ספר אפייה

בימים אלו יצא לאור ספר האפייה של ארז קומרובסקי.  השף שלימד אותנו  להתייחס בכבוד ללחם ולא להסתפק רק בלחם  לבן, או שחור, וכיצד צריך להתייחס

כיסנים מפתיעים

מטוגנים או אפויים, במלית חלבית או בשרית, בניחוח עיראקי או דרום אמריקאי- אין כמו כיסני הבצק כדי להפוך כל התחלה, אמצע או סוף של ארוחה למושלם    

ראשי » מתכונים » חגים » ראש השנה » פילה לברק בריבת פלפלים חריפים

פילה לברק בריבת פלפלים חריפים

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

פילה לברק בריבת פלפלים חריפים


פסקל פרץ-רובין


שולחן החג הוא חלון הראווה של המטבח שלנו: מניחים עליו את המנות המושקעות, המרהיבות והטעימות ביותר שישמחו את לב היקרים לנו.

 

לכבוד ראש השנה, שעומד בפתח, שפע של מנות שיעשו לנו ספתח מוצלח לשנה החדשה וכמובן שאי אפשר בלי דגים.

 

 

 

לריבת הפלפלים החריפים:

4 פלפלים אדומים שרופים על אש גלויה וקלופים- קצוצים

3 פלפלים חריפים אדומים שרופים על אש גלויה וקלופים- קצוצים

1 שן שום אחת קצוצה דק

1 רצועה של ג'ינג'ר קלופה וקצוצה דק

קליפה מגוררת מלימון אחד

50 גרם סוכר דמררה

50 גרם דבש

100 מ"ל מים

 

למנת הדגים:

8 יח' אספרגוס , קלופים וחתוכים לשלושה קטעים

24 יח' שעועית ירוקה, מנוקים וחתוכים לרוחבם

4 יח' פילה לברק נקי מעצמות

מלח ופלפל לפי הטעם

3-2 כפות שמן

עלים מ-3 גבעולי תימין

קליפה מגוררת מלימון אחד

3-2 כפות שמן זית

1 שום פרוס דק

4 זוקיני קטנים או שניים גדולים, חתוכים לרצועות בעובי 1/2ס"מ

1מיץ מ- לימון

 

 

 

פילה לברק בריבת פלפלים חריפים

פילה לברק בריבת פלפלים חריפים

 

 

לריבת הפלפלים- מניחים בסיר את הפלפלים ומוסיפים את יתר החומרים, מערבבים ומבשלים על להבה בינונית נמוכה עד לצמצום והסמכה וקבלת מרקם של ריבה.

 

למנת הדגים- מרתיחם מים בסיר וחולטים את האספרגוס ואת השעועית הירוקה. מעבירים אותם לקערת מי קרח לעצירת הבישול.

 

מתבלים את צידו נטול העור של הדג במלח ופלפל, וצולים אותו במחבת עם מעט שמן זית עד שהעור פריך ושחום. מניחים את הדג בתבנית מרופדת בנייר אפיה כך

 

כשהעור כלפי מעלה, ומפזרים על הדג עלי תימין, מעט קליפת לימון מגוררת ומעט שמן זית. אופים את הדג 3 דקות בתנור מחומם מראש ל-180 מעלות.

 

מחממים מחבת נפרדת את שמן זית, ומוסיפים את השום הפרוס ואת הזוקיני מקפיצים כדקה. מוסיפים את השעועית והאספרגוס ומקפיצים דקה נוספת. מסירים מהאש,

 

מסדרים על צלחות ההגשה ומתבלים בלימון, ומעט גררת קליפת הלימון.ומסדרים את מנות הדג על הירקות,  ומעל הדגים מניחים כף ריבת פלפלים חריפים.

 

החומרים ל-4 מנות

 

 

 

המתכון באדיבות השף מוטי אוחנה, ממסעדת "החצר" ו"מדיטה".צילומים: אבירם חסון / טיים ארט

 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה סוג עוגיות אתם מעדיפים?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ