מקום פסטורלי -דרך הגפן

בשיפולי הכביש המוביל למושב בית זית, בלב עמק מוריק של פרחים, שדות וכרמים, מובילה דרך עוצרת נשימה לדרך הגפן - מסעדה כפרית וחמימה.

כל הסודות והכללים לעוגת גבינה מוצלחת

מה לא נאמר על עוגות גבינה, גבינות, מעדנים, שמנות, אחוזי שומן איכות גבינה ועוד...כל שנה לקראת שבועות מתחיל המרוץ אחר עוגת הגבינה המוצלחת ביותר, הטעימה ביותר, הגב

ראשי » מתכונים » חגים » פסח » עוגת מוס ללא אפייה

עוגת מוס ללא אפייה

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

עוגת מוס ללא אפייה


פסקל פרץ-רובין


עוגה נפלאה ועשירה מאוד. אני נוהגת להכינה רק לאירוע חגיגי במיוחד, למשל כשהשבת מתמזגת עם החג  או לכבוד יום הולדת.

 

היא  קלה  להכנה,עשירה בקלוריות (אבל מזה) מפנקת ומנחמת מאין כמותה. אפשר להשתמש לתחתית העוגה גם בבסקויטים כשרים לפסח או טורט מקמח מצה.

 

 

לתחתית העוגה :

 

1/2 1 כוסות אגוזים (אגוזי מלך, לוז, שקדים ), קלויים

 

3 כפות אבקת קקאו, מנופה

 

1/4 כוס סוכר חום

 

2 כפות דבש או סילאן

 

80 גרם חמאה, מומסת

 

1 כפית ברנדי

 

למוס שוקולד:

 

450 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

 

4 כפות גדושות אבקת קקאו, מנופה

 

4 כפות מים או ליקר שוקולד

 

1/2 כוס קפה (המוכן מחצי כפית אבקת קפה נמס ומים)

 

3 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה ( 750 מ"ל)

 

3 כפות סוכר

 

2 כפות ליקר תפוזים

 

1 כפית קליפת תפוז, מגוררת

 

לעיטור:

 

אבקת קקאו, מנופה

 

אגוזי לוז שלמים

 

תלתלי שוקולד או עיטור אחר

 

 

 

 

 

 

עוגת מוס ללא אפייה מיוחדת לחג

עוגת מוס ללא אפייה מיוחדת לחג


להכנת תחתית העוגה – מניחים במעבד מזון את כל חומרי הבסיס ומעבדים מספר דקות לתערובת אחידה. מרפדים את תחתית התבנית בתערובת ומהדקים היטב. מאחסנים במקרר 35 דקות.

 

להכנת המוס- שמים בסיר הנתון מעל סיר עם מים (אמבט מרים – בן מרי ) את השוקולד, אבקת הקקאו, המים או הליקר, נס קפה, מערבבים על אש קטנה וממיסים היטב. מעבירים לקערה רחבה .

 

בקערת מערבל חשמלי מקציפים את השמנת ומוסיפים בהדרגה את הסוכר לקבלת קצפת יציבה.

 

מוסיפים שליש מן הקצפת אל השוקולד, מוסיפים ומקפלים את הקצפת הנותרת, ליקר התפוזים וקליפת התפוז. מקפלים לקבלת לתערובת אחידה

 

יוצקים את התערובת על התחתית המרופדת באגוזים ומשטחים. סוגרים היטב את התבנית ביריעת ניילון ניצמד ועליו רדידי אלומיניום ומאחסנים במקרר למשך הלילה.

 

לפני ההגשה בוזקים אבקת קקאו, אגוזי לוז ותלתלי שוקולד.

 

החומרים: תבנית: קפיצית בקוטר 26 ס"מ, משומנת

 

 

טיפסקל

 

כיצד משחררים בקלות תבניות עם עוגות  מוס?

 

יש לטבול את הסכין במים חמים ולנגבה. מעבירים את הסכין החמה סביב שולי התבנית.

 

משחררים מן הקפיץ. את כל עוגות המוס יש לפרוס עם סכין חמה.





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

לכבוד שבועות מה תעדיפו להכין?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ