חידושים וטעמים

לפניכם מבחר מוצרים חדשים, ובטעמים מעניינים שכדאי לנסות אצלכם במטבח ולגוון בין יתר המוצרים במטבח.  

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » מתכונים » חגים » שבועות » צנצנות של קרם מסקרפונה ולימון עם קראמבל

צנצנות של קרם מסקרפונה ולימון עם קראמבל

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

צנצנות של קרם מסקרפונה ולימון עם קראמבל


פסקל פרץ-רובין


צנצנת אחת ובתוכה הפתעה. קרם לימוני, תותים ,קראמבל וקצפת. עכשיו חפשו כפית להנות מכל הטוב הזה.

 

 

 

לפניכם קינוח המוגש בדרך כלל בכוסות. אפשר להכינו בצנצנות קטנות, ולהגיש כמזכרת בארוחת חגיגית בלתי נשכחת.

 

כך ניתן להעניק את הקינוח כתשורה לאורחים בסיום האירוע.

כך ניתן להעניק את הקינוח כתשורה לאורחים בסיום האירוע.

קרם לימון

 

1 כפית ג'לטין + 2 כפות מים קרים ( 5 גרם ג'לטין + 30  גרם מים קרים)

 

1/3 1 כוסות  סוכר (270 גרם)

 

קליפה מגוררת מ- 2 לימונים (10 גרם)

 

1/2 כוס  לימון (120 גרם)

 

4 ביצים בינוניות  (250 גרם)

 

2 חלמונים ( כ – 50  גרם)

 

220 גרם חמאה

 

קראמבל

 

100 גרם חמאה רכה

 

1/2 כוס סוכר (100 גרם )

 

1/8  כפית מלח (1 גרם)

 

2 כפיות מים (10 גרם)

 

1/2 1 כוסות  קמח פחות כף מנופה (200 גרם )

 

קרם  גבינת מסקרפונה

 

1/2 קופסת גבינת מסקרפונה (125 גרם)

 

1 כוס שמנת מתוקה קרה (250 גרם)

 

4 כפות אבקת סוכר (60 גרם )

 

1/2 מקל וניל

 

להרכבת  המנה ולקישוט

 

10 צנצנות בנפח 150 מ"ל

 

1 סלסלת תותים חתוכים לקוביות ומעורבבים עם מעט מיץ לימון וכ-2 כפות סוכר

 

 מערבבים בצלוחית את הג'לטין והמים הקרים ומניחים בצד.

 

 

 

מערבבים את הסוכר  ואת קליפת הלימון ועבירים לסיר  או קערה שמונחים מעל סיר עם מים רותחים  (באן מארי ).

 

 

 

מוסיפים את מיץ לימון, הביצים, והחלמונים ומערבבים. מבשלים על האדים עד להסמכה.

 

 

 

מוסיפים את ג'לטין, מערבבים ומסננים. מניחים בקערה ובעזרת בלנדר ידני מערבבים. מוסיפים את החמאה הרכה תוך ערבוב, עד לקרם חלק ומבריק. מצננים.

 

 

 

הכנת הקראמבל- בקערת מערבל חשמלי, באמצעות  וו הגיטרה, מערבבים  את החמאה, הסוכר, המלח והמים לתערובת אחידה.

 

 

 

מוסיפים את הקמח בפעם פעמיים ומערבבים ליצירת פירורים גסים. מפזרים את הפירורים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכניסים למקרר ומצננים במקרר.

 

 

 

אופים בתנור שחומם מראש ( ל-170 מעלות.)  במשך 10 דקות . מפוררים מעט  בעזרת מרית או קלף, מחזירים  לתנור לאפייה עוד 3-2 דקות,עד לקבלת גוון זהוב עמוק. מצננים ושומרים בקופסה אטומה.

 

 

 

הכנת קרם הגבינה – בקערת מערבל חשמלי מערבבים את גבינת המסקפונה לריכוך ומוסיפים שמנת מתוקה, אבקת סוכר וגרגרים ממקל וניל. מקציפים  עד לקבלת קרם יציב. (הימנעו מהקצפת יתר).

 

 

הרכבת המנה- מזלפים קרם לימון לגובה 1/3 מהצנצנת. מניחים כ-2 כפות תותים על הקרם. מזלפים קרם מסקרפונה בכמות זהה לקרם הלימון ועורמים תלולית קראמבל על כל מנה.

 

 

 

 

 

החומרים ל-10 מנות

 

 

 

המתכון באדיבות השף־קונדיטור אורי שפט, ממאפיית לחמים. צילום: דניאל לילה





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איך אתם אוהבים את המשמשים?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ