נא להכיר: שף אורן דגן כפיר

אורן התחיל ללמוד  את רזי הבישול והקונדיטוריה במרכז למקצועות הקולינאריה "עושים בישול" לאחר זכייה במקום ראשון בתחרות ארצית .

ניצול שאריות ממשלוחי מנות

אחרי שפורים חולף, אנו מוצאים את עצמנו מתמרנים בין ערימות ממתקים ועוגות שהגיעו במשלוחי המנות. לפניכם רעיונות יצירתיים לניצול שאריות החג  

ראשי » כתבות » מתפוצצות מטעם

מתפוצצות מטעם

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:




פסקל פרץ-רובין


הן עטופות תועפות אבקת סוכר, שמתחבא בין הסדקים ומסתיר את השוקולד שבתוכן. ולמרות שהן נראות מורכבות, העוגיות הסדוקות למעשה קלות להכנה. אתם עוד כאן?  

 

כילדה, ניחוחות האפייה משכו אותי אל המטבח הקטנטן שלנו, עד שרוב הזמן הסתובבתי לאמי אסתר ז"ל במטבח "בין הרגליים" והפרעתי לה. לא פעם היא ניסתה לסלק אותי משם, אך בסוף נכנעה.

 

לאמי היו עוגיות מנצחות. נפלאות בפשטות הכנתן ובטעמן הנפלא. הסוד שלהן היה שהן נשמרו לתקופה ארוכה.

 

בלי חמאה או מרגרינה, הן מסתפקות בשמן בלבד, מה שהופך אותן לחביבות במיוחד גם בימינו, בעידן השמירה על הבריאות והגזרה.

 

את הצורה של העוגיות יצרה אמי על ידי שימוש במטחנת בשר ידנית פשוטה, שאליה הצמידה את החלק המתאים.

 

בנוסף היא הכינה את העוגיות הכי פריכות  שאני מכירה, בטעם אניס ומזהר, שאותן עיצבה בכמה דרכים: בכפות הידיים, על ידי רידוד הבצק וקריצת צורות או באמצעות

 

הכנת לולאות מהבצק. לעוגיות האלה קראנו, הילדים, עוגיות ציפור (עספור) או צורות אצבעות (סאובע).

 

את המתכונים להכנת העוגיות החזיקה אמי בקופסאות פח סגורות היטב. זיכרון הילדות הזה שלי מחזק את דעתי שאין כמו מאפה בתנור

 

 

מגולגלות באבקת סוכר או אבקת שקדים לפני האפייה

מגולגלות באבקת סוכר או אבקת שקדים לפני האפייה

 

 

כדי למלא את הבית בחום ובניחוח מזמין אל לב לבו של הבית – המטבח – שם מתרחשים דברים מדהימים עבור כל בני המשפחה.

 

לכן אני מקפידה תמיד להכין עוגיות תוצרת בית. לא פעם אני מכינה שלושה או ארבעה סוגים שונים, כאלו הזכורים לי מבית אמא ואחרים מיוחדים ומעניינים.

 

את העוגיות אני נוהגת לאחסן בצנצנות זכוכית גדולות, שמחייכות ומזמינות את כל בני המשפחה ליהנות מטעמן.

 

עם השנים נחשפתי למגוון עוגיות ואיני יכולה להתחיל ולספור כמה סוגים הכנתי בחיי. אספתי המון מתכונים, שאותם אני נוהגת למיין לפי מרקמן ואיכותן של העוגיות.

 

למשל: עוגיות יבשות, מתפוררות, מתובלות, ממולאות, עדינות, חגיגיות, עוגיות עם אוריינטציה של בריאות ולצדן נמצאים מתכונים של עוגיות מפנקות.

 

השבוע בחרתי להתמקד בהכנת סוג של עוגיות מאוד מיוחדות, המוכרות בשלל שמות שמתארים את המראה שלהן: מושלגות, מוזהבות, מתפקעות, מתפוצצות, סדוקות ועוד.

 

אין זה משנה איך בוחרים לקרוא להן, אלו עוגיות רכות, נימוחות ועסיסיות. הן פשוטות להכנה אך מסתירות סודות שובבים שכדאי לגלות לפני שניגשים למלאכה.

 

אז רגע לפני שאתם מתחילים להכין את אחד מהמתכונים שמופיעים כאן, קראו בעיון את ההסברים. רק כך מובטחת לכם הצלחה מלאה וביס נימוח שמתפצפץ כל פעם מחדש.

 

 

מושלגות ומוזהבות בתבנית

מושלגות ומוזהבות בתבנית

 

 

 

על גיוונים, מרקמים והכנת עוגיות מוצלחות

 

העוגיות הופכות בקלילות לטבעוניות כשמחליפים את המוצרים מהחי לשמן קוקוס וחלב סויה מעורבב עם מעט קמח.

 

לקבלת מרקם אוורירי רצוי להקציף את הביצים. אחרי יצירת העיסה יש לשמור את המסה במקרר לפחות שעתיים.

 

הקפידו על גודל העוגיות: קחו בעזרת כפית כמות קטנה מהמסה וצרו כדור עגול. אם אתם מעדיפים עוגיות גדולות השתמשו בכף.

 

על מנת לשמור על המראה המושלג, צפו את העוגייה תחילה בסוכר ורק אז גלגלו אותה באבקת סוכר.

 

אל תשתמשו בידיים כשאתם מצפים את כדורי העוגייה בסוכר ובאבקת סוכר. הניחו את הסוכר בקופסה אחת ואת אבקת הסוכר בקופסה שנייה.

 

הכניסו לתוכן 6-5 כדורים ונענעו את הקופסה בזריזות, כך שכל הכדורים יקבלו יחד את הציפוי של הסוכר ואבקת הסוכר, ובשכבה אחידה וחלקה.

 

חשוב לשמור על מרחק בין העוגיות בתבנית. הן נוטות להתרחב וחשוב שלא יתחברו.

 

הכלל החשוב ביותר בהצלחת העוגיות הוא זמן האפייה. בדרך כלל הזמן הדרוש לאפייה הוא בין 8-12 דקות, תלוי בתנור.

 

מהרגע שבו אתם רואים שהעוגיות נסדקו, התבקעו והשתטחו קלות תנו להן עוד דקת אפייה אחת והוציאו את התבנית מהתנור.

 

צננו על רשת. בשלב זה העוגיות מעט רוטטות ולא יציבות. אל דאגה: הן מתייצבות בזמן הצינון ושומרות על עסיסיותן. שלב האפייה חשוב

 

והוא שעושה את ההבדל בין עוגייה טובה לעוגייה מצוינת. אפייה ארוכה מדי משטחת ומייבשת את העוגיות, לכן אני ממליצה שתשגיחו מקרוב אחר העוגיות בזמן שהן בתנור.

 

 

נחטפות ישר מהתבנית

נחטפות ישר מהתבנית

 

 

 

טיפסקל

ניתן לשמור את העוגיות בקופסאות פח אטומות או צנצנות זכוכית בעלות סגירה הרמטית. כך תשמר איכותן לאורך זמן ותמיד יהיה ברשותכם משהו מתוק להגיש.

 

מניסיון, אם כבר מכינים את העוגיות הללו, רצוי להכין לפחות שני סוגים ולשמור במכלים מתאימים.

 

 

הכנת העוגיות דורשת זמן וסבלנות. לכן מומלץ להכינן כשיש לכם אחר צהרים פנוי לבילוי חמים במטבח.

 

עם בוטנים ובעטרות נייר

עם בוטנים ובעטרות נייר

 

 

 

אל מתכונים מוצלחים וטעימים במיוחד היכנסו: 

 

למתכון של עוגיות מוזהבות 

 

למתכון של פקעות שוקולד / מושלגות 

 

למתכון של עוגיות בוטנים/טרפס דל-קאוקאו

 

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה אגוזים תעדיפו במתוקים שלכם?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ