קפה יפו, אוכל ותרבות

 קפה יפו בלב השוק – "מי שנגעה בו יפו פעם אחת, יאהב אותה לנצח".   מקום מפתיע ומפנק שלא כדאי

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » מתכונים » עדות » פולני / ליטאי / גרמני / רומני » כיסני גבינה / קניש'ס

כיסני גבינה / קניש'ס

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

כיסני גבינה / קניש'ס
מתכוני עדות מהמטבח הפולני / ליטאי / גרמני / רומני




פסקל פרץ-רובין


ניתן להכין את הבצק לכיסני הגבינה מבצק איטריות מדומה,אם ממהרים אפשר להסתפק בבצק עלים מוכן.

 

לפניכם הקניש'ס במלית גבינה, אולם ניתן בהחלט להכינם עם מלית של מחית מתפוחי אדמה מבושלים ומתובלים בבצל מטוגן וחלב.

 

לבצק:

4 כוסות קמח מנופה

2 כפיות שמרים טריים

1/2 כוס שמן

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל לבן

3/4 כוס חלב

 

למלית:

500 גרם גבינה לבנה (9% או 5% )

1 כף סולת

1 ביצה

2 כפות סוכר

קורט מלח

קורט קינמון טחון

100 גרם חמאה מומסת

100 גרם צימוקים

100 גרם דבש

1 גביע שמנת חמוצה

 

להברשה:

1 ביצה טרופה

 

לבזיקה :

1/2 כוס גרגרי שומשום או פרג

 

 

 

שמים בקערה עמוקה את הקמח, צרים גומה במרכז, מוסיפים את השמרים, השמן, המלח,הפלפל הלבן ולשים,תוך הוספת הנוזלים,עד לקבלת בצק אחיד וחלק.

מניחים להתפחה כשעה.

 

מכינים את המלית – בקערה רחבה מערבבים היטב את הגבינה, הסולת,  הביצה, הסוכר, המלח והקינמון.

 

הכנת הכיסנים – מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים שווים.

 

מקמחים משטח עבודה ומרדדים כל חלק לעלה בעובי 1/2 ס"מ.

 

חותכים כל עלה לריבועים בגודל 10X10 ס”מ.

 

נוטלים כף מהמלית שמים במרכז הריבוע וסוגרים כמשולש או מלבן. מורחים בביצה הטרופה ומפזרים מעל גרגרי שומשום או פרג.
מסדרים על תבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה ברווחים שווים.

 

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות צ' 25-30 דקות.

 

 

החומרים ל- 35 – 40 כיסנים

 



חזרה




סקרים בטעם

איך אתם אוהבים את המשמשים?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ