בקיצור...

  • מכינים את הבצק ומתפיחים
  • ממלאים בשוקולד ומגלגלים לכרוכית
  • חותכים את הגלילה ומשלבים את הרצועות זו בזו
  • מכניסים לתבנית טבעת
  • מברישים בביצה ואופים

שף ישי אטיאס

השף ישי אטיאס (35), שף צעיר ונמרץ אולי לא כל כך מוכר בארץ  אך בעל ניסיון קולינארי עשיר של 12 שנים בענף, הכולל מס' שנים במסעדת "Taill

כיסנים מפתיעים

מטוגנים או אפויים, במלית חלבית או בשרית, בניחוח עיראקי או דרום אמריקאי- אין כמו כיסני הבצק כדי להפוך כל התחלה, אמצע או סוף של ארוחה למושלם    

ראשי » מתכונים » מתוקים » עוגות » טבעת שמרים ממולאת שוקולד

טבעת שמרים ממולאת שוקולד

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

טבעת שמרים ממולאת שוקולד


פסקל פרץ-רובין


בטבעת זו

 

אם חשקה נפשכם בטעם מתוק ועשיר ובניחוח משכר באוויר, הזדרזו להכין טבעת שמרים ממולאת שוקולד וראו

 

איך כל בני ביתכם מחכים בשקיקה לרגע הנגיסה

 

השבוע בחרתי להכין טבעת שמרים שוקולד, שהיא למעשה עוגת שמרים ממולאת בשוקולד. כל נגיסה במאפה הזה היא חגיגה. החיבור למאפים  מסוג זה מתחזק

 

בעיקר לקראת סוף השבוע,  אז עלה הצורך בטעם מתוק ועשיר.

 

תהליך הכנת טבעת השמרים מתחיל מיד אחרי הכנת הבצק, והוא כולל התפחה ראשונה, מילוי  המאפה ועיצובו, המתנה לתפיחה האחרונה

 

ושליחה לתנור. מרגע זה מתחילה הציפייה הדרוכה.  עד כמה יתפח המאפה?  ואיזו השחמה הוא יקבל?  תוך כדי האפייה, ניחוח משכר מתפשט באוויר.

 

למרות השם שיצא לו, בצק שמרים הוא בצק קל לתפעול ונוח, ונפלא ללישה ביד, אם כי ניתן להכינו גם במערבל חשמלי בוו הלישה, צריך לתת לו לנוח ולפעמים כשאין זמן,

 

ניתן לאפשר לו לנוח במקרר.  אפשר גם להכינו באמצע השבוע, להקפיאו כבצק טרם האפייה ולהפשיר לקראת השימוש.

 

טבעת שבמרים ממולאת שוקולד לפני האפייה

טבעת שבמרים ממולאת שוקולד לפני האפייה

 

 

לבצק:

3 כוסות קמח מנופה

25 גרם שמרים לחים או 1 כף שמרים יבשים

1/4 כוס סוכר

1 כפית תמצית ווניל משובחת

1 כף קליפת לימון מגוררת

1  ביצה

100 גרם חמאה מומסת

2 כפות שמנת חמוצה או יוגורט

1/2 כפית מלח

1 כוס חלב פושר

 

למלית:

3/4 כוסו סוכר

1 שקית סוכר וניל

1/4 כוס אבקת קקאו מרירה

80 גרם  חמאה מומסת

 

להברשה :

1 ביצה טרופה עם 2-3 טיפות שמן או כף מים

לעיטור:

2 כפות שומשום

1/4 כוס שקדים מולבנים ופרוסים

 

כל נגיסה חגיגה

כל נגיסה חגיגה

 

 

שמים בקערת מערבל את הקמח, השמרים והסוכר ומערבלים ב- וו הלישה במשך דקה או שתיים. מוסיפים תוך כדי ערבול איטי את תמצית הווניל, קליפת הלימון,

 

הביצים, החמאה, השמנת החמוצה המלח והחלב, מערבלים עד לקבלת בצק אחיד רך וגמיש.

 

משמנים קערה ומעבירים את הבצק  מכסים מגבת ומשהים במקום חמים להתפחה כחצי שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

 

בקערית מערבבים את הסוכר, סוכר הווניל, אבקת הקקאו. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק דק, פחות מחצי ס"מ.

 

מברישים את עלה הבצק בחמאה המומסת, ובוזקים על פני העלה את תערובת הסוכר והקקאו המתובל. מגלגלים לגלילה אחת ארוכה,

 

חוצים  בסכין את הגלילה  לאורך, אך לא עד הסוף, וכורכים  את שתי הרצועות אחת זו בזו.  סוגרים ומניחים בתבנית הכיכר או

 

בתבנית סיר הפלא  המשומנות.  משהים להתפחה שנייה כחצי שעה. מברישים בביצה הטרופה ומפזרים מעל מעט שומשום ושקדים מולבנים.

 

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות צ' כ-30 דקות. מנמיכים את הטמ"פ  ל-160-170 מעלות צ', ממשיכים לאפות עוד 15 דקות.

 

במידה והעוגה משחימה מדי אפשר לכסות ברדיד אלומיניום.

 

החומרים לתבנית: סיר פלא  או כל סוג של תבנית קוגלהוף חלקה בקוטר 22 ס"מ, משומנת ומקומחת

 

 

 פורסים ונהנים

פורסים ונהנים

 

 

 

טיפסקל

אפשר להחליף את חומרי המלית ולהסתפק בממרח שוקולד, נוטלה או לשילוב עם גבינה.

 

אפשר להכין את העוגה ללא מלית  ולהוסיף אל הבצק  1/2 כוס צימוקים בהירים ו – 1/4  כוס אגוזי מלך קצוצים.

 

אפשר להשתמש  בתוספת של כפית קינמון אל המלית ולהשתמש  רק באבקת שוקולית  ממותקת .במקרה זה אין צורך בסוכר.

 

אפשר להבריש את הטבעת במעט סירופ סוכר מתובל בווניל ומי ורדים

 

 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה סוג עוגיות אתם מעדיפים?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ