'סיציליאנו'

רשת מסעדות מזון מהיר בסגנון איטלקי. הגעתי לסניף ברעננה.   "סיציליאנו" מתמחה בהגשת פיצות שף, פסטות, קלצונה  וסלטים בניחוח ס

על נפלאות הקינואה

 אז מה אם אין לה טעם. היא מזינה, מתגמלת, ואם תבשלו אותה נכון ותשקיעו בטעמים שסביבה, הקינואה תהפוך למעדן.       אני זוכ

ראשי » מתכונים » מתוקים » עוגות » סברינה / באבא או רום

סברינה / באבא או רום

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

סברינה / באבא או רום


פסקל פרץ-רובין


רום מעלתה 

אחד הקינוחים הצרפתיים האהובים ביותר הוא העוגה האישית “באבא או רום”, המוכרת גם בשמה סברינה.

 

מדובר בעוגת שמרים אוורירית, עשירה בחמאה, ספוגה בסירופ רום, וניל או קליפת לימון ומעוטרת בקרם מסקרפונה, בקרם פטיסייר או בקצפת עשירה ובדובדבנים.

 

לכבוד יום העצמאות הרשמי של צרפת, יום הבסטיליה, שיחול מחרתיים, ב־ 14 ביולי, החלטתי להכין את העוגה הפופולרית וגם לחזור לסיפור שעומד מאחוריה.

 

לפי האגדה, העוגה הומצאה בחצרו של מלך פולין סטניסלס הגדול, שהיגר לצרפת ושימש כדוכס מחוז לוריין שבמזרח צרפת.

 

באחד ממסעותיו החליט השף־פטיסייר שלו, ניקולא סטורר, להספיג את עוגות הבבקה שיבשו במהלך המסע ביין מתוק, והוסיף להן קרם פטיסייר עם ענבים וצימוקים.

 

סטורר הביא את העוגות הללו לצרפת והחל למכור אותן במאפייה שהקים בפריז. כמאה שנה מאוחר יותר החליטו צאצאיו של סטורר להספיג את אותן עוגות ברום במקום ביין מתוק, וכך נולדה "באבא או רום".

 

שמה הנוסף של העוגה – סברינה – ניתן לה בתקופה מאוחרת יותר על שמו של בריה סאווארן, פוליטיקאי וגסטרונום צרפתי.

 

בפולין ובארצות סלביות אחרות, הסברינה נאפית ללא סירופ אלכוהולי, והיא פופולרית גם בקונדיטוריה האוסטרו־הונגרית. בישראל היא הפכה פופולרית בשנות ה־ 80 של המאה הקודמת.

 

לצורך הכנת הגרסה שלי לעוגה, גייסתי את הקונדיטור עופר גל מרשת הפטיסרי בוטיק סנטרל, בוגר בית הספר לבישול וקונדיטוריה "פרנדי" בפריז.

 

           

 

עוגת הסברינה הפכה לפופולרית בישראל בשנות ה-80

עוגת הסברינה הפכה לפופולרית בישראל בשנות ה-80

 

                

לבצק:

 

150 גרם  קמח מנופה

3 גרם מלח

1 כפית שטוחה שמרים יבשים (4 גרם)

30 גרם  סוכר

70 מ"ל  מים חמימים

2 ביצים קטנות

35 גרם חמאה מומסת ומבושלת קלות לקבלת גוון זהוב

 

לסירופ:

 

חצי ליטר מים

250 גרם  סוכר

15 מ"ל משקה רום משובח

לקרם מסקרפונה:

300 מ"ל  שמנת מתוקה

300 גרם  שוקולד לבן

200 גרם  גבינת מסקרפונה

10  גרם אבקת אינסטנט פודינג וניל

 

לעיטור:

10 דובדבני אמרנה

10 ריבועי שוקולד מריר

 

 

לבסיס השמרים – מערבבים את הקמח והמלח במערבל חשמלי  עם וו לישה. ממיסים את השמרים והסוכר במים בתוך קערית.

 

מוסיפים לקערת המערבל את הביצים והשמרים המומסים ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד שנפרד דפנות הקערה. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבלים במערבל עד לקבלת בצק דביק ורך.

 

מכסים את הקערה עם הבצק במגבת לחה ומתפיחים במקום חמים כשעתיים עד שהבצק הכפיל את נפחו.

 

מערבלים שוב את הבצק במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד ודביק מעט. מעבירים  אותו  לשק זילוף,

 

ומזלפים לתבנית שקעים ממתכת או סיליקון ומתפיחים פעם נוספת, (ללא כיסי) כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.

 

אופים בתנור שחומם מראש לחום של  150 מעלות  במשך כ 20 דקות. מצננים היטב ומחלצים  את העוגות מהתבנית.

 

מסדרים אותן ברווחים בתבנית של תנור. מנמיכים את חום התנור ל- 100 מעלות וממשיכים לאפות את העוגות עוד שעה וחצי עד שהעוגות מקבלות מרקם יבש מאוד כמו ביסקוויט.

 

לסירופ- יוצקים את המים והסוכר לקלחת רחבה ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש ומוסיפים את הרום ומערבבים.

 

חותכים בסכין מסור כמילימטר מתחתית הסברינה, דבר האפשר ספיגה ויניקה  של מרבית הסירופ.

 

מוסיפים את עוגות הסברינה לסיר עם  הסירופ ומשרים בסירופ החמים  כעשר דקות עד שהן מכפילות את גודלן . מעבירים לכלי הגשה.

 

לקרם –  יוצקים את השמנת המתוקה לסיר ומביאים לסף רתיחה. מסירים מהאש ומוסיפים את השוקולד.  מערבבים וממיסים אותה בשמנת. מצננים היטב ושומרים במקרר.

 

מעבירים את השמנת המומסת עם השוקולד לקערת מערבל חשמלי, מוסיפים את גבינת המסקרפונה ואבקת האינסטנט פודינג וניל  ומקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת קרם יציב וחלק.

 

מעבירים  אותו לשק זילוף. מזלפים תלוליות ספירליות וגבוהות של קרם על עוגיות הסברינה הספוגות בסירופ.

 

מעטרים בדובדבן וריבוע שוקולד. בדרך זו מכינים את כל העוגיות ושומרים במקרר עד להגשה.

 

החומרים  ל- 10 מנות אישיות  

 

צילום- חגית גורן

 

 

 

 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה אגוזים תעדיפו במתוקים שלכם?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ