רשת Burgerim (בורגרים)

ברעננה מקום קטן, מעוצב קליל ומזמין למי שאוהב המבורגר, בעיקר הילדים ו...גם בוגרים.    כדאי ל

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » מתכונים » עדות » פולני / ליטאי / גרמני / רומני » לחמניות מחוברות/חבוקות

לחמניות מחוברות/חבוקות

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

לחמניות מחוברות/חבוקות


פסקל פרץ-רובין


פוגשים אותן במספר מטבחים להן גרסאות שונות  ושמות שונים.  במטבח העיראקי –צו'רג, במטבח התורכי, הבלקני,רומני – קוזינק

 

במטבח ההונגרי – ארא'ן גלושקה,במטבח הגיאורגי – מזונטי  ובמטבח המצרי – שוריק.

 

לחמניות מבצק שמרים עשיר ואוורירי, עוברות טבילה בחמאה ואפייה כשהן צמודות אחת לשנייה.

 

מגישים אותן אחרי האפייה, ספוגות בסירופ סוכר כשהן מחוברות. כך כל סועד מושך ותולש את הלחמנייה הקטנה שלו.

 

 

לבצק:

25 גרם שמרים טריים

1/2 כוס מים

1 כף סוכר

מעט קמח

1/2 ק"ג קמח  מנופה

3/4 כוס סוכר

3 ביצים

3 כפות שמן

1 שקית סוכר וניל

1 – 1/2 1 כוסות מים

100 גרם חמאה או מחמאה / מרגרינה מרוככת  חתוכה לקוביות בינוניות

1/2 -1 כפית כורכום (לפי חוזק הגוון הרצוי) או 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל

1/2 כפית מלח

100 גרם צימוקים בהירים

 

לטבילה:

50 גרם חמאה או מחמאה מומסת

 

להברשה:

1 ביצה טרופה עם מעט מים או שמן

1/4 כוס זרעי שומשום

 

סירופ להברשה:

3/4 כוס סוכר

1/2 כוס מים

1 כף תמצית ווניל

 

 

 

 

מגישים לשולחן ותולשים

מגישים לשולחן ותולשים

 

 

 

ממיסים בצלוחית בינונית את השמרים, הסוכר והמים מכסים ונותנים להם לתסוס כ-15 דקות.

 

מניחים את הקמח בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה, צרים גומה ומניחים במרכזה את הסוכר, הביצים, השמן סוכר הווניל והשמרים

 

שתססו, מערבלים תוך כדי הוספה הדרגתית של המים קוביות החמאה הכורכום  המלח והצימוקים. מערבלים עד לקבלת בצק רך וגמיש.

 

מכסים במגבת לחה מניחים במקום חמים להתפחה כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.

 

משמנים תבנית מלבנית, לשים שוב את הבצק ומוציאים את האוויר. נוטלים מהבצק חתיכות קטנות בגודל 3-4 ס"מ ומגלגלים לכדור קטן,

 

מורחים במעט חמאה המומסת ומניחים בתבנית.  בדרך זו מכינים את כל הלחמניות.

 

מסדרים אותן אחת ליד השנייה בתבנית. מברישים בביצה ומפזרים זרעי שומשום. מתפיחים  שוב במקום חמים כחצי שעה.

 

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות צ' כ20-25  דקות.

 

מבשלים את חומרי הסירופ בקלחת עד לצמצום וצמיגות הסירופ בתום האפייה מברישים בסירופ את הלחמניות.

 

החומרים לתבנית מלבנית  27+35  ס"מ או אחרת

 

 

טיפסקל לעבודה עם שמרים

 

בשימוש בשמרים טריים קובייה או בגרגרים. מספיק לערבב את גרגרי השמרים בקמח, אין צורך להמיס בנוזל ואו להתיסס אותם קודם לעבודה.

 

בשווקים תמצאו לצד השמרים הטריים שמרים יבשים – טוב שתחזיקו אותם במזווה כשהם סגורים בווקום.

 

אלו שמרים בעלי אורך חיי מדף ארוכים, שומרים אותם במקרר או במקפיא וכך תמיד יש שמרים בבית.

 

50 גרם שמרים טריים = 2 כפות גרגרי שמרים יבשים.

 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איך אתם אוהבים את המשמשים?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ