בקיצור...

  • מבשלים חלקית
  • מסננים ומועכים
  • מתבלים ואופים
  • מגישים חם

רשת Burgerim (בורגרים)

ברעננה מקום קטן, מעוצב קליל ומזמין למי שאוהב המבורגר, בעיקר הילדים ו...גם בוגרים.    כדאי ל

כל הסודות והכללים לעוגת גבינה מוצלחת

מה לא נאמר על עוגות גבינה, גבינות, מעדנים, שמנות, אחוזי שומן איכות גבינה ועוד...כל שנה לקראת שבועות מתחיל המרוץ אחר עוגת הגבינה המוצלחת ביותר, הטעימה ביותר, הגב

ראשי » מתכונים » חגים » לג בעומר » תפוחי אדמה מעוכים

תפוחי אדמה מעוכים

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

תפוחי אדמה מעוכים


פסקל פרץ-רובין


פרי האדמה 

 

אין כמו הטעם של תפוח אדמה שנשלף חם מהמדורה, אבל מה עושים כשרוצים להימנע מהאש והעשן? יש לי פתרון טעים   

 

הם זמינים כל השנה, זולים, משביעים ומהווים מרכיב עיקרי בתזונה, לא רק אצלנו אלא בעולם כולו.

 

למרבה הפלא, בשנים האחרונות הפכו תפוחי אדמה (שבעבר קראנו להם בולבוסים) לאויב של השומרים על המשקל הטוענים שיש להמעיט באכילתם.

 

אבל כל זה הינו בגדר מיתוס. תפוח אדמה בינוני שמכיל 160 קלוריות, תורם לתחושת שובע ואינו גורם להשמנה אם מכינים אותו בדרך נכונה.

 

כלומר, ללא טיגון. ירק אחד מכיל כחמישית מהכמות המומלצת של ויטמין C, אשלגן, חומצה פולית וויטמין B6. בנוסף, הוא עשיר במגנזיום, מינרלים ויש בו מעט נתרן.

 

בקליפתו מצויים סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון, כך שמומלץ לאכול את תפוח האדמה על קליפתו, אחרי קרצוף ושטיפה טובה, כמובן.

 

לאורך כל השנה תפוחי האדמה מככבים במטבח, אך יש חגים שהופכים אותם לכוכבים של ממש. למשל, בל"ג בעומר.

 

 

 

אין כמו הטעם של תפוח אדמה שנשלף חם מהמדורה

אין כמו הטעם של תפוח אדמה שנשלף חם מהמדורה

 

 

 

או אז יונחו מחרוזות של תפוחי אדמה עטופים ברדיד אלומיניום בתוך המדורות הגבוהות והיפות, ויצלו ויתרככו

 

עד שאצבעות קטנות של הילדים ינסו בעקשנות ובזהירות לסלק את קליפתם הלוהטת והמפויחת.

 

אבל אתם לא חייבים לצאת אל המדורות המעושנות כדי ליהנות מנפלאות תפוחי האדמה.

 

השבוע בחרתי להציע לכם לספוג בבית את רוח החג, ולהכין תפוחי אדמה שמזכירים מעט את אלו המשחימים במדורה: אומלט תפוחי אדמה,

 

עשבי תיבול ובצל סגול להגשה זוגית מפנקת; שמניות תפוחי אדמה מתובלות על מצע בצק עלים; ותפוחי אדמה מעוכים בניחוח תימין.

 

 

טיפסקל לקניית נכונה של תפוחי אדמה

 

בדקו שהקליפה חלקה, ללא פגמים, כתמים ירוקים, חתכים, נקודות שחורות ו/או נבטים.

 

תפוח האדמה אמור להיות כבד ומוצק, דבר המעיד על טיבו.

 

אחסנו את תפוחי האדמה במקום חשוך, קריר ומאוורר קלות. מקום סגור ללא אוורור מתאים עלול לגרום לריקבון.

 

רצוי לא לשמור אותם בשקיות פלסטיק, אלו יזרזו את ההבשלה והריקבון שלהם.

 

את תפוחי האדמה המשווקים באריזות פלסטיק ומיועדים להכנה במיקרוגל, שומרים במקרר.

 

כשדחוקים בזמן אפשר ורצוי לקלף את תפוחי האדמה, להשרות בקערה עם מים ולשמור אותם במים עד השימוש כך לא ישחירו.

 

 

כך תכינו פטנט מפתיע: תפוח אדמה ממולא למדורה

 

 

ואם אתם נמצאים בבית, הניחו בתבנית גבוהה את תפוחי האדמה, כשהם עומדים יציבים.

 

אפו בתנור שחומם מראש לחום בינוני גבוה (כ-190 מעלות) במשך כשעה וחצי או עד לריכוך מוחלט. מוציאים מהתנור ומגישים חם עם צלוחיות שבהם מלח, פלפל ושמן זית.

 

 

 

 

מהתנור הביתי כמו במדרוה

מהתנור הביתי כמו במדרוה

 

 

 

מתכון פשוט שעושה רושם נפלא כשהוא מוגש לשולחן.

 

 

8-6 תפוחי אדמה

1 כף מלח

1/4 -1/2 כוס שמן זית

מלח ופלפל גרוס, לפי הטעם

5-6 עלי תימין

 

 

מבשלים את תפוחי אדמה בקליפתם בסיר עם מים ומלח במשך כ-40 דקות עד לריכוך. מסננים ומועכים אותם קלות בעזרת כף היד.

 

מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים את תפוחי האדמה. מזלפים מעט שמן זית, מלח ופלפל, ומפזרים את עלי התימין.

 

אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה (200 מעלות) במשך כ-30-25 דקות, עד שתפוחי האדמה משחימים מעט ומקבלים מעטפת פריכה. מוציאים ומגישים חם.

 

החומרים ל: 8-6 מנות





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

לכבוד שבועות מה תעדיפו להכין?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ