בקיצור...

  • מקציפים את הביצים והסוכר
  • מערבבים את כל החומרים היבשים
  • מבליעים בקצף הביצים עם יתר החומרים
  • מעבירים לתבנית ואופים
  • מצננים ובוזקים אבקת סוכר

"הרברט סמואל' הכשרה

בימים אלו הושקה מסעדה כשרה במלון ריץ-קרלטון, הרצליה. מסעדת  "הרברט סמואל" בניצוחו של השף יונתן רושפלד, המסעדה פונה לקהל שומרי הכשרות

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » מתכונים » מתוקים » עוגות » עוגת פירות מיובשים

עוגת פירות מיובשים

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

עוגת פירות מיובשים


פסקל פרץ-רובין


 

לקח לי הרבה שנים והרבה שעות אפייה עד שלמדתי לאהוב את המרקם המתקבל  מהשילוב בין פרי  לבצק.

 

במילים אחרות, למדתי לאהוב אותו תוך אפייה, מדידה, שילובי פירות  ואגוזים ,שיפור והרכבה של סוגי עוגות פירות שונות.

 

כאן לדעתי, לא קורה הפלא של התאהבות ממבט ראשון,  כמו שקורה בדרך כלל עם במפגש עם עוגות, קרמים, שוקולד, מוסים, ועוגות אגוזים.

 

המפגש עם עוגות פירות הוא סיפור אהבה שנבנה בהדרגה,  עד שמתחברים לטעמים שנוצרים כתוצאה מהשילוב בין  הבצק לפירות.

 

אבל מרגע שנחשפים אל טעם העסיסי של  הפירות החמים, בשילוב הקרם, הריבות והבצק,  נשבים מיד בקסם הפרי ולא מוותרים על הטעם הנפלא.

 

היחסים המורכבים  עם הפירות טריים  אינם מתקיימים עם השימוש בפירות מיובשים. כאן היחסים הם שונים.

 

זו מעין התאהבות מידית ב בצבעוניות המנוקדת , ברכות ובמרקם הדחוס, שלפעמים הוא פריך ומפתיע, המצוי בכל עוגה או עוגייה המכילה  פרי מיובש.

 

בעוד מספר ימים נחגוג את ט"ו בשבט, שהוא חגם של העצים, הצמחים, השקדייה הלבנה ושלל המטעמים עם הפירות הטריים והמיובשים.

 

התפתחותו של ט"ו בשבט כחג, נוצר על רקע הניתוק הפיסי של עם ישראל מארץ ישראל. לדאבוני, בארץ היום אנו חוגגים עם פירות מיובשים מיובאים מחו"ל.

 

במקום להסתפק בפירות טריים תוצרת הארץ. בחרתי להציע כאן לכבוד החג  עוגות המשלבות פירות טריים ופירות מיובשים. כי אין חגיגה בלי עוגה!

 

אני מאוד אוהבת  פירות מיובשים ונוהגת להחזיקם במקרר. כך אני יכולה להכין מהם עוגות נהדרות בכל עת.

 

 

שפע של פירות מיובשים

שפע של פירות מיובשים

 

 

4 ביצים

3/4 כוס סוכר

3/4 כוס קמח, מנופה

1/2 כוס שקדים, טחונים דק

1 כפית אבקת אפייה

1/4 כפית אבקת סודה לשתייה, מנופה

150 גרם שוקולד מריר, מגורר

200 גרם אגוזי מלך ופקאן, קלויים קלות

500 גרם מבחר פירות מיובשים (תאנים, משמשים, חמוציות, שזיפים)

2 כפות ברנדי

4 כפות  מיץ תפוזים

1 כפית מחוקה קינמון, טחון

1/4 כפית ציפורן, טחונה

1/4 כפית זנגביל, טחון

 

לעיטור:

1/2 כוס אבקת סוכר

 

מקציפים במערבל חשמלי את הביצים ברגע שנוצר קצף מוסיפים באיטיות ובהדרגה את הסוכר. מקציפים כ- 8 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

 

מערבבים בקערה את הקמח, השקדים, אבקת האפייה ואבקת הסודה לשתייה ומערבבים בהדרגה בפעמיים שלוש בתערובת הביצים.

 

מוסיפים את יתר החומרים בתנועות קיפול עד לקבלת תערובת בצק אחידה. מעבירים לתבנית ומשטחים.

 

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צ')  כ- 50 -60 דקות, עד לקבלת גוון חום זהבהב וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי מצננים ובוזקים אבקת וסוכר.

 

 

החומרים לתבנית: מרובעת או תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק בגודל 30 ס"מ, משומנות ומרופדות בנייר אפייה.

 

 

טיפסקל

 

חשוב לדעת כשמצוין במתכון אגוזים בלבד, אתם יכולים להשתמש בכל סוג האהוב עליכם.

 

כשסוג האגוז חשוב יצוין בפרוש איזה אגוז נדרש.





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איך אתם אוהבים את המשמשים?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ