בקיצור...

  • מכינים את הדגים ותערובת התבלינים
  • מניחים בתבנית ומצפים בתתבלינים
  • מכסים ואופים מכוסה
  • מסירים את הכיסוי ומנשזפים את הדגים
  • מגישים חם

מרפסת הצופה לים – SEA VIEW

בתחילת יוני  הושקה במלון הילטון תל-אביב מרפסת הסי ויו (SEA VIEW) ממנה נשקף נוף עוצר נשימה של הים התיכון, מים כחולים, מפרשיות ויכטות

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » מתכונים » עיקריות » דג בעשבי תיבול מיובשים

דג בעשבי תיבול מיובשים

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

דג בעשבי תיבול מיובשים


פסקל פרץ-רובין


כמו דג במים

 

מאחורי המתכון הזה עומד רעיון פשוט: איך במינימום זמן במטבח תקבלו מקסימום תוצאה על השולחן –

 

ארוחה טעימה ואיכותית המתאימה גם לאלה ששומרים על הגזרה.

 

הדגים ידועים בטעמם המופלא, אבל מלבד זאת הם גם עשירים בערכים תזונתיים ועושים פלאים לבריאות הגוף.

 

חוץ מזה הם לא משמינים ולכן מהווים אופציה מעולה לארוחה כששומרים על הגזרה.

 

איני מכירה דיאטה שאינה משלבת מספר מנות דג בתפריט. במיוחד משתמשים בדג הסלמון או הטונה.

 

חשוב מאוד להשתמש בדגים טריים, ואף רצוי לאמץ חנות דגים טובה שתוכלו לסמוך על איכות הדגים שתקנו בה.

 

קיים הבדל גדול ומשמעותי בין דגים טריים לקפואים בעיקר בטעם, ולדעתי אנשים שאומרים שהם אינם

 

אוהבים דגים לא טעמו מעודם טעם של דג  טרי ואיכותי.

 

במתכון המובא כאן אפשר להשתמש בסוגי דגים שונים לפי טעמכם, אך הרעיון העומד מאחורי המתכון

 

הוא שבמינימום זמן במטבח תקבלו מקסימום תוצאה על שולחן – ארוחה  טעימה, איכותית, ובריאה.

 

 

דג בעשבי תיבול מיובשים

דג בעשבי תיבול מיובשים

 

 

 

6-8 מנות דג נקיות (מכל סוג-לפי טעמכם  בורי, לוקוס, לברק )

1/2 כפית פפריקה חריפה

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית רוזמרין מיובש

1 כפית כורכום

1 כפית  כמון

1 כפית מלח ופלפל שחור  גרוס

10 שיני שום, פרוסות

2 עגבניות  קצוצות דק

1/4 כוס שמן

מיץ מלימון אחד גדול (לא הכרחי)

נייר אפייה ורדיד אלומיניום

 

 

שוטפים ומנגבים היטב את מנות הדגים. מסדרים אותן בתבנית אפייה.

 

בקערית בינונית מערבבים את כל החומרים, ויוצקים מהבלילה על נתחי הדגים שבתבנית. מנענעים קלות את התבנית כך שהכול יצופה בשכבת רוטב אחת.

 

מכסים תחילה בנייר האפייה ומעל ברדיד האלומיניום, כשהצד הבוהק כלפי תוך התבנית והצד המט כלפי התנור. מהדקים וסוגרים היטב.

 

אופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני 180 מעלות למשך  כ- 20-15 דקות. מסירים את הכיסוי מעל הדגים.

 

בעזרת כף נוטלים מהרוטב ומשקים את מנות הדגים היטב.

 

מחזירים לתנור ללא הכיסוי וממשיכים לאפות במשך  כ – 7-5 דקות לשיזוף אחיד ויפה של מנות הדגים.

 

 

 

טיפסקל לטיפול נכון בדגים

 

* בעת ההכנה בזקו מלח גס והזליפו מיץ לימון על הדג. השהו חצי שעה לנטרול הריח.

יש גם המשרים את הדג בחלב (מתאים בארוחה חלבית).

 

* בזמן ניקוי ופילוט הדג כדאי להשתמש בכפפות מנתחים –  הן נוחות מאוד לשימוש.

 

*  כמו שתותים ושמפניה הולכים יחד,כך גם דג ולימון. הגישו כל צלחת עם לימון – טיפ שעוזר גם לטעם וגם למראה.

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איך אתם אוהבים את המשמשים?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ