אינם מצופים באבקת קקאו או בציפוי אחר, הם ללא שמנת מתוקה, ללא קרם קוקוס, אין בהם מוצרי חלב ובמקום כל אלו מצאתי במתכון טחינה גולמית ובכמות גדולה.

 

ברור לכם מה היה השלב הבא, נכון? חיפשתי בארון המזווה שלי  את המצרכים : שוקולד מריר , טחינה, ואגוזים.

 

לשמחתי, הם היו שם, ותוך  דקות  ספורות כבר התחלתי להכין  את הטראפלס, שאחרי פחות משעת עבודה אחת

 

היו כבר מוכנים לצילום. האמת, הם ממש נחטפו מסט הצילומים. דבר שמבטיח שנכין אותם שוב לקראת סוף השבוע.

 

 

 

ריבועי-טראפלס עם המון טחינה גולמית

 

 

 

טיפסקל

להכנת הטראפלס ללא סוכר השתמשו בשוקולד באחוזי קקאו גבוהים וללא סוכר.אפשר להשתמש בדבש או בסילאן ללא סוכר או בסירופ אגבה.

 

השילוב בין השוקולד לטחינה מקנה מעט טעם של חלבה. אם אתם בעניין חלבה, כדאי ואף רצוי לגוון  את המסה במעט חלבה  אמיתית להדגשת הטעם.

 

השתמשתי באגוזי פקאן קלויים ובמעט אגוזי פקאן מסוכרים לעיטור.  אפשר לגוון באגוזים אחרים  כמו פיסטוקים, אגוזי לוז, אגוזי מלך.

 

הקפידו על קליית האגוזים, שמקנה לריבועי הטראפלס מרקם פריך ומראה משובץ, שמתגלה בחיתוך.

 

רוצים להתפרע? שלבו פירות מיובשים: צימוקים, חמוציות, תאנים קצוצות ועוד.

 

אין צורך בתבלין, אך אם מעוניינים לגוון אפשר לשלב במסה מעט קליפת תפוז מגוררת,זנגביל, קינמון ועוד.

.

 

 

הם לא עגולים ולא מצופים. הם בעיקר מפתיעים

 

 

 

החומרים ל-כ-30 יחידות

 

200 גרם שוקולד מריר

 

220 גרם (כוס) טחינה גולמית

 

2 כפות סילאן או מייפל – לא חובה ואפשר גם כף אחת בלבד או דבש

 

1/2 כוס פקאנים טבעיים

 

לעיטור:

2-1 כפות אגוזי פקאן מסוכרים

 

 

 

מרפדים תבנית אינגליש קייק או תבנית מרובעת 15X15 בנייר אפייה.

 

קולים אותם על מחבת חמה, ללא שמן, תוך כדי ערבוב עד שהם מזהיבים מעט. מוציאים לקרש חיתוך,

 

ממתינים עשר דקות וקוצצים גס. חשוב לקלות את האגוזים ולחכות עד שהם מתקררים מעט ורק אז לקצץ.

 

מניחים את השוקולד בקערה שמתאימה למיקרו וממיסים, בפולסים של 30 שניות, עד שנוצר רוטב שוקולד חלק ומבריק. מוסיפים טחינה גולמית וסילאן ומערבבים היטב.

 

מוסיפים את האגוזים (משאירים 3 כפות בצד לפיזור מעל) ומערבבים.

 

מעבירים את התערובת לתבנית עם נייר אפייה ומשטחים לגובה אחיד (בערך ס"מ).

 

מפזרים את האגוזים הקצוצים שנשארו בצד ואת הפקאנים המסוכרים  ומעבירים למקרר עד להתייצבות. זה לוקח בערך שעתיים.

 

חותכים עם סכין חדה, עדיף כזאת שבילתה כמה דקות בכוס עם מים רותחים, לקוביות ומאחסנים בקופסה אטומה במקרר.

 

סגנון וצילומים פסקל פרץ-רובין



חזרה




סקרים בטעם

איך אתם אוהבים את המשמשים?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ