סיר ומשטח פינוק במטבח

סירים ומחבתות יוקרתיים   חברת מכסף מקיבוץ ניר עם, השיקה  דור חדש של סירים ומחבתות מת

כל הסודות והכללים לעוגת גבינה מוצלחת

מה לא נאמר על עוגות גבינה, גבינות, מעדנים, שמנות, אחוזי שומן איכות גבינה ועוד...כל שנה לקראת שבועות מתחיל המרוץ אחר עוגת הגבינה המוצלחת ביותר, הטעימה ביותר, הגב

ראשי » מתכונים » חגים » שבועות » קיש רויאל במלית בצל, כרישה וגבינת ברי

קיש רויאל במלית בצל, כרישה וגבינת ברי

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

קיש רויאל במלית בצל, כרישה וגבינת ברי


פסקל פרץ-רובין


במרכולים מפנים מדפים למארזים מעניינים של מעדנים, גבינות וגבינות חדשות. עכשיו לקראת חג השבועות ובכלל.

 

טעמם נהדר כמו שהוא, אולם ברגע שהם משולבים בבישול ואפייה הם מקבלים חיים משלהם ומניבים טעמים מפתיעים ומעניינים.

 

ניתן לשלב אותם באמצעות בחישתם לתוך רטבים, פשטידות  ומאפי גבינה עם או בלי בצק. זה הזמן להיחשף לגבינות קשות, מיוחדות חדשות שאינן מגיעות בדרך קבע למקרר הביתי.

 

 

לבצק:

 

200 גר' קמח מנופה

 

100 גר' חמאה

 

קורט מלח

 

1 ביצה

 

כף אורגנו טרי או יבש

 

3 כפות מים קרים

 

לבלילת רויאל:

 

2 ביצים

 

250 מ"ל שמנת מתוקה

 

1/2 כפית מלח

 

1/4 כפית פלפל שחור

 

קורט אגוז מוסקט טחון

 

1 כף קמח מנופה

 

למלית:

 

100 גר' חמאה

 

3 בצלים קלופים שוטפים חתוכים לקוביות או רצועות דקות

 

1 כרישה נקי חתוכה דק

 

קורט מלח ופלפל

 

1 כף קמח מנופה

 

חצי כוס יין לבן

 

1 כף טימין קצוץ

 

1 כף בזיליקום קצוץ

 

1 חבילת גבינת ברי פרוסה לרצועות

 

50 גר' גבינת קשקבל מגורדת

 

50 גר' גבינת פטה או בולגרית מפוררת

 

3 גבעולי בצל ירוק קצוצים

 

 

 

 

פשוט טעים

פשוט טעים

 

להכנת הבצק- מניחים את כל החומרים בקערת מעבד חשמלי ומעבדים יחד לבצק אחיד. עוטפים את הבצק ביריעת פלסטיק ניצמד ומאחסנים במקרר כחצי שעה.

 

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק בעובי של 3 מ"מ . מרפדים את תבנית משומנת תחתית ודפנות ומשהים במקרר עד להכנת הרויאל והמלית.

 

להכנת  בלילת הרויאל-בקערה מערבבים את הביצים והשמנת המתוקה עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את התבלינים והקמח ומערבבים עד להיעלמות הגושים.

 

להכנת המלית- ממיסים את החמאה במחבת רחבה, ומטגנים בחמאה את הבצל והכרישה עד לשקיפות.

 

מוסיפים מלח, פלפל וקמח ומערבבים עד שנוצרת תערובת אחידה. יוצקים את היין הלבן  מערבבים ומאדים למשך 5 דקות.

 

מצננים מעט תערובת הבצלים והכרישה המטוגנים. מוסיפים הטימין, הבזיליקום הגבינות ובלילת הרויאל והבצל הירוק. מערבבים לעיסה אחידה.

 

מעבירים על קלתית הבצק ומשטחים. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות צ' כ- 30-40 דקות. מגישים חם.

 

החומרים לתבני בקוטר 26 ס"מ

 

המתכון באדיבות רוסלה יונה, קונדיטוריית "ביסקוטי"

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

לכבוד שבועות מה תעדיפו להכין?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ